Může se Ibalgin tableta pro dítě drtit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2613
6.2.11 23:29
Michaelakkk píše:
Eliška píše:
Míšo, no jo, ale co uděláš, když to prostě neumí? :nevim:

No zkoušet to po půlkách, bratr se to naučil měl svůj první astmatický záchvat nechtěl to zažít znovu a proto věděl, že když bude polykat prášky bude to dobré, moje sestra dnes je jí 11 se naučila polykat prášky když dostala antibiotika a taky, věděla, že jí to pomůže a bude jí líp…

každopádně i takhle velký holce můžeš dávat sirupy pro děcka, ale přijde mi to zbytečné, dala bych jí navybranou spolkni to nebo ti bude zle, musí se to přece nějak naučit přece nebude až do dospělosti papat sirupky :-)

já bych radši dala sirup, než aby mi dítě v horečkách zvracelo, protože nespolklo tabletu!

Spolkni to nebo Ti bude zle? teda promiň, ale já bych tohle svému dítěti neudělala. Ona k tomu dojde sama a začne je taky polykat časem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
6.2.11 23:31
Eliška píše:
Ještě jednou díky a dobrou! Snad bude noc klidná…Mmch. já zas neuměla nikdy provaz a ta moje desetiletka ho umí :lol: Je fakt, že polykat tablety je do života asi potřeba víc, no…

Eli, nádherné přirovnání!!! :palec: Držím palce ať je líp!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
6.2.11 23:33

http://www.manitera.cz/…mg-12-tablet
ještě jeden odkaz, tady je ta 100 Nurofenu a ta se rozpouští v ústech!
To asi taky koupím!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
6.2.11 23:35

NO lepší je to naučit na nějakých lehkých práškách než aby nedejbože onemocněla vážněji a musela brát antibiotika a zvracela antibiotika, protože to by se pak míjelo účinkem ne?

• Citovat
  • Upravit
2613
6.2.11 23:40

ale i ATB jsou v tekuté lékové formě!!!

Nicméně na to se zakladatelka Eliška neptala!

Eliško omlouvám se, že jsem se nechala strhnout diskusí, tohle si asi sama nechtěla! Brzy se uzdravte!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
6.2.11 23:55

Já si pamatuju když jsem byla malá tak jsem odmítala jakékoliv sirupy,zvedal se mi z nich žaludek jak to bylo přeslazený a prostě hnus,takže hodně brzo jsem se naučila polikat prášky,než abych dostávala sirup,který bych vyblila..a nesnáším to do dnes.Nepolknu třeba Bromexin kapky(omlouvám se,jestli jsem to napsala blbě).

Chápu tvou dceru,moje mamina bere strašný množství prášků a taky má problémy s polknutím…a je dospělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
7.2.11 08:24

Paralen se dělá i jako šumivá tableta, ibalgin jsem v této formě bohužel nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.2.11 08:44

Taky bych řekla, že pár tablet rozdrtit můžeš, ale bude to pěkně hnusné=)

Ad dávení - já neumím polykat tabletky doteď, paralen čtvrtím (jsem zvědavá, co teď s tím novým :roll: )

Antibiotika velké rozpouštějící se tablety nemám šanci, musím to rozpustit ve vodě a vypít, hnus největší, ale spolknout to prostě nedokážu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17956
7.2.11 09:18

Díky moc za příspěvky, vím, že polykání je problém i pro větší než pro Aničku, jinak je to holka šikovná, nemocná naštěstí bývá zřídka a k lékům chová nechuť, takže ona by si, Míšo, asi vybrala radši dál horečku a blbě, než aby to spolkla.
Jinak si myslím, že v životě když dojde na lámání chleba, člověk se naučí leccos. Můj mladší, 7 let, na teplotu taky je zvyklej vždy sirup, ale ATB teď v lékové podobě zvládl polykat.
Ty malé Nurofeny, Medu, budou asi dobrá volba!
Jinak samozřejmě jsem zkoušela i Beladonnu, ale nezabírala jí.
Ještě jednou díky! Nechápu, proč to do příbal. letáku nepíšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17956
7.2.11 11:10

Tak cucací Nurofen už máme doma a jeden už má v sobě :palec: A k tomu atb :( V sirupu radši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.2.11 13:16

Zatím měla dcera jen půlený paralen či zobla kinedril, ale vím, že vetší prášek by jí jistě problém udělal. Stějně jako spoustě dospělých lidí. Není to o věku, ale o schopnostech to polknout ( psychických i fyzických)..

To se myslím nedá moc natrénovat ani naučit - natož nějaký vyhrožováním..ach jo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
7.2.11 13:21

Holky, nebojte, ony až budou …náctileté a budou chtít antikoncepci- to se rády tabletky baštit naučí. :lol: :oops:
Hlavně aby jí teď bylo líp. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.2.11 13:22

Eliško, přesně jak píšeš, je to potahované, aby nedráždilo. Ibuprofenum je velmi dráždivé, můj obvoďák říká „škrabátko na žaludek“ a rozhodně nedrtit. Taky jsem měla jako malá potíže s polykáním tablet a máti mi dala vždycky kousnout chleba a těsně před spolknutím přidat pilulku a šlo to jak po másle. S velkýma tabletkama to dělám i dneska :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.2.11 08:35
Hanulínek píše:
Holky, nebojte, ony až budou …náctileté a budou chtít antikoncepci- to se rády tabletky baštit naučí. :lol: :oops:
Hlavně aby jí teď bylo líp. :mavam:

Jenže antiko jsou prťavé, to jde lehce :lol: :roll:  :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.20 21:51

Ahojte chtěla bych se zeptat zda antibiotika někdo zkouší rozdrtit nožem smychat s vodou a po te stříkačkou od nurofenu do pusy, kluk mi nechce polknout prášek prostě ani za boha. Skousela jsme po dobrém po zlém ale jen takhle je dá :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA