Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím,
Ve středu 26.10. sem spadl ze schodů a narazil sem si pravou nohu. S tou sem mohl pouze ztuha hýbat, po 30 minutách to bylo celkem v pohodě. Sice jsem nemohl došlápnout, ale řekl jsem si, že si to doma namažu mastí a budu v pohodě. Druhý den jsem se probudil a na noze jsem měl velkou bouli, moc mě to nebolelo. Tak jsem to znovu ledoval a bylo to lepší. 28.10 mi boule zfialověla a tak jsem si řekl, že bude lepší navštívit lékaře. Ten mě poslal na rentgen (nic zlomeného), poté mě poslal na sádrovnu. Ten mi celou nohu zasádroval zhruba pod koleno. Řekl jsem si, že týden doma to přežiji, ale v pátek (4.11) mám jít na kontrolu a sádru mám mít do 11.11. Což mi přijde přehnaný.
Můžu si sádru sundat sám? K doktorovi bych už nešel. Mamka mi to furt přemlouvá, ale já potřebuju jít do školy, nemůžu zameškat 2 týdny kvůli zbytečné sádře. Na tělocviku bych necvičil ani neběhal a nohu bych si stále mazal.
@Michal Strnad píše:že ses teda vůbec obtěžoval k doktorovi.
Zdravím,
Ve středu 26.10. sem spadl ze schodů a narazil sem si pravou nohu. S tou sem mohl pouze ztuha hýbat, po 30 minutách to bylo celkem v pohodě. Sice jsem nemohl došlápnout, ale řekl jsem si, že si to doma namažu mastí a budu v pohodě. Druhý den jsem se probudil a na noze jsem měl velkou bouli, moc mě to nebolelo. Tak jsem to znovu ledoval a bylo to lepší. 28.10 mi boule zfialověla a tak jsem si řekl, že bude lepší navštívit lékaře. Ten mě poslal na rentgen (nic zlomeného), poté mě poslal na sádrovnu. Ten mi celou nohu zasádroval zhruba pod koleno. Řekl jsem si, že týden doma to přežiji, ale v pátek (4.11) mám jít na kontrolu a sádru mám mít do 11.11. Což mi přijde přehnaný.Můžu si sádru sundat sám? K doktorovi bych už nešel. Mamka mi to furt přemlouvá, ale já potřebuju jít do školy, nemůžu zameškat 2 týdny kvůli zbytečné sádře. Na tělocviku bych necvičil ani neběhal a nohu bych si stále mazal.
No tak si nech u praktického lékaře napsat berle a choď do školy o berlích.
Opravdu se nesnaž rozchodit porouchanou nohu, když máš mít 14 dní klidový režim. Teda pokud nechceš mít doživotní chronické bolesti.
Fakt si nedostal sádru pro srandu králíkům a ne - skutečně co se tobě zdá a nebo nezdá přehnané není relevantní, natož pro tu nohu.
@Ou
Díky za odpověď
Každopádně je ta sádra nechodící a berle už mám.
@Michal Strnad píše:
@Ou
Díky za odpověď
Tak v tom případě nevidím jediný problém, proč bys nemohl do školy.
@Michal Strnad píše:
Zdravím,
Ve středu 26.10. sem spadl ze schodů a narazil sem si pravou nohu. S tou sem mohl pouze ztuha hýbat, po 30 minutách to bylo celkem v pohodě. Sice jsem nemohl došlápnout, ale řekl jsem si, že si to doma namažu mastí a budu v pohodě. Druhý den jsem se probudil a na noze jsem měl velkou bouli, moc mě to nebolelo. Tak jsem to znovu ledoval a bylo to lepší. 28.10 mi boule zfialověla a tak jsem si řekl, že bude lepší navštívit lékaře. Ten mě poslal na rentgen (nic zlomeného), poté mě poslal na sádrovnu. Ten mi celou nohu zasádroval zhruba pod koleno. Řekl jsem si, že týden doma to přežiji, ale v pátek (4.11) mám jít na kontrolu a sádru mám mít do 11.11. Což mi přijde přehnaný.Můžu si sádru sundat sám? K doktorovi bych už nešel. Mamka mi to furt přemlouvá, ale já potřebuju jít do školy, nemůžu zameškat 2 týdny kvůli zbytečné sádře. Na tělocviku bych necvičil ani neběhal a nohu bych si stále mazal.
Počkala bych do té kontroly a uvidíš, co ti tam řeknou. Sólo akce bych nepodnikala.
@Michal Strnad píše:
@Ou
Díky za odpověď
Tak to snad zvládneš, ne? Dcera chodila s nechodící sádrou do školy už ve 3. třídě.