Extrémní výkyvy počasí

381
3.6.24 11:17

Extrémní výkyvy počasí

Zdravím. Vím, že i v minulosti to bylo občas na budku, ale tenhle rok. Hned je zima, pak zase teplo, pak zase prší. Hrůza. Člověk neví, co bude. A já to odnáším zdravotně. Konec března a začátek dubna, čili celé Velikonce jsem odstonala v horečkách, zrovna tehdy byl zase prudký zvrat v počasí. Já si plánovala, kam všude na Velikonoce půjdeme, no ležala jsem je celé v posteli a všechno jen symbolicky. Pak druhá dekáda dubna zase déšť a prudké ochlazení, odnesla jsem to vleklou angínou, teď zase pomalu záplavy, ochlazení a já zase cítím, že to není ono, škrábání v krku a migrény, že hrůza. nevíte, co by pomohlo na to, aby organismus nereagoval tak špatně? Máte to taky někdo tak? Myslím, že vitamínů jím hodně, pohybu mám dost (když teda je počasí, že se dá vyběhnout někam), ale jinak. Když má být tohle každé jaro a léto, to ať je radši podzim a zima trvale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
3.6.24 11:22

Nemám to tak. Nějak to neprožívám. Prostě se přizpůsobím počasí. Dneska jsem se teda 2× převlékla, než jsem šla do práce. Chvilku slunko, chvilku se to kaboní. Ještě boty jsem letěla přehodit. Chtěla jsem si dát jiné, ale ty bych nerada, ať zmoknou. Takže jsem se raději vrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
3.6.24 11:30

Takse holt blbě (málo) oblékáš. Já s sebou všude nosím svetr/šálu, ráno je chladno tak se navleču, v průběhu dne odkládám. Večer zase věci s sebou na přivlečení, když jdeme někam ven. Deštník samozřejmě vždy v kabelce, vyhýbám se klimatizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.6.24 11:32

Nepřijde mi, že by byly nějaké extrémní výkyvy počasí, i když prší, tak je docela teplo. Březen a duben byly nadprůměrně teplé :nevim: Pokud jsi náchylná na nachlazení, dbej na teplé spodní prádlo a nezapomínej deštník no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
3.6.24 11:36
@medvidka píše: Více

Tím to není, právě naopak. Manžel mi říká, že chodím nabalená. Když někam jdu, tak to působí komicky. Plno věcí na převlečení, když se náhodou spotím, ať neběhám v tom mokrém, když se oteplí nebo ochladí, tím to vůbec není. Klimatizaci se také vyhýbám, v práci se naštěstí dokážeme dohodnout. Spíš jde o to, že na tu prudkou změnu organismus nějak reaguje a s tím, jeslti jsem oblečená málo nebo hodně, to nic společnýho nemá. Třeba před pár lety jsem byla s partnerem na dovolené v Egyptě koncem listopadu. Po návratu ten přechod ze zimy do léta a zase naopak partner odležel. Já byla v pohodě. Asi jsem už starší paní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
3.6.24 11:38

Minulý rok koncem května taky byla zima. A začátek června byl střídavý. Asi jako teď. Pak bylo hezky a třeba dovolenou v červenci jsme prožili v dešti. V bazénu jsme byli párkrát.
Osobně nesnáším když je několik dní přes 30C a v zimě mrazy, ledovky nebo závěje. Za oknem to všechno vypadá hezky ale když je pak člověk třeba hodinu venku, :roll: už je to znát.
Možná to mam zkreslený ale jako dítě si pamatuju Prázdniny na sluníčku a vánoce na sněhu. Posledních 10let není ani jedno z toho mi přijde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.6.24 11:41

@Janushh27 Já myslím, že s tímhle toho moc neuděláš. Někteří lidé jsou prostě na změny citlivější a skoro všem se to horší s věkem. Co mi ve dvaceti naprosto nevadilo, to už dnes taky pociťuji jako diskomfort a nepochybuju, že za dalších dvacet let mi z toho bude blbě :mrgreen: Můžeš maximálně tak podporovat imunitu (spaní s otevřeným oknem, vyvážená strava, pohyb na čerstvém vzduchu), mě třeba pomáhá moc se nepozorovat a nezkoumat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24822
3.6.24 11:46

Mně to zas tak otřesné nepřijde, holt výkyvy jsou, v dubnu jasné aprílové počasí, květen byl už trochu teplejší - i když deštivější, podle mne máš horší imunitu, chce to podchytit příčinu - nech si nabrat kompletní krevní obraz - něco ti určitě chybí, když oblíkaná chodíš dost..
já miluju teplo, tak vyhlížím slunko, ale trocha deště je fajn pro zahradu a přírodu, tak se z toho nijak nehroutím ;) i když víkendové počasí mi zkazilo taky plány a místo víkendu na chalupě venku byl seriálovo-filmový maraton ;) ale to mám taky ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
3.6.24 11:48

Extrémní výkyvy počasí? Přijde mi, že jsme prožili celkem normální počasí. Jediný extra výkyv byl ten týden veder někdy v dubnu? Jinak mi přijde počasí pěkné, pohodové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
3.6.24 11:52
@Lucy75 píše: Více

Jo, na imunologii docházím. Chybí mi vitamin D, to vím. Tak to užívám v tabletách a v létě jsem pořád venku, tak aspoň tak nabírám. Měla jsem nedostatek bílých krvinek, ale docházením do sauny se mi to dost zlepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24822
3.6.24 11:54

@Janushh27 a co železo? to máš OK?
anemie je mrcha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
3.6.24 12:02
@Lucy75 píše: Více

To je tak na hraně, ale já jsem málokrevná odmala. Již několikkrát jsem brala vysoké dávky železa, teď je to tak na hraně, že se to dá. Spíš déčko schází. Tak si dávám ještě i rybí tuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
3.6.24 12:04

Extrémní výkyvy počasí vypadají fakt jinak. Se pořádně oblíkej, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
3.6.24 12:22

Asi máš problémy s imunitou, protože žádné extrémní výkyvy nejsou, vše je OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.24 12:50

Já to takhle měla loni, květen červen jsem promarodila, vleklý nelepšící se kašel, věčné škrábání v krku, nachlazení. Taky jsem pokaždé někde prochladla, zmokla, ofoukl mě vítr. Letos, musím zaťukat, jsem zdravá. Držím palce, ať je lépe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová