Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Mám 15 měsíční dcerku. Každý den ji sprchuju, po každé výměně pleny ji utiram mezi nohama… Ted jsem ji musela pořádně utrit i umýt a všimla jsem si, že to ma mezi nozkama spojené.. Horní dva k sobě a ty dolní nejsou k sobě ale jedná část je k dupce.. Nebudu to tady raději popisovat do detailu.. Holky je to velký problém nebo není? Jdeme na rok a půl prohlídku ale mezi nohy se nikdy doktorka nedívala..ja se tak snažila aby byla vždy v čistém, pravidelně ji mažu a precejenom jsem něco zanedbala? Teď tady brecim že může mít kvůli tomu problémy, když jedna část srostla?![]()
![]()
![]()
promiňte možná se v tom nevyznate…
Hlavně si nic nevycitej. Zavolej na detskou gynekologii a jdi tam co nejdříve. Sama jsem se zminila v těhotenské poradně. Doktorka dělala prave i dětskou gyndu. Na dcerku se rovnou mrkla a rovnou jí to rozrušila a šly jsme. Říkala, že už to bylo hodně a mame štěstí, ze to ještě šlo, jinak churugicky zakrok v motole.
@Pidulka1991 ten zákrok se dělá pouze v Praze? To je od nás 6 hodin autem
ach jo to je den, snad se nám to vyhne
Mne to tuším ešte v pôrodnici hovorili že ich mám oddeľovať aby nezrástli. Veď lekár ti hlavu neodtrhne a čím skôr tým lepšie. Dúfam že nebude treba chirurgiu ![]()
@Anonymní píše:
@Pidulka1991 ten zákrok se dělá pouze v Praze? To je od nás 6 hodin autemach jo to je den, snad se nám to vyhne
Všude po ČR, je to poměrně banalita. U holčiček, které k tomu mají sklony, se někdy maže estrogenová mast. Až bude dívka hormonalně aktivní, problémy vymizí.
@Pears206 píše:
Všude po ČR, je to poměrně banalita. U holčiček, které k tomu mají sklony, se někdy maže estrogenová mast. Až bude dívka hormonalně aktivní, problémy vymizí.
A proč nas teda posílala do Motola??? Když to mame 100km??
@Anonymní píše:
@Pidulka1991 ten zákrok se dělá pouze v Praze? To je od nás 6 hodin autemach jo to je den, snad se nám to vyhne
Kdyby to bylo hodně, ale dle tveho popisu by to mělo jit rozrusit ještě na gynde.
Hm, mám dvě holky a oběma jsem to ošetřovala stejně. Vždycky promazat olejíčkem po koupání. Ta starší byla v pohodě, u té mladsi stačilo dva dny vynechat a začalo to srůstat. Nic si nevyčitej ![]()
@Pidulka1991 U nás se tyto zákroky normálně dělají v krajské FN, na Moravě, Praha cca 300 km.
Pokud to není srostlé, ale jen slepené, rozruší na dětské gynekologii, ta je i u nás.
@Tinareii Slepené lze mírným trhnutím rozrušit zvládne i pediatr srůst se musí rozříznout