Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mám problém s pc a chci vás poprosit o radu.Syn si asi před týdnem bez mého vědomí stahoval nějaké hry a od té doby mám na liště nějaký program (asi, já tomu vůbec nerozumím) jménem PC PERFORMER. Nevím, co to je. Při každém zapnutí počítače mi to vyjede na celou obrazovku, zpomaluje mi to pc, vyskakuje mi z toho pořád nějaká reklama, také tam mám pořád takovou tu „reklamu“ jste x-tá, vyhráváte tablet…Nejde to odinstalovat. Napadlo mě si nastavit počítač třeba o 2 týdny nazpět. Jde to? Pokud ano, nevíte jak?
Ano..jde…zadej si do nastavení pc bod obnovy…a postupuj dle pokynů ![]()
No syn to stahnul (jako free pridavny program) s nejakou hrou.
Obnova nepomuze, musis Performer odinstalovat.
Nevím, jak se mi to podařilo, celý den nad tím sedím a poslední zoufalý krok bylo založit diskusi, ale najednou koukám a není to tam v programech. Nechápu to…asi se mi to podařilo nějak udělat a ani nevím jak. Omlouvám se za zbytečně založenou diskusi.
@lísteček1 No pokud to neni v programech, tak o to hur (schvalne zkus PC restartovat, uvidis, ze ti zase naskoci) - jedna se o fake program a ten se odinstalovava jinak, nez tlacitkem „odinstalovat“ v programech.
Zkus ten restart, at mas jasno.
@ne-silenamatka Tak jsem restartovala počítač a fakt ho tam nemám. Zmáčknu „přidat nebo odebrat programy“ a není to v nabídce. Doufám, že se někam neschoval a nebude zákeřně škodit
Já ani nevím na co ten program je.
Mohu poprosit ještě o jednu radu? Právě od té doby, co jsem ho tam měla, tak mi po zapnutí internetu nevyjede automaticky má Domovská stránka Seznam, ale toto:
http://www.searchgol.com/ A právě na tomto jsou reklamy a vyskakují mi z toho další okna a „kliknět a vyhrajte“…strašně to brzdí počítač, leze mi to na nervy a vadí mi to. I když si znovu dávám seznam jako domovskou stránku podle návodu, tak to prost ě nejde předělat. Nevíš, prosím, co s tím?
No je to malware program (v nabidce programu ho tudiz nenajdes), takze pokud umis anglicky tak tady mas navod jak na to, zamerne davam z YT, protoze ja sama mam problem se ridit psanym navodem, at uz se jedna o cokoliv.
@ne-silenamatka Moc ti děkuji za snahu, ale na to bohužel nemám
Je to nad mé síly.
ted jsem si přečetla, co to ten malware program vůbec je, je to tedy děs… Budu si sem muset někoho pzvat, aby to opravdu odinstaloval, sice ho nikde nevidím, ael určitě ho tu budu někde mít, hajzla ![]()
Ja nevim jak si na tom „ajtacky“, ale mate treba na PC program Spybot? Ten by tohle umel odstranit taky.
Ja bohuzel neumim nic peclive vysvetlit, proto sem hazela odkaz na to video, ale pokud na to nemas, zkus pozadat nekoho v okoli, protoze ten smejd ti PC bude brzdit, dokud se ho nezbavis. A nejen to ![]()
A syna nemlatit, muj pritel tohle dela skoro denne..proste s odklikavanim pri instalaci macka vsechno ![]()
AHOJ ZDE JE NÁVOD NA ODSTRANĚNÍ http://www.anti-spyware-101.com/…pc-performer
Souhlasím s výše napsaným - a dodám, že jsem si právě jako prevenci nainstaloval EMCO Malware destroyer. Ovšem takových programů jsou mraky, jen si vybrat.
Ahoj, obnovuji diskuzi s dotazem - děti asi něco stáhli do PC, jelikož ať otevřu jakýkoli prohlížeč, v textu jsou části slov podtržené a barevně, když na to najedu, objeví se taková ta ručička, jakože je to asi nějaký odkaz. Klikat na to nehodlám. Navíc se mi občas otevře nové okno s reklamou. PC mi celkově přijde pomalejší. Nevím, jestli to může být spyware, virus nebo něco jiného, ale prosímvás poraďte mi někdo, jak se toho zbavit ![]()
Pro jistotu se radeji ptam- zkusila si restartovat?
jinak vim od chlapa, ze jde zpatecne nastavit pc, treba jako- stav pc pred 24 hodinami…ale jak to ti neporadim ![]()