Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, mám dotaz může babička učit ve škole své vnouče, nebo mu být za třídní? Díky za odpověď
@Jitul511 píše: Více
tak když může učit matka, tak i babička. I když je lepší, kdyby aspon nebyla třídní.
Muze, i matka, zakazane to neni…ale rozumna skola se tomu vyhne, pokud ma moznost.
Může, nicméně oba budou čelit celkem velkému tlaku. Dítě tomu aby na babiččin předmět umělo (teda pokud to není salamista) případně ho k tomu bude tlačit třeba i babička aby ji neudělalo ostudu…a babička že dítě protezuje…jako není to nic moc kdyz te učí příbuzný…mě učila moje mamka, a jeden rok byla i mou třídní…bylo to jeden čas celkem drsné jak pro mě (byla tam i lehčí šikana od spolužáků) tak i pro moji mamku- opakovaně obviňování z nadržování, podvádění pri písemkach apod.
@Beruska999999 píše: Více
známá tak učila dítě, jedna škola ve městě, jedna třída v ročníku. Druhý stupen prostě jinak nešel udělat, než že bude učit své dítě.
@Beruska999999 píše: Více
Tak doufám, že to tak bude i u nás.
Může. U nás v rodině učila teta synovce, otec syna i babička vnuka. Je to hrozné. Někdy to jinak nejde.
Hlavně ten syn nesl velmi špatně to, že ho učil táta. Naštěstí jen na jeden předmět. Kluk z něj měl jedničky, protože to byl oblíbený předmět, ale spolužáci viděli, že mu určitě říká zadání testů.
Mně učila máma 2 roky jako třídní a nebylo to ideální.
@Jitul511 učíme si s manželem už obě děti, protože není jiná možnost. Třídnictví v dané třídě nemáme, ale na naše předměty nikdo jiný není, tak je učíme. Zatím to jde, dětem to naštěstí jde a umí, tak je to v pohodě.
Já jsem taky tmz maminych předmětů měla jedničky..ale já jsem měla jedničky ze všeho..🤭 teda..střídavě jsem měla dvojku buď z čj nebo z matiky…až do 7 třídy jsem měla vždycky samy a pravidelně sem se účastnila matematickych, zeměpisných a přírodopisných soutezi…ale jo máma mi určitě prozrazovala zadání testů a říkala mi z čeho bude zkoušet co se mám naučit no…zatímco sousedovic bobanek který měl vždycky z matiky 3/4 byl od ní sikanovanej 🙄
Mamka mě učila napřed na přírodopis a TV (6-8tr) a v devítce pak i na matiku a myslim na rodinku…
@Vladusxx píše: Více
U nás má syn samé jedničky, protože je babička učitelka a je jedno, že ho na nic neučí a ani nejsou na stejné škole, je to prostě protekce. ![]()
Jen nechápu, proč druhý syn samé jedničky nemá
![]()
@Anonymní píše: Více
Díky za info. Nezní to úplně dobře a myslela jsem, že to ani nejde. Ale když to jinak nejde tak chápu.