Nedrží mi natočené vlasy

Anonymní
2.6.24 11:43

Nedrží mi natočené vlasy

Zdravím, už přes půl roku si dělám vlnky ve vlasech žehličkou. Téměř obden si je večer po umytí a vyfoukání natočím, ani nemusím ničím fixovat, jdu spát a ráno jsou krásné a drží takto dokud si je znovu neumyju (klidně i týden). Jenže cca 2 týdny zpět se mi vzadu na hlavě tak 2 pramínky nechtěly natočit. Přitom když jsem je první přejela žehličkou, tak se vytvořila vlna, jenže po chvíli spadla. Opakovala jsem ten proces ještě párkrát ale stejně nedržely. Od té doby se mi to s těmi zadními vlasy stalo pokaždé, ale řekla jsem si, že si je prostě budu fixovat lakem a zas tak moc jich nebylo, tak to prostě nebudu řešit, nebudu se nad tím stresovat a jednou to vyřeším. Jenže včera jsem si opět myla vlasy, klasicky vyfénovala, ale až teprve kolem půlnoci jsem si je natočila. Zadní vlasy zase moc nedržely, ale když jsem si je zafixovala lakem tak držely. Zafixovala jsem tedy lakem úplně všechny vlasy. Šla jsem spát až kolem 2-3 ráno, do té doby vlasy krásně držely. No a teď jsem se před chvíli vzbudila (11 ráno) a vlasy jsou úplně narovnané, jen trošku konečky vlnité, ale opravdu lehce. Od toho co jsem tam měla pár hodin zpět, je to opravdu extrémní rozdíl. Už nevím co mám dělat, aby mi ty vlny držely. Chápala bych, kdybych začala používat nějaký nový produkt, nebo se mi změnila rutina, ale vůbec nic se nezměnilo, začalo to z ničeho nic. Ani jsem nebyla venku, takže počasím to také být nemůže samozřejmě. Zkoušela jsem dávát i míň i víc olejíčku do vlasů, míň i víc ochrany před teplem, ale nic nepomohlo. Vlasy mám dlouhé po pas a husté. Jsem z toho zoufalá. Prosím jestli někdo víte co s tím, moc ocením vaši radu🌸 Děkuju

Příspěvek upraven 02.06.24 v 12:16

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6687
2.6.24 12:09

No, asi toho ty vlasy mají prostě dost. Dáváš jim pěkně zabrat, když to děláš na noc, aspoň na noc si mají odpočinout. Když už, dělej to ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
2.6.24 12:12

Nechala bych je chvíli žít, zregenerovat, odpočinout, třeba zastřihnout. Ať si uleví a pak někdy to zkusit znovu. Popřípadě si nechat udělat trvalou když už musí být vlny. Ale zase až se daní dohromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42588
2.6.24 12:13

Tak to je skutečně tragédie 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.6.24 12:14

A jaký bude rozdíl jestli to udělám v noci nebo ráno? Po té noci odpočívají klidně několik dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.6.24 12:14

Změnila se ti struktura vlasů tím žehlením. Nech je nějakou dobu odpočívat. Lak se dává před natáčením a vlasy musí úplně vychladnout než si jdeš lehnout. A dělej to ráno, ne na noc.

• Citovat
  • Upravit
Janli
2.6.24 12:15
@ssukkii píše: Více

Protože se po nich pak celou noc válíš.

• Citovat
  • Upravit
7221
2.6.24 12:18

A ty to pak rozčešeš když tam máš tunu laku? Vůbec se nerozcuchaš? Upřímně neznám nikoho kdo by si žehličkou točil vlasy a pak šel spát. Natáčky, drdoly, copánky jo, to se dělá. Ale když už žehlička nebo kulma, tak to se dělá ráno ne?, právě aby to pak drželo dyl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.6.24 12:20
@Janli píše: Více

Žehlila jsem si je předtím už několik let, jen do rovna. Přírodně je mám kudrnaté. Samozřejmě je nechávám vychladnout, jdu spát klidně několik hodin poté, co si je natočím. Ale možné to je, jen vždy ležím s vlasy nahoru. Že si je nepřiléhávám. Jen mi přijde divné, že nikdy jsem s tím problémy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.6.24 12:22
@Atisia píše: Více

Tak jak jsem psala, normálně jsem si do nich lak ani nikdy nemusela dávat a držely samy. Vstávám do práce velmi brzy ráno a ani se nemaluju, takže nechci ztrácet 20-30minut točením vlasů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
2.6.24 12:35

Několik dní? Vždyť je obden myjes a paris zehlickou. Ty vlasy musí vypadat silene. Prostě je mas zničeny, proto ti to už nedrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17388
2.6.24 12:39
@Betty MacDonald píše: Více
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
2.6.24 12:44

A proc je natacis, kdyz je mas od prirody vlnite? Neni lepsi tem vlnam pomoc vhodnyma pripravkama a foukat difuzerem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.6.24 13:05
@Tajemnadama píše: Více

Ano, většinou je myju obden, ale ne vždy. Někdy 2× do týdne. Není to pravidlem. Používám kvalitní přípravky, kadeřnice mi vlasy pochvalují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.6.24 13:06
@scentini píše: Více

Protože je mám přírodně až moc vlnité, já si dělám žehličkou prostě jiné typy vln :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová