Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já teda mamatest zas tak chválit nemůžu vždy mi druhou ukázala až minimálně týden po zpoždění dřív ne ![]()
Tak to mě mamatest ukázal // už 10.DPO, 23.den cyklu (normálně jsem mívala 28dní cyklus) ![]()
Já jsem měla to samé co zakladatelka, měla jsem to dostat a nedostala, po 6 dnech jsem si udělala mamatest a byla těhu. Taky mě bylo jakobych to měla dostat, bolest podbřišku, prsou, taková utahaná, nízký tlak…
Ahoj holky. ![]()
Beru hormonální antikoncepci, ale nevzala jsem si 2× prášek včas. Poslední menstruaci jsem dostala pozdě a byla slabá. Včera mi měla začít další, ale pořád nic, i když mám v podbřišku pocit, že ji dostanu. Minulý týden jsem však začala mít hodně citlivé bradavky a tenhle týden pořád běhám „na malou“. Je to takový zvláštní, jako kdyby mě něco tlačilo na měchýř. A poslední dva týdny nemám moc chuť k jídlu, což je u mě nezvyklý.
Teďka večer jsem si dělala test, ale těhotná prý nejsem. Máte někdo podobné zkušenosti?
Děkuju. ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat těch, kterým se to stalo. Vím, že to není běžné, ale vím, že se to stát může.
Prosím Vás, která z Vás byla těhotná, ikdyž MS dostala? A poznali jste, že je to trochu jiné, nebo byla MS uplně běžná? Jde o to, že jsem si už byla na 70% jistá, že to dopadlo, ale než jsem si stačila zajít koupit test, tak jsem to dostala. Děkuji za odpovědi.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat těch, kterým se to stalo. Vím, že to není běžné, ale vím, že se to stát může.
Prosím Vás, která z Vás byla těhotná, ikdyž MS dostala? A poznali jste, že je to trochu jiné, nebo byla MS uplně běžná? Jde o to, že jsem si už byla na 70% jistá, že to dopadlo, ale než jsem si stačila zajít koupit test, tak jsem to dostala. Děkuji za odpovědi.
Tak si zkus udělat teď. Mně se to stalo, akorát že to odešlo s MS. MS dorazila o 3 dny později a byla tak nějak normální, akorát jsem i po týdnu stále špinila, tak jsem si udělala test a byly tam, ale bylo to už zbytkové hcg, protože prcek odešel s MS. Ale někdy se udrží i přes MS. Kamarádka v prvním těhotenství krvácela 2× a donosila zdravou holčičku.
@boruvkay píše:
Tak si zkus udělat teď. Mně se to stalo, akorát že to odešlo s MS. MS dorazila o 3 dny později a byla tak nějak normální, akorát jsem i po týdnu stále špinila, tak jsem si udělala test a byly tam, ale bylo to už zbytkové hcg, protože prcek odešel s MS. Ale někdy se udrží i přes MS. Kamarádka v prvním těhotenství krvácela 2× a donosila zdravou holčičku.
Tak to mě mrzí, právě že se bojím toho, že i mě to odešlo s MS.
Zkusím ho tedy udělat. Děkuji.
@Anonymní píše:
Tak to mě mrzí, právě že se bojím toho, že i mě to odešlo s MS.Zkusím ho tedy udělat. Děkuji.
nad tim nema moc cenu premyslet. proste prisla MS, pravdepodobne jsi tehotna vubec nebyla, a kdyby nahodou ano, tak co z toho, ze by to clovek vedel…
jak jsi prisla na to, ze to „vyslo“? psychika je mocna carodejka, lepsi vubec neresit nez aspon jedna MS vynecha.
Kamoska mela MS úplně normální do 3mesice
a další holky to tak měli tez..
Menstruaci v těhotenství mít nemůžeš - to se z fyziologického hlediska vylučuje. Ale můžeš krvácet, což Ti může připomínat menstruaci. Nejčastějším důvodem takového krvácení je,,zavrtání´´ miminka do děložní sliznice. Druhým častým důvodem je snížená tvorba hormonu (progesteronu). Takže pokud máš pocit, že bys mohla být těhotná, zkus si udělat test…Buď a nebo… Často se mylně krvácení v těhotenství pokládá za menstruaci.
@prcekniky píše:
Menstruaci v těhotenství mít nemůžeš - to se z fyziologického hlediska vylučuje. Ale můžeš krvácet, což Ti může připomínat menstruaci. Nejčastějším důvodem takového krvácení je,,zavrtání´´ miminka do děložní sliznice. Druhým častým důvodem je snížená tvorba hormonu (progesteronu). Takže pokud máš pocit, že bys mohla být těhotná, zkus si udělat test…Buď a nebo… Často se mylně krvácení v těhotenství pokládá za menstruaci.
Právě, že mi ta „MS“ nepřipadá jako MS, je světlejší, o dost, a břicho mě bolelo už dva dny před tím než jsem začla krvácet. Zkusím, zkusím.
Ano, slabě jsem krvácela v termínu, kdy měla přijít MS..byla delší, slabší a trochu víc bolestivá…Nebyla to pravá MS, ale to zahnizďování vajíčka jak se píše viz výš. A teď jsem už ve 29 týdnu
těhotenský test jsem jsi udělala hned jak to krvácení ustalo a bylo pozitivní..předtím stále negativní
@Luciie90 píše:
Ano, slabě jsem krvácela v termínu, kdy měla přijít MS..byla delší, slabší a trochu víc bolestivá…Nebyla to pravá MS, ale to zahnizďování vajíčka jak se píše viz výš. A teď jsem už ve 29 týdnutěhotenský test jsem jsi udělala hned jak to krvácení ustalo a bylo pozitivní..předtím stále negativní
No já ji mám strašně světlou, a jsou tam i kousky krve… Ještě pořád ji mám, dostala jsem ji teprve včera ráno a už v neděli a v pondělí mě pobolíval podbříšek…
@Anonymní píše:
Právě, že mi ta „MS“ nepřipadá jako MS, je světlejší, o dost, a břicho mě bolelo už dva dny před tím než jsem začla krvácet. Zkusím, zkusím.
Tak Ti přeji, ať to dopadne tak, jak si přeješ ![]()
Moc děkuji za vaše zkušenosti…