Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
já bych pro jistotu donesla moč k Dr. ať se mrkne… ono to může být jen od toho jak tě tam tlačí mimis a přes noc je močák hodně plnej… takže čaj by ti moc nepomohl… já to tak měla u dcerky
jsem si myslela, že mám zánět močáku a malá si z něj dělaal boxovací a kopací pytel ![]()
pokud si dobře vzpomínám, na urologickém čaji je napsáno, že se nesmí v těh. Jestli potřebuješ něco na bolení moč. m., dojdi si do lékárny, kde ti poradí, co můžeš. Myslím, že brusinky nebo něco s jejich extraktem by mohly být ok. Zeptej se a uvidíš, co ti doporučí.
tezko rict…na tech cajich pisou ze pro tehotny nejsou dobry…a kdyz sem byla v 7m kvuli ledvinam ve spitalu tak nas tim nalivali po litrech…takze asi neuskodi…nebo teda neuskodil ![]()
ja myslim, ze ano, me ho teda preventivne lekar napsal, nemela jsem zanet, ale nejake stopy bilkovin apod mi tam nasli…ja ho pres to ale nebrala, jen jsem se tyden hlidala abych nijak neprochladla ![]()
jinak já urolog taky v těhu pak pila, měla jsem i zánět (slabý) a něchtěla jsem ATB hned… a měl jsem povolené 2 hrnky denně ![]()
nejlepší jsou sušené brusinky, najdeš v každém obchoďáku a je to výborná prevence, lepší než se cpát nějakýma lékama.
Urologický čaj - jak který, vždy je to na něm napsáno. Např. Leros je OK, ten v těhu můžeš, ale třeba Urosept nikoliv.
Jinak já beru preventivně Uroval Manosa - tabletu denně a zatím od začátku těhu OK (jsem 14tt), ale před početím jsem léčila přes měsíc e-coli v močáku, ne a ne se jí zbavit, tak ten uroval mi doporučil urolog ![]()
Já Leros natur - ale koukni, je to na krabici, zda je vhodný pro těhotné ![]()
Urcyston vhodný pro těhotné není, obsahuje medvědici lékařskou, v návodu píší že při těhotenství a kojení nee.
Kup si brusinky v jakékoliv formě (tabletky, čaj,…), ty se smí a zabírají.
na tom co nam davali ve spitalu bylo taky napsano ze neni pro tehotny…a tam po nas chteli vypit minimalnetri litry denne…nic jinyho nam nedavali co sme tam lezely tehotny s mocakem ci ledvinama…takze to nejspis neuskodi.. ![]()
ale sama bych mela strach si to doma udelat kdyz je to na tom vyslovne napsano…zkusila bych taktez ty brusnky
Příspěvek upraven 29.11.11 v 17:48
Já měla v prnvím trimestur zánět ledvin, gynekolog mi urologický čaj nedoporučoval, že určitě nezabere natolik, aby to za to stálo, jsou v tom různé bylinky, co nemusí být pro dítko nejlepší. Takže bych se tomu vyhla, mě teď doma leží ještě zadělaný..
Jinak říkal, že když už, tak určitě jen slabý odvar.
Nejlepší je zeptat se přímo v lékárně a tam ti poradí…já měla zánět ledvin a měla jsem od lerosu, ale doporučovali jen tak 2 denně a kombinovat s čajem pro těhotné a nebo čaje ovocné;)
Ahoj,už tak dva dny mě po ránu bolí močový měchýř po vyprázdnění,mám strach jestli jsem nenastydla na spodek,ale přes den mě nic nebolí,ani neřeže,zkrátka nemám žádné problémy. Můžu si udělat ve 12.tt těhu preventivně urologický čaj?