Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer. Dcera má vysoké horečky. 39. Dala jsem ji panadol 400. Teplota neklesá. Může za 4 hodiny ibalgin 400? Je ji 11,5
@Mefag-r a kolik váží? Jestli méně než 30kg tak by byl lepší 200…
@Mefag-r j tak to bych ji asi tu 400 dala ale další Ibalgin ne dřív než za 8h.. ať je brzy líp ![]()
@Vladusxx a když měla teď v sedum nurofen, můžu žen ibalgin dat za 4 hodiny? Děkuji právě že není teplotova a teď tak vysoké
@Mefag-r píše:
@Vladusxx a když měla teď v sedum nurofen, můžu žen ibalgin dat za 4 hodiny? Děkuji právě že není teplotova a teď tak vysoké
Nurofen a ibalgin je stejná účinná látka, takže nekombinovat! Nedávat po 4 hodinách
@Mefag-r píše:
Tak to určitě ne! Nurofen a Ibalgin je stejný lék…to za ty 4h dejte paralen
@Vladusxx pardon panadol 500 jsem ji dala. A ten ji nezabral. Já to zpletla
@Mefag-r
39 neni extremni horecka. Chapu, ze jsi vyplasena, jestli to od deti neznas, ale dbala bych na doplnovani tekutin. A jestli nema studene ruce a nohy, mozna by snesla zabal. Uz je rozumna
. Ale nepanikar. Ja mam horeckove deti, i s leky mi vetsinou varily 39-40 dva dny v kuse… Aspon tu nemoc rychleji spali. Nejaka voditka, co by to mohlo byt, mas?
Příspěvek upraven 27.11.22 v 20:00
@Mefag-r tak to jo jestli měla Panadol tak pak za 4h Ibalgin a případně za další 4h zase panadol a to jí to nekleslo ani trochu?
@Mefag-r tak zkusit třeba ještě ten zábal, nebo vlažnou sprchu..a hodně pít…uvidíte zítra jestli se přidají nějaké další příznaky…
@vendulaaa @Vladusxx jj obklady jsem ji dávala na nohy a ruce. Teď ji to kleslo na 37,2.
@Mefag-r
ono pokud das lek na teplotu v dobe, kdy leti nahoru, tak to nejdriv vyletne nebo se to dele drzi nez to spadne. proto se ma podani merit az po delsi dobe, jestli to kleslo