Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pred dvěma měsíci jsem objevila na TT dvě čárky, od ovulace jsme sex neměli protože se mi to bylo neprijemne. V 5 tt sem uz na to mela chut ale manzel nebyl doma, tak sem si musela vystacit sama. Chvili po orgasmu se spustilo krvácení. A do týdne jsem potratila. Tak si říkám že za to asi může ten orgasmus. Ted se znovu snažíme. Jen mam strach z orgasmů. Teda hlavne z tech pred MS. Dnes sem 8 DPO, tak si rikam že kdyby tam něco bylo, tak aby tomu ten orgasmus neublizil. Nemate nekdo podobnou zkusenost?
Nemuze..zdravemu,prosperujicimu tehotenstvi orgasmus neublizi.
Urcite bys potratila i bez toho.Neboj se.
Neco jineho je,kdyz hrozi predcasny porod,pak zakaz sexu. ![]()
Taky si myslím, že orgasmus je v tom nevině. Možná pomohl, aby se to uvolnilo a spustilo se krvácení, ale kdyby bylo těhu v pořádku tak se nic nestane. A kdybys neměla orgasmus tak by se krvácení spustilo dýl nebo bys musela na revizi.
jak je už napsáno výš - zdravému prosperujícímu těhu by to nemělo ublížit..ale orgasmus zvyšuje dráždivost dělohy a proto někteří dr doporučují jen preventivně do 12tt sex vypustit..no je to na tobě ![]()
Taky sem si rikala ze ten orgasmus tomu asi napomohl ze neco nebylo v poradku.
Jen se bojim aby se to uz neopakovalo ![]()
pralinko, hodně těhu tak končí, prostě do 12 tt není nic jistého. A to, že se ti stalo jednou neznamená, že se to bude opakovat. Toto není z mé hlavy, tak mě utěšovali doktoři po ZT. A hlavně mi říkali, že 95% potracených plodů by mělo DS a zbylých 5 jiné vady neslučitelné se životem. Mě to tenkrát celkem pomohlo.
Aspera píše:
pralinko, hodně těhu tak končí, prostě do 12 tt není nic jistého. A to, že se ti stalo jednou neznamená, že se to bude opakovat. Toto není z mé hlavy, tak mě utěšovali doktoři po ZT. A hlavně mi říkali, že 95% potracených plodů by mělo DS a zbylých 5 jiné vady neslučitelné se životem. Mě to tenkrát celkem pomohlo.
Ano,telo vi,proc to dela ![]()
Taky jsem četla, že orgasmus na to vliv nemá…
Vždyť vem to selsým rozumem - když se někdo snaží o miminko, netuší kdy má vůbec ovulku a má styk denně… až do kdoví kdy (dneska máme aspoň těhot. testy, dřív musely čekat dýl
).
souhlasím s tím co píšou holky…něco tam bylo špatně už od začátku…buď ráda, že to tělo takto „vyřídilo“ tak brzy. Já to měla takhle- potrat, další těhu- zdravá holčina, potrat, další těhu- zdravý kluk. Neztrácej naději a užívej si orgasmus bez obav.
pralalinka píše:
Pred dvěma měsíci jsem objevila na TT dvě čárky, od ovulace jsme sex neměli protože se mi to bylo neprijemne. V 5 tt sem uz na to mela chut ale manzel nebyl doma, tak sem si musela vystacit sama. Chvili po orgasmu se spustilo krvácení. A do týdne jsem potratila. Tak si říkám že za to asi může ten orgasmus. Ted se znovu snažíme. Jen mam strach z orgasmů. Teda hlavne z tech pred MS. Dnes sem 8 DPO, tak si rikam že kdyby tam něco bylo, tak aby tomu ten orgasmus neublizil. Nemate nekdo podobnou zkusenost?
No pokud jsi si tam nervala nějako obří láhev nebo vibrátor, tak určitě nemůže..:-) Naopak plno ženských během těhu sexuje o 100% víc, protože je to víc baví a orgasmy posilují děložní stěnu .
pralalinka píše:
Já teda mám jinou zkušenost než holky - mně můj gynekolog(docela uznávaný odborník) řekl, že pohlavní styk je na nejvyšší příčce důvodů potratů a když jsem byla týden v těhu v nemocnici, tak tam ležela se mnou holka, co její gynekolog jí řekl, že jí výslovně nedoporučuje orgasmy. Ale ona byla ve 20.tt a nevím, jestli jí to řekl už od začátku.
ahoj, taky tě uklidním, opravdu za to orgasmus nemůže. U prvního těhu jsem měla chuť na sex pořád, takže jsem se nijak nebránila a mam už skoro dvouleťáka. Taky jsem se do 12tt bála abych nepotratila, ale sex jsem rozhodně nevylučovala a neboj, určitě bude druhé těhu už jen dobré ![]()
sieta.m píše:pralalinka píše:Já teda mám jinou zkušenost než holky - mně můj gynekolog(docela uznávaný odborník) řekl, že pohlavní styk je na nejvyšší příčce důvodů potratů a když jsem byla týden v těhu v nemocnici, tak tam ležela se mnou holka, co její gynekolog jí řekl, že jí výslovně nedoporučuje orgasmy. Ale ona byla ve 20.tt a nevím, jestli jí to řekl už od začátku.
ale to bysme jako lidstvo už dávno vymřeli, přece.
Není to tím že už sme degenere a víc se tvoří postižené, neprosperující plody?
A co když se u ženy objevuje samovolný orgasmus ve spánku, jako u mě, od cca 9. tt? Byla jsem ujištěna že to nijak nemůže zdravé těhotenství ohrozit a to jsem se ptala lékařky v nemocnici kde sem ležela s krvácením, kdy odešlo zaniklé dvojče. Druhý mimís se drží, jak je vidět ![]()
sieta.m píše:pralalinka píše:Já teda mám jinou zkušenost než holky - mně můj gynekolog(docela uznávaný odborník) řekl, že pohlavní styk je na nejvyšší příčce důvodů potratů a když jsem byla týden v těhu v nemocnici, tak tam ležela se mnou holka, co její gynekolog jí řekl, že jí výslovně nedoporučuje orgasmy. Ale ona byla ve 20.tt a nevím, jestli jí to řekl už od začátku.
Takze za vetsinu potratu muze pohlavni styk?
To mi prijde jako opravdova hloupost,odbornik,neodbornik..
Chula píše:sieta.m píše:ale to bysme jako lidstvo už dávno vymřeli, přece.pralalinka píše:Já teda mám jinou zkušenost než holky - mně můj gynekolog(docela uznávaný odborník) řekl, že pohlavní styk je na nejvyšší příčce důvodů potratů a když jsem byla týden v těhu v nemocnici, tak tam ležela se mnou holka, co její gynekolog jí řekl, že jí výslovně nedoporučuje orgasmy. Ale ona byla ve 20.tt a nevím, jestli jí to řekl už od začátku.
Není to tím že už sme degenere a víc se tvoří postižené, neprosperující plody?
A co když se u ženy objevuje samovolný orgasmus ve spánku, jako u mě, od cca 9. tt? Byla jsem ujištěna že to nijak nemůže zdravé těhotenství ohrozit a to jsem se ptala lékařky v nemocnici kde sem ležela s krvácením, kdy odešlo zaniklé dvojče. Druhý mimís se drží, jak je vidět
Presne,vlastne by se vubec nerodily deti,protoze valna vetsina zdravych tehotnych normalne sexuje od zacatku do konce..
Neco jineho je,kdyz je tehu rizikove a hrozi potrat nebo predcasny porod,pak je samozrejme orgasmus velmi nezadouci.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.