Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny maminky!
Před týdnem jsem měla nechráněný pohlavní styk. I když jsem partnerovi řekla, že nic neberu a předpokládám že si dával pozor, bojím se, že jsem těhotná…
Ze začátku to spíše asi vyvolávala psychika, bylo mi na zvracení, motala se mi hlava, skoro až do mdlob, zimnice a nechuť k jídlu…Udělala jsem si 5. den po styku tt a byl negativní. Dnes, tj.7. den po styku druhý také negativní. Od štědrého dne to vůbec neřeším, ale přesto mám výkyvy bálad. Cítím se neuvěřitelně štěstně, a za chvíli mám slzy v očích.
Na štědrý den jsem plakala 4. krát, a včera 2 krát.
Přes den mě přepadávají velké únavy, že jsem schopná usnout a přes noc spím hodně. Taky jsem začala hodně chodit na záchod. Píchá mě 3. den v podbříšku, jakoby slepák, nebo PS…
Mám s testem počkat delší dobu?
Mám nepravidelnou menstruaci, tak nevím přesně, kdy to mám dostat…Díky za rady!!! ![]()
No kdyby si byla,tehotenstvi by trvalo tyden..nechci kecat,ale snad skoro jiste rikam,ze takhle brzy tyhle tehu priznaky nejsou,objevuji se nejcasteji kolem druheho mesice tehotenstvi..
A nema cenu delat si test jeste driv,nez cekas MS,nic ti neukaze..i kdyz je nepravidelna,tak zhruba asi vis,kdyby mela prijit,ne?
Aha,no tak jestlize MS mela dorazit min tyden a min tyden doslo i k onomu styku,tak bys tehotna byt urcite nemela,zalezi teda,jak moc je tva MS nepravidelna..
Mám pocit že jsi si naordinovala veškeré příznaky a neduhy těhotenství..
Pokud bys miminko ráda tak se ani nedivím, že jsi se takkhle psychosomaticky odrovnala.
![]()
test bych si dělala asi 14 dní po termínu ms. ![]()
Jednou za tri mesice?A jak si vypocitala datum 5.12.??To podle toho,ze jsi to pred tim dostala 5.9.??No s takovym cyklem se fakt tezko radi a vypocitavaj plodne dny ![]()
První věc - jestliže nebereš antikoncepci a máš takto nepravidelnou MS, tak bys s tím něco měla dělat, neboť mi to nepříjde zcela normální.
Druhá věc - obavy z nechtěného (v mnohých případech i chtěného těhu) vyvolává tzv. sugesci, takže si vsugeruješ veškeré příznaky, o kterých si kdy si slyšela (kdyby ti někdo řekl, že na začátku těhotenství ženská štěká, tak začneš štěkat taky
) a osobně si myslím, že po týdnu mít tyto příznaky je brzo.
Třetí věc - dělat si test pár dnů po styku nemá žádný smysl. Testy se dělají až ve chvíli očekávané MS a těhotenství se pozná dle množství HCG (těhotenský hormon) v moči a po týdnu je množství tohoto hormony minimální.
V závěru těhotná být můžeš, ale chce to chvíli vyčkat, pak udělat test, a pak jít za svou doktorkou.
Holka stačilo si přečíst návod na těhu testu, popř. pár diskuzí zde a hned bys byla moudřejší.
Díky za rady, právě že na testu píšou že to jde už 5. den.....
Každopádně díky holky!!!! ![]()
Ahoj holky, já teda nevím, ale já už diskuse typu Jsem těhotná? Můžu být těhotná? Nejsem náhodou těhotná? začínám považovat skoro za provokace
Přece je jasné, že ani gynekogog takhle od boku nestřihne potvrzení nebo vyvrácení těhotenství
Navíc - kdyby tyto dotazy psala patnáctiletá holka (což tak ale většinou není) tak si řeknu - aha, nedostalo se jí ještě žádného poučení - i když už na ZŠ se snad každý může dnes ledacos dozvědět…
Chápu, že holky, co to píšou, chtějí asi spíš podporu, ale to je snad rychlejší si pročíst předešlé téměř stejné příspěvky
a nezakládat pořád dokola tato témata
![]()
Pokud pominu zdrav. problémy na straně muže, a ty máš vaječníky a dělohu, tak můžeš otěhotnět při každém styku. I pokud používáš antikoncepci, protože žádná není 100% účinná.
elzinka píše:žádný těhotenský test ti nepotvrdí těhotenství 5 den po nechráněném styku!!!!Mají tím namysli že test je možné udělat po vynechání menstruace.
Díky za rady, právě že na testu píšou že to jde už 5. den.....
Každopádně díky holky!!!!
JVP píše:
Ahoj holky, já teda nevím, ale já už diskuse typu Jsem těhotná? Můžu být těhotná? Nejsem náhodou těhotná? začínám považovat skoro za provokace![]()
![]()
Přece je jasné, že ani gynekogog takhle od boku nestřihne potvrzení nebo vyvrácení těhotenství
Navíc - kdyby tyto dotazy psala patnáctiletá holka (což tak ale většinou není) tak si řeknu - aha, nedostalo se jí ještě žádného poučení - i když už na ZŠ se snad každý může dnes ledacos dozvědět…
Chápu, že holky, co to píšou, chtějí asi spíš podporu, ale to je snad rychlejší si pročíst předešlé téměř stejné příspěvky
a nezakládat pořád dokola tato témata
![]()
![]()
Souhlasím s tebou ![]()