Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, prosím měl tu někdo dítě se zlomenou rukou se kterou normálně hýbalo? Dcera (3r) dneska tancovala a podklouzla ji noha a spadla na ruku, má to trochu nateklý, namodralé zápěstí a u palce. Říká, že ji to bolí, ale hýbe s tím normálně.
@Tereza109 může mít i narazene, to bolí víc jak zlomenina. Každopádně bych zajela na chiru
Zajdi s ní na chirurgii. Naše tehdy 14ti měsíční takto nevinně spadla, trochu pobrekávala, ale nic extra. Pak jsem si všimla že ručku podvědomě méně používá, tak jsme zašly na chirdu a byla z toho zlomenina a sádra na čtyři týdny ![]()
@jamik1416 ráno s ní zajedu radši a budu doufat, že je to jen narazene ![]()
@Tereza109 píše:
@jamik1416 ráno s ní zajedu radši a budu doufat, že je to jen narazene
Tak držím palce, snad to bude ok ![]()
Z mé zkušenosti zlomenia spíš nebolí, ale většinou omezuje hybnost. Naštípnutí či naražení většinou bolí mnohonásobně víc. Určitě bych zajela, pokud je to naražené, tak je stejně lepší to trochu fixovat.
Může mít vlasovou zlomeninu. Syn takhle padl před pár lety na ruku a nijak moc.. i s ní hýbal. Nakonec jsme odjeli na chirurgii a na rentgenu měl vlasovou zlomeninu.
Jo já měla zlomený loket, přímo ten kloub a rukou sem mohla hýbat. Ale může mít třeba jen výron, ten hodně bolí, nebo prostě naraženinu.
Urcite Ano. Bracha sprintoval s nastipnutou nohou. Az nocni fnukani ze spanku primelo mamu jet s nim na RTG.
Syn upadl na závodech při běhu, bylo mu tenkrát 10 let. Normálně dodělal ještě několik disciplín. Ruka ho bolela, ale otok nebyl, normalně s ní hýbal, tak jsme si říkali, že to má naražené a na rtg nejeli. Týden s tím normálně fungoval, až po týdnu jel na kole a to ho bolelo tak moc, že nedojel. Šli jsme na rtg a bylo to fakt zlomené a měl sádru asi na 5 týdnů. Doktor mi to vysvětloval tak, že si mám představit mladou větývku u stromečku, že tu člověk taky zlomí, ale narovná a větvička drží. A takto to prý funguje i u dětí..Takže já bych fakt jela. Tenkrát jsem si připadala jak idiot, že kluk chodil týden se zlomenou rukou. ![]()
Kluk si nalomil klicni kost. Byly mu asi 4. Normalne nanpozadani s rukou hybal vsemi smery, rikal ze neboli. Ale dobrovolne a sam s ni nehybal. Drzel ji stale u tela. Tak jsme jeli. Mel to nalomene az zlomene, ze to nebylo uplne poznat. Tak tri tydny fixace.