Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Je nutná, proč přesně nevím, změkčuje vodu a i pere to prádlo, bez ní by ti to mýdlo zanášelo pračku.
A taky si myslim že by jsi ani nevyrobila ten sliz.Nevim teda bez ní jsem to ještě nezkoušela:-)
všude jsem našla jen, že se tam dává kvuli změkčení vody, nic jiného, tak nevím ![]()
No, já sody při výrobě slizu postupně ubírala, a měla jsem plíny čím dál tvrdší a tvrdší… Tak jsem zas přidala, teď dávám na 350 g mýdla necelých 300 g sody a jde to. Soda asi taky pere, ale sypu do každé pračky 2 PL soli na skvrny, tak nevím, co pere soda a co sůl.
Tak jsem tam zatím nasypala 2 velké pytlíky bikarbóny
Po neděli koupim tu sodu na praní, rozpustim jí v horký vodě a přidám ji do toho, navíc jsem dovnitř přidala trochu octa, cca 1,5dcl. To neva ne???
Nesrazilo se to potom octu? Já když myla podlahu slizem a přidala tam ocet, tak to bylo takové divné.
ocet se dává po praní místo aviváže, aby se odstranily zbytky mýdla z pračky… takže bych řekla, že sis část mýdla ve slizu zlikvidovala
Tak uvidíme, kdyžtak to vysypu a udělám jiné. Mám zásobu jádrovýho mejdla ![]()
když se nedá soda tak mýdlo ztuhne,bez sody po pár vypráních jsou usazeniny na bubnu a topným tělísku
Ahoj teď budu za vola, tak radši anonym… Je hodně nutná při výrobě slizu na praní, ta soda??????, proč se tam dává?? Díky za odpověď