Může mě takto firma před odchodem na mateřskou ošidit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Od rijnadostanes zaplaceno dle dodatku, podepsaneho reditelem. Abys to nedostala, musela bys mit upozorneni, porusit prac. kazen nebo tak neco, za co ti muzou strhnout penize, jinak ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Autorka
Ještě dodám, že v říjnu opravdu nebudu konat práci dle nové pozice, ale dle staré. Nicméně, to není moji vínou, nebránila jsem se tomu nijak. Je to prostě takové, že nemá cenu začínat nové projekty a p měsíci je někomu předávat - tak se rozhodla firma.
Z jedné strany opravdu nemám nárok a vyšší plat, ale přecejen…
- Citovat
- Upravit
Pokud mas písemný dodatek na vyšší plat, tak to ho dat musi, i kdybys tam najednou dělala uklízečku;)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Autorka
@veria taky si myslim, ze ut proste musi dat.
Jen je otazka, co pak, kdyz v listopadu mi prijde stary plat? Co podniknout? Hned zalovat? ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, radší anonymně, páč jsou tu i kolegyně, které by mě poznaly…
Mám celkem divnou situaci. V naši firmě se povyšuje každý rok na základě splnění určitých podmínek (osobní hodnocení, zkoušky). Já jsem letos splnila, dostala jsem email, že jsem povyšena, pak mi přišel i dopis, kde bylo napsáno, že od 1.10. mám novou pozici a beru za ni vyšší plat. Jen tam podpis ředitele byl „naskenovaný“, ne ten pravý.
Ale 30. října již odcházím na mateřskou. Moje nadřízená mi sdělila, že jelikož já nebudu v podstatě konat práci dle nové pozice během října, tak mi firma zaplatí ten „starý plat“, tj. před povýšením.
Tuto infomám pouze od ní ústně, není to nikde napsané a tak. Bylo mi to divné, páč třeba už před pár měsici jsem 2 týdny odpracovala na vyšší pozici, ale plat jsem brala ten nižší - a to mi nikdo nenabízel, že by mi to proplatil…
Důležité bylo se dočkat dodatku ke smlouvě. A dnes jsem ten dodatek dostala! Kde je jasně napsáno, že od 1. října beru vyšší plat. Už je to oficiální papír, je tam pravý podpis ředitele…
Znamená to, že mi teď budou muset vyplatit ten vyšší plat za říjen? Nebo stále mi můžou vyplatit nižší, nehledě na to, že existuje ten dodatek?
Díky moc za radu!