Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím maminky
,mám otázečku, sešli se mi 2 značky UM a to nutrilon a hipp, dávám jen hipp a zajímalo by mě jestli můžu sem tam dát i nutrilon, bojím se, že by z toho maličká mohla mít bolení bříška, tak si raději nechám poradit. Děkuji
Já bych dala nejdřív jedno a pak teprve druhé, UM se často střídat nema ![]()
Záleží hlavně, kolik malé je.. Pokud jí je do roku, tak bych nestřídala. Jako jasný, nic ji to neudělá a může ji maximálně „jen“ bolet bříško.
Já osobně jsem proti střídání UM. Když UM vyhovuje, dítě z něj nemá bolení bříška, průjem nebo ublinkávání, tak mi přijde naprosto zbytečné dávat něco jiného, nebo střídat. Ať má to, na co je zvyklé a co mu nic nedělá.
Tak dobře, děkuji za rady, zůstaneme u značky hipp, používáme ho teprve chvilku a někdy mi přijde, že když ji krmím, tak u toho pláče, ale to se stalo tak 2×, nebudu dělat zatím žádné závěry. No a kašičku od nutrilonu klidně můžu??Nebo by měla být stejná značka jako UM. Maličká má 4 měsíce
Já UM střídala protože moje starší odmítala dýl jak dva týdny pít jednu a tu samou značku, takže měla dvoje, nic jí to neudělalo, naopak byla spokojená. ![]()
@Lekkninka
Kaše stejné značky být nemusí, záleží, co jí bude chutnat. My zatím zkoušeli nestlé a hrami a stejně nechce ani jednu ![]()
Ještě se chci zeptat, jestli se musí kojenecká voda převařovat??
@Lekkninka
Já používám aquilu a tam je přímo napsané, že se nemusí prevarovat, jinou jsem prevarovala
Můžeš míchat dle libosti, na to se neumírá. Může bolet břicho, což ale nikdy nebudeš vědět předem. Neumírá se ani na nepřevařenou vodu.
Tak děkuji za rady, jsem po prvé maminka, která je ze všeho ještě vyplašená..
![]()
Nenapsala jsi, kolik malé teda je. Takhle se těžko radí. Třeba ročnímu dítěti bych nepřevařovala, ale dvouměsíčnímu ano. Stejně tak je to s těma mlékama.
Syn má 15 měsíců a většinou převařuji, ale spíše ze zvyku. Sem tam dám nepřevařenou a s tím jsem začala někdy v 10-ti měsících. Ale pořád dávám kojeneckou.
Kaše můžeš dávat jakékoliv, i když já se držela Sunarky - jsem na to šáhlá ![]()
Je to chvilka co jsem přestala kojit, tak mám spoustu otázek. Zatím jsem kojeneckou vodu nepřevařovala, ale nebyla jsem si jistá..Maličké jsou 4 měsíce a už dva dny dávám kašičku, moc ji chutná, jen ještě neumí papat se lžičky, má kaši víc na sobě, než v sobě
![]()