Můžu být v tom?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
JVP
568
26.12.09 19:36

Díky, už jsem si myslela, že tyto debaty „na jedno brdo“ připadají lehce na hlavu jen mně :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jen se směju, kolik holek vždycky trpělivě odpovídá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
26.12.09 21:11

JVP já jsem byla ještě ta trpělivá a řekla jsem to sluštně, ale líbilo se mi, jak si to hezky napsala „na plnou pusu“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tyna.andilek
28.12.09 09:34

jsem těhotná nebo ne?

Můžete mi někdo poradit? Od srpna neberu HA, 22.11. jsem měla nechráněný pohl. styk, ale 26.11. jsem menstruaci normálně dostala. Od té doby jsem pohl. styk neměla, ale mám už 3 dny zpoždění s menstruací (od vysazení HA jsem to dostávala pravidelně s přesností ±1 den). V sobotu 26.12. jsem si dělala těhotenský test (zn. Pepino) a vyšel negativní (dělala jsem si ho přes den), protože jsem to stále nedostala a ani nemám žádné příznaky, že bych to dostat měla (vždy jsem měla před menstruací bolesti v podbřišku a výtok), udělala jsem si dnes ráno z první moče další test. Nevím, co si mam myslet o výsledku. V kontrolní oblasti je vidět jasně růžová čárka a v testovací oblasti je vidět slabounká čárka. Myslíte, že jsem těhotná? V sobotu tam byla ještě čárka jen jedna, ale nebylo to z první ranní moči jako teď. S přítelem se snažíme o miminko, on si ale myslí, že je neplodný (nikdy žádná jeho předešlá partnerka neotěhotněla, nikdy se nechránil). Od doktora to potvrzené ale nemá. Co si o tom myslíte? díky za vaše názory a zkušenosti!

• Citovat
  • Upravit
224
28.12.09 10:52

Dvě čárky jsou dvě čárky a značí jedno - mimísek se zabydluje :lol: Ale tak jako člověk není neomylný, tak test nemusí být stoprocentní.
Asi všichni ti tu řeknu jedno - jdi k doktorce, ta ti to buď potvrdí nebo vyvrátí. Ale dle mě máš víc jak 50% pravděpodobnost, že ANO.
Jinak k tvému příteli - neplodnost ti potvrdí spermiogram, může mít pouze pomalejší spermie a hned je to složitější. Vždyť kolik párů čekalo na mimčo roky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
28.12.09 11:08
tyna.andilek píše:
Můžete mi někdo poradit? Od srpna neberu HA, 22.11. jsem měla nechráněný pohl. styk, ale 26.11. jsem menstruaci normálně dostala. Od té doby jsem pohl. styk neměla, ale mám už 3 dny zpoždění s menstruací (od vysazení HA jsem to dostávala pravidelně s přesností ±1 den). V sobotu 26.12. jsem si dělala těhotenský test (zn. Pepino) a vyšel negativní (dělala jsem si ho přes den), protože jsem to stále nedostala a ani nemám žádné příznaky, že bych to dostat měla (vždy jsem měla před menstruací bolesti v podbřišku a výtok), udělala jsem si dnes ráno z první moče další test. Nevím, co si mam myslet o výsledku. V kontrolní oblasti je vidět jasně růžová čárka a v testovací oblasti je vidět slabounká čárka. Myslíte, že jsem těhotná? V sobotu tam byla ještě čárka jen jedna, ale nebylo to z první ranní moči jako teď. S přítelem se snažíme o miminko, on si ale myslí, že je neplodný (nikdy žádná jeho předešlá partnerka neotěhotněla, nikdy se nechránil). Od doktora to potvrzené ale nemá. Co si o tom myslíte? díky za vaše názory a zkušenosti!

Ahoj tak si zajdi do laboratoře na krev a budeš mít jasno,ale dnešní testy se můžou dělat i během dne.Ale většinou holky spoléhají na mamatest ten jsem také používala nejdřv tam byl duch a pak čárka sílila,ale jasno budeš mít z krve na HCG hodnotu.Držím palečky ať to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15584
28.12.09 13:47

Ahoj k tomu prvnímu dotazu… 5 dní po styku sice na testech píšou, ale v tomhle termínu se druhá čárka na testu objeví cca v dvou procentech případů. Záleží, jak rychle se vajíčko uhnízdí a HCG se začne produkovat. Já bych testovala tak cca 14 dní po testu. A s tou menstruací jednou za 3 měsíce, fakt doporučuju zajít za doktorem. Sice ti to ted příliš netrápí, ale je lepší to vyřešit ted, než to řešit za pár let až budeš chtít mimčo a bude to pak problematický.
A k tomu druhému dotazu, myslím že jsi s velkou pravděpodobností těhotná. Mne se také nejdřív ukázal takový duch a pak dál sílil. Doporučuju taky Mamatest - ten nelže. A taky testovat z první ranní moči. Zkus to znovu za cca 3 dny a pokud jsi nedočkavá, tak skoč do laborky na odběr jako samoplátce a budeš to mít jisté. pokud bude hcg vyšší než 15, je to pozitivní.
Dej vědět, jak jsi dopadla, držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tyna.andilek
28.12.09 22:00

Moc děkuji holky za Vaše rady a zkušenosti! Nevím, ta druhá čárka na testu je hodně slabá, ukazovala jsem to kamarádce, ale ta jí tam taky viděla. Ještě vydržím pár dní a zkusím si koupit přímo ten mamatest, pokud to nedostanu. A myslíte, že i když bych byla těhotná, mohla bych To dostat? Slyšela jsem, že jsou případy, kdy žena menstruuje normálně až třeba do 5.měsíce těhotenství! Myslíte, že je to možné? Jinak příteli je 34let a myslí si, že je neplodný, ale k doktorovi ho asi nedostanu, říkal mi, že to raději ani nechce mít potvrzené černé na bílém…Uvidíme. Dám Vám vědět!

• Citovat
  • Upravit
15584
29.12.09 10:54

To ze prijde menstruace i pri tehotenstvi neni zas tak nezvykle. Na tohle je dobre mereni bazalni teploty, protoze podle ni poznas ze ti teplota neklesa, takze jsi v jinem stavu. Tak drzim palecky at carka pekne sílí a vše je v pořádku.
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11314
29.12.09 13:15
tyna.andilek píše:
Moc děkuji holky za Vaše rady a zkušenosti! Nevím, ta druhá čárka na testu je hodně slabá, ukazovala jsem to kamarádce, ale ta jí tam taky viděla. Ještě vydržím pár dní a zkusím si koupit přímo ten mamatest, pokud to nedostanu. A myslíte, že i když bych byla těhotná, mohla bych To dostat? Slyšela jsem, že jsou případy, kdy žena menstruuje normálně až třeba do 5.měsíce těhotenství! Myslíte, že je to možné? Jinak příteli je 34let a myslí si, že je neplodný, ale k doktorovi ho asi nedostanu, říkal mi, že to raději ani nechce mít potvrzené černé na bílém…Uvidíme. Dám Vám vědět!

Menstruovat je samozřejmě možné i při těhotenství (i když ne zcela běžné.
V tvém případě mě trochu zaráží fakt, že by v tuhle chvíli mělo být dle tebou uvedených datumů už měsíc od oplodnění, a to si myslím, že by měl dvě čárky ukázat jakýkoliv test už toho 26.12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tyna.andilek
29.12.09 18:40

Pokud bych byla těhotná, byla bych už v 5tt, takže mi to přijde taky divný, že by to ten test ukázal tak nejasně… dnes jsem si koupila ten mamatest, tak si ho ráno udělám a uvidim. Každopádně menstruace se mi ještě nedostavila. No ale není divné, že jsem 22.11. měla pohlavní styk a hned na to 26.11. normálně menstruovala a teď nic?

• Citovat
  • Upravit
11314
29.12.09 21:09
tyna.andilek píše:
Pokud bych byla těhotná, byla bych už v 5tt, takže mi to přijde taky divný, že by to ten test ukázal tak nejasně… dnes jsem si koupila ten mamatest, tak si ho ráno udělám a uvidim. Každopádně menstruace se mi ještě nedostavila. No ale není divné, že jsem 22.11. měla pohlavní styk a hned na to 26.11. normálně menstruovala a teď nic?

Tak jsem trochu mrkla na net a je možné, že bys mohla mít nižší hladinu HCG než je citlivost testu i v 5 tt.

Od početí
Od PM
(mIU/ml)

7 dní (1. týden)
3 týdny
0 - 5

14 dní
28 dní (4 týdny)
3 - 426

21 dní
35 dní (5 týdnů)
18 - 7,340
 a citlivost testu pepino by měla být od 20 mIU/ml

28 dní
42 dní (6t)
1080 - 56,500

35 - 42 dní
49 - 56 dní (7-8t)
7,650 - 229,000

Ale pokud byl termín MS 26.11. (a jak píšeš v tu dobu se i měla dostavit), tak 4-6 dnů na luteální fázi (od pravděpodobného oplodnění) je nereálných na uhnízdění vajíčka. Od ovulace k MS by mělo být aspoň 10 dnů. Takže podle mě jsi měla ovulaci někdy okolo 12. - 16.11. Ledaže by k oplození došlo dříve, ale to bys byla dál než 5tt. :-?

Myslím, že zítřejší test odpoví. Příroda je někdy nevyzpytatelná …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tyna.andilek
29.12.09 22:01

Žižo díky za výpočty! Já tomuhle moc nerozumim, počítání plodných a neplodných dní, kdy je ovulace… to jsem úplně mimo :-) uvidím ráno, ale jinak jsem s přítelem spala ještě 14.11., ale to se mi nějak nezdá, to už bych byla v 6tt a test by mi to snad už ukázal jasně, ne? Navíc jsem to dostala 26.11. přesně tak, jak jsem měla. Ale celkově se cítím nějak jinak, ale snad si to nevsugerovávám;-) dám ráno vědět! díky

• Citovat
  • Upravit
439
30.12.09 08:08

Tak jsem si teď dělala ten mamatest a tentokrát tam je vidět opravdu jen jedna čárka, ani žádný duch tam není:-( tak já tomu už opravdu nerozumim. Když se kouknu na ten předchozí test z pondělka, tak ta 2 čárka tam vidět je, i když slabá, ale dnes tam neni vubec nic. Ale menstruaci jsem furt nedostala… Co si o tom myslíte?:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
30.12.09 08:24

No já si myslím že bych ještě neplašila. Vzhledem k tomu že jsi měla menzes naposledy 26.11. tak je možný že máš prostě jen rozhozený cyklus. Takže bych udělala ještě další test a když tam nic nebude čekala bych jestli to nedostanu tak týden no a když ani pak nic, zajdi si k doktorovi na vyvolávací injekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
30.12.09 08:34

Asi máš pravdu, asi plašim předčasně… jenže jsem TO vždycky dostávala pravidelně po 28-29 dnech a dnes už je to 34 dní a nic. To se mi ještě nikdy nestalo. Nebyla jsem ani nemocná nebo tak něco, naposled jsem byla na gyndě v srpnu a vše bylo ok. Kdyby aspoň ten pondělní test jasně ukazoval teda jen jednu čárku, tak si řeknu, že mam jen zpoždění, ale jsou tam čárky dvě… a dnes zas jen jedna. Tak teda počkám týden a jestli TO stále nedostanu, zajdu k doktorovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí