Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Mar__tanka1983 píše:
Ne, od samotného radiátoru téměř jistě nechytne nic
navíc pokud vim, tak polystyren je nehořlavej…
Souhlasím, že nic nechytne.
Ovšem polystyren hořlavej je, a to velmi.
@Mar__tanka1983 píše:
@asha tak asi záleží jakej, kamarád dělá ve fabrice na stavební a fasádní poliše, a prý nehořímá v sobě nějakou samozhášecí srajdu…
Tož to bude nějakej speciál. ![]()
Anonymní píše:
Ahoj, mám takový blbý dotaz, ale zajímá mě to, manžel zateploval jeden pokoj polystyrenem, aby v něm bylo teplo, ale díky tomu, když se pak osazovalo topení, tak ty žebra toho topeni jsou přímo na zdi, ale pořád vrtá hlavou, když si pustím topení na nejvyšší stupeň, tak jestli to nemůže nějak chytit od toho neustáleho tepla, ale zase si říkám, že je to blbost, když vlastně v tom topení je jen horká voda, co myslíte? Vím, že to zní blbě, ale přemýšlím nad tím![]()
![]()
Dnešní polystyreny jsou samozhášivé - nehořlavé, takže chytnout nemůže.
Polystyren se při vyšších teplotách může začít rozpouštět a skapávat, ale za topením by se to stávat nemělo, pokud si dobře pamatuju, tak radiátory mají teplotní spád 60/40, to znamená že do nich přitéká voda o teplotě přibližně 60 stupňů, což nedosahuje ani teploty, které bývají v létě například na plochých střechách černé barvy. A střechy bývají většinou taky zateplené právě polystyrenem. Navíc i na fasádě, která je natřená tmavší barvou není problém dosáhnout vyšších teplot.
A vy jste tu stěnu zateplovali zevnitř? Čili - zdivo je v mraze a vnitřní prostor pokoje je od zdiva izolován 5 cm polystyrénu?
Pěnový polystyrén od teplovodních radiátotrů určitě nechytne, ale horko mu dobře nedělá. Je to ztuhlá pěna, obsahuje nadouvadlo, plyn uzavřený ve ztuhlých bublinkách, plyn se horkem rozpíná a uniká. Po čase může pěna vadnout a plasknout.
Polystyren by měl být samozhášecí dle požárních předpisů, ale nikdy jsem to teda nezkoušela ![]()