Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myomy kromě řady jiných příčin mohou souviset s hormonální nerovnováhou (ta způsobuje většinu ženských problémů) a hormonální antikoncepce ve většině případů tuto nerovnováhu způsobuje. Léčbu myomů je možné zkusit také alternativními metodami, které mají více jak 80% úspěšnost. je možné použít následující postupy. Čajová směs. ČAJOVNÍKOVEC KAPSKÝ jehličkovité listy, ANDĚLKA LÉKAŘSKÁ kořen, RDESNO PTAČÍ TRUSKAVEC nať, MOCHNA HUSÍ nať, KONTRYHEL OBECNÝ nať nebo kvetoucí nať, MĚSÍČEK LÉKAŘSKÝ květ, LAPACHO RUDÉ kůra stromu (ne borka, ale kůra mladých větviček).
Pokud upřednostňujete léčbu bylinnou tinkturou (užívá se vnitřně), protože je to pohodlnější (nemusíte nic vařit, cedit atd.), doporučuji následující směs (tinkturu z těchto bylinek) : ČERNOHLÁVEK OBECNÝ kvetoucí nať, DRMEK OBECNÝ plody, DAMINÁNA (PASTALA ROZPROSTŘENÁ) nať, JETEL LUČNÍ květy, ČEKANKA OBECNÁ kořen, KONTRYHEL OBECNÝ nať nebo kvetoucí nať, VRBKA ÚZKOLISTÁ kvetoucí nať, REBARBORA KADEŘAVA (nebo jiný druh rebarbory) kořen.
Pozor, kontryhel se nesmí brát při endometrioze.
Vhodné je doplnit byliny ještě užíváním denně dvě polévkové lžíce vařené slzovky obecé a 3× denně jednu tobolku vilkakory. Tyto dvě byliny odstraňují z těla veškeré usazeniny a novotvary, které tam nemají co dělat.
@Anonymní píše:
Ahoj, včera jsem byla na gynekologii a doktorka pro mě neměla úplně dobré zprávy. Mám myom, cca 10 let a ten teď poslední dobou začal růst a to se jí nelíbí.
Zaprvé mi doporučila vysadit antikoncepci, to jsem okamžitě zamítla, a dal jsme se o tom bohužel nebavily.
Za druhé mi doporučila otěhotnět, což teda to jsem taky zamítla.
A tedy třetí možnost byla hormonální léčba, kterou už jsem jednou postupovala a bylo to hrozné.
Doma jsme se pobavili s partnerem a došli jsme k tomu, že nejlepší bude, ta první možnost a budem se chránit jinak.
Tak nějak jsem projela Google, ale nenašla jsem souvislost s vysazením antikoncepce a zmenšováním myomu.
Prostě jestli mám vysadit antikoncepci, chci aby to mělo smysl.
Proto se ptám na zkušenosti, co vám doktor nabídl za léčbu, má smysl antikoncepci vysadit nebo ne?
Pro co ses nakonec rozhodla?
@Desgreze píše:
Pro co ses nakonec rozhodla?
Vysadila jsem antikoncepci, ale primárně ne kvůli myomu. Prostě jsme se tak rozhodli s teď už manželem, že vysadím a necháme to osudu.
Jinak tu hormonální léčbu, už jsem prodělala, pár let předtím a není o co stát, bylo to hrozné období
Ono teda ani to vysazení antikoncepce, nebyla procházka růžovou zahradou. Ale teď musím zaklepat, už snad dobrý.
@gabriellllla a myom? Zmensil se? Take bych nejradeji vysadila antikoncepci, ale dr rekl, ze by to nedelal, ze poroste jeste vic… Myom mam 9 let plus minusbyl 2cm, ale ted je 3 a pry radsi zavcasu hysterektomie, nez cekat, az bude velkych rozměrů. Je mi pres 40, deti dalsi uz neplanuji.
@Desgreze píše:
@gabriellllla a myom? Zmensil se? Take bych nejradeji vysadila antikoncepci, ale dr rekl, ze by to nedelal, ze poroste jeste vic… Myom mam 9 let plus minusbyl 2cm, ale ted je 3 a pry radsi zavcasu hysterektomie, nez cekat, az bude velkych rozměrů. Je mi pres 40, deti dalsi uz neplanuji.
Vysadila jsem ji na začátku srpna. Před týdnem, jsem byla gyndě a tam říkala, ne že by se zmenšil, ale neroste, je pořád stejný. Ale zapomněla jsem se ji tedy zmínit, že jsem ji vysadila.
Ahoj, včera jsem byla na gynekologii a doktorka pro mě neměla úplně dobré zprávy. Mám myom, cca 10 let a ten teď poslední dobou začal růst a to se jí nelíbí.
Zaprvé mi doporučila vysadit antikoncepci, to jsem okamžitě zamítla, a dal jsme se o tom bohužel nebavily.
Za druhé mi doporučila otěhotnět, což teda to jsem taky zamítla.
A tedy třetí možnost byla hormonální léčba, kterou už jsem jednou postupovala a bylo to hrozné.
Doma jsme se pobavili s partnerem a došli jsme k tomu, že nejlepší bude, ta první možnost a budem se chránit jinak.
Tak nějak jsem projela Google, ale nenašla jsem souvislost s vysazením antikoncepce a zmenšováním myomu.
Prostě jestli mám vysadit antikoncepci, chci aby to mělo smysl.
Proto se ptám na zkušenosti, co vám doktor nabídl za léčbu, má smysl antikoncepci vysadit nebo ne?