Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,mam prvni miminko a ve 3 mesicich nas potkalo prvni nachlazeni..jelikoz nemam zadne zkusenosti s nemocnym mimi,mozna trochu plasim a jemu v podstate nic neni
tak bych rada slysela vas nazor na nasi situaci:maly ma uz tyden rymu,ze zacatku rano po probuzeni holuby v nose,kdyz kychnul,tak i neco vyteklo..nyni je jen slyset jak chrci a v noci se mu spatne dycha..krmeni zvlada bez problemu,strikam pred kazdym krmenim sterimar a asi 3× denne odsavam(mam odsavacku nuk-takova ta s balonkem)ale temer nic neodsaju..takze nic z nosu netece,jist muze,nosanek na pohled bez holubu,ktere miva bezne,jen to hrozne chrceni,takze neco tam mit musi.ted se mu k tomu pridal kasel,ne casto,spis jako by si potreboval odkaslat cca jednou za hodinu.teplotu nema:-)postylka u hlavicky vyvysena,mokry rucnik na topeni:-)tak co,je to opravdu nejaka viroza nebo moc plasim? k doktorce se mi nechce,aby v cekarne nakonec spis neco nechytil,ale v utery mame jit na ockovani..dekuju moc za vase nazory:-)
Z mojí zkušenosti je odsavačka Nuk na dvě věci.Kup si na vysavač.Jinak děláš vše správně,vypadá to,že mu rýma stéká do krku a to ho nutí ke kašli ![]()
Jojo, odsávačku vysavačovou, je mnohem lepší.
Ona jak ta mimča jen leží, tak se jich rýma drží déle, než nás, co jsme už nastojato ![]()
Ale asi bych neočkovala.
Elsiste, my máme rýmu od narození snad pořád, jen se to vždy trochu zlepší a pak zase třeba po 14 dnech zhorší. Teď musíme vysávat před každým krmením, a stejně malá i po vysátá zase chroptí, nevím, kde se to v ní bere, to jsou tuny rýmy. Určitě si kup odsávačku na vysavač, ta jediná fakt vysaje i zadní rýmu a jinak je dobře, že stříkáš Sterimax, chvíli po stříknutí počkej, až se hleny uvolní a pak vysávej.Ten kašel má malá taky, to je z toho, jak jim rýma stéká do krčku, chudáčci, raději bych tu rýmu měla místo ní, když vidím, jak se trápí a já jí v podstatě nemůžu moc pomoci, jen tím odsáváním
. Vůbec by se všechny nemoci měly dětem vyhýbat ![]()
ahoj, maly mi taky chrci, ale pri jidle dobry..nam pomaha kdyz ho dam pred odsatim na brisko, a ono mu to stece a teprve pak odsavam.
JITULINECKA píše:
Elsiste, my máme rýmu od narození snad pořád, jen se to vždy trochu zlepší a pak zase třeba po 14 dnech zhorší. Teď musíme vysávat před každým krmením, a stejně malá i po vysátá zase chroptí, nevím, kde se to v ní bere, to jsou tuny rýmy. Určitě si kup odsávačku na vysavač, ta jediná fakt vysaje i zadní rýmu a jinak je dobře, že stříkáš Sterimax, chvíli po stříknutí počkej, až se hleny uvolní a pak vysávej.Ten kašel má malá taky, to je z toho, jak jim rýma stéká do krčku, chudáčci, raději bych tu rýmu měla místo ní, když vidím, jak se trápí a já jí v podstatě nemůžu moc pomoci, jen tím odsáváním. Vůbec by se všechny nemoci měly dětem vyhýbat
Jo mas uplnou pravdu, vzdycky si rikam, at to mam radsi ja nez on…
Nastesti snad me kojeni pomaha, pritel casto neco pritahne a zatim chytil tuhle rymu…snad uz bude dobre, zatim se mi zda jeden den lepsi a pak vecer zase chrochty chrocht a nanovo
Bohuzel bydlim v Anglii a tady se odsavacka na vysavac neda sehnat (urcite by to brali jako tyrani ditete, obcas jsou padli na hlavu
) TAk zaukoluju rodinu v Cechach, brzy dorazi na navstevu, tak snad to do ty doby nejak zvladnem..
nic neodsajes pac balonkova je na dve veci…porid na vysavac
hend se mu/ji ulevi ze bude moct lip dychat ![]()
Hojky, malá když měla 10 tak se jí chytla rýmy, odsávala jsem hadičkovou i balónkovou a obě naprd, až jsme skončili na jipce. Tam mi poradili odsávačku na vysavač a tu už bych dneska nevyměnila ani za nic ![]()
Holky, já se přidám s dotazem: Malej má rýmu už asi 4 dny, odsávám vysavačem
s dneska mi přišlo, že pokašlává, tak zhruba co dvě až ctyři hodiny série zakašlání. Tak jsem nasadila kapky Tussin, ale ted čtu, že to je od hlenu z rýmy…? Takže mám Tussin zase uklidit? Jen kašle, rozhodně neodkašlává…
Jo a teplotu nemá.