Může babička učit své vnouče?

79
3.6.24 17:11

Může babička učit své vnouče?

Dobrý den, mám dotaz může babička učit ve škole své vnouče, nebo mu být za třídní? Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65208
3.6.24 17:28
@Jitul511 píše: Více

tak když může učit matka, tak i babička. I když je lepší, kdyby aspon nebyla třídní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3039
3.6.24 17:40

Muze, i matka, zakazane to neni…ale rozumna skola se tomu vyhne, pokud ma moznost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
3.6.24 17:43

Může, nicméně oba budou čelit celkem velkému tlaku. Dítě tomu aby na babiččin předmět umělo (teda pokud to není salamista) případně ho k tomu bude tlačit třeba i babička aby ji neudělalo ostudu…a babička že dítě protezuje…jako není to nic moc kdyz te učí příbuzný…mě učila moje mamka, a jeden rok byla i mou třídní…bylo to jeden čas celkem drsné jak pro mě (byla tam i lehčí šikana od spolužáků) tak i pro moji mamku- opakovaně obviňování z nadržování, podvádění pri písemkach apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65208
3.6.24 17:44
@Beruska999999 píše: Více

známá tak učila dítě, jedna škola ve městě, jedna třída v ročníku. Druhý stupen prostě jinak nešel udělat, než že bude učit své dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
3.6.24 17:48

Moc děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
3.6.24 17:49
@Vladusxx píše: Více

Moc děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
3.6.24 17:49
@Beruska999999 píše: Více

Tak doufám, že to tak bude i u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
3.6.24 17:50
@Jitul511 píše: Více

Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.24 17:50

Může. U nás v rodině učila teta synovce, otec syna i babička vnuka. Je to hrozné. Někdy to jinak nejde.
Hlavně ten syn nesl velmi špatně to, že ho učil táta. Naštěstí jen na jeden předmět. Kluk z něj měl jedničky, protože to byl oblíbený předmět, ale spolužáci viděli, že mu určitě říká zadání testů.
Mně učila máma 2 roky jako třídní a nebylo to ideální.

• Citovat
  • Upravit
30315
3.6.24 17:52

@Jitul511 učíme si s manželem už obě děti, protože není jiná možnost. Třídnictví v dané třídě nemáme, ale na naše předměty nikdo jiný není, tak je učíme. Zatím to jde, dětem to naštěstí jde a umí, tak je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
3.6.24 18:12

Já jsem taky tmz maminych předmětů měla jedničky..ale já jsem měla jedničky ze všeho..🤭 teda..střídavě jsem měla dvojku buď z čj nebo z matiky…až do 7 třídy jsem měla vždycky samy a pravidelně sem se účastnila matematickych, zeměpisných a přírodopisných soutezi…ale jo máma mi určitě prozrazovala zadání testů a říkala mi z čeho bude zkoušet co se mám naučit no…zatímco sousedovic bobanek který měl vždycky z matiky 3/4 byl od ní sikanovanej 🙄
Mamka mě učila napřed na přírodopis a TV (6-8tr) a v devítce pak i na matiku a myslim na rodinku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.24 18:15
@Vladusxx píše: Více

U nás má syn samé jedničky, protože je babička učitelka a je jedno, že ho na nic neučí a ani nejsou na stejné škole, je to prostě protekce. :lol:
Jen nechápu, proč druhý syn samé jedničky nemá :think: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
79
3.6.24 18:15
@Aspera píše: Více

Díky😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
3.6.24 18:17
@Anonymní píše: Více

Díky za info. Nezní to úplně dobře a myslela jsem, že to ani nejde. Ale když to jinak nejde tak chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová