Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, potřebovala bych radu. V neděli jsem měla dostat MS (cyklus mívám pravidelný), ale místo toho pociťuji na intimních místech svědění
a při bližším ohledáním vidím zarudnutí, výtok nemám, pouze uvnitř je trošku bílého hrudkovitého výtoku. Jedná se o mykózu? Dá se nějak samoléčit? Zatím se několikrát denně myji Lactacydem.Nebo by to mohlo nějak souviset s případným těhu? Mám sice i citlivější bradavky, ale vzhledem k tomu, že jsme minulý měsíc tuleníčku moc nedali, tak bych to moc neviděla… Díky za odpovědi. L.
Já jsem si tento výtok léčila tím, že jsem rozmíchala ve vlažné vodě bílou activi jogurt půl napůl a udělala si výplach. Pak jsem si dal tea tree gel, který se dá koupit v lékárně (s aplikátorem) a to jem opakovala denně dokud jsem měla ty aplikátory - je jich tam asi 7? Poslední co bylo, tak trošku silnější výplach activií. Přitom jsem jedla lactobacilus v kapslích. Zabralo to skvěle, je to přírodní cesta, ale drahá. Globule od doktora stojí kolem padesáti korun, tohle vyšlo asi na dvě stovky.
Karolin
ahojky,ja sem tady taky dostala radu a to vyplachy jogurtem,pití zenského caje s bylinkami, a hlavne si dojit k lekari..opravdu to zabralo.to intimni mydlo pouzivam jako prevenci stoji kolem 80kc ale stoji zato opravdu po mykoze nemam ani pamatky..k lékaři si ale doji a halvne jestli chces miminko je nutné ji přeléčit.muzes ji mit tak silnou ze ti tohle jen nepomuze ja musela brat čípky a prášky a porad kontroly O:( je to asi mesic co tady byla otom diskuze psali tam i tehule jak bojuji s mykozou zkus to vyhledat preeju hodne stesticka ahoj smoulinka
Ahoj, tak na tohle jsem take pouzivala bud tea tree aplikatory nebo Gyno pevaryl. A na to svedeni je nejlepsi masticka cannesten. Dr mi v tomto obdobi radila umyvat se jenom cistou vodou bez pouziti mydla. Pry se to tim jedine drazdi. Tak at uz to mas za sebou, neni to nic prijemneho ![]()
Kafka