myšlení miminka

363
22.12.08 08:15

myšlení miminka

Často si v hlavě opakuju, že dítě do jednoho roku nedělá nic úmyslně, nemůže se rozmazlit, nemá smysl „vychovávat“, není schopno žádné manipulace..
Ale teď jsem také četla (pokus se článek najít, byl o vývoji v různých měsících), že ve 4 měsící, už mimčo ví, jak na nás rodiče, že zjistí, že když se usměje, tak je vše odpuštěno..čemuž tedy 100% věřím, protože malá je komediant, když má dost pozornosti, tak se směje, dělá grimasy..když se líbí pro úspěch opakuje..jakmile se člověk otočí (třeba na něco v tv), tak se začne vztekat… A jsou situace(většina), kdy mi přijde, že si vztekem snaží vynutit- pochování, pozornost…kolikrát jí litujeme, že jí něco bolí..a téměř vždy jí výléčí pochování, úsměv atd.. čím to tedy je? ..jak ty naše mimča tedy myslí.. už ví, co na nás platí..ale nepoužívají to nijak extra promyšleně.. tak to asi bude;o) ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
79
22.12.08 10:54

Taky jsem se zamýšlela kdy začít s výchovou.. Ale je pravda, že už v nějakém třetím měsíci si malý dokázal vynutit houpání v náručí a teď mu je skoro měsíců šest a když se mu něco nelíbí, či se nudí, dá nám to pěkně sežrat. Takže přemýšlet už asi umí, že by to dělali necíleně si nemyslím. Ale jelikož takto malé děti rychle zapomínají, dá se hodně věcí odnaučit, či „převychovat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
22.12.08 11:15

Jsem teda zatím jen teoretik :-D ale v jedné knížce jsem četla, že do cca 3 nebo 4 měsíce se mimi nedá rozmazlit. Že se v tomto období má např. chévat kdykoliv si „řekne“ a nijak ho to nerozmazlí. Pak už asi zjistí co na nás platí a začne toho využívat.

Tak uvidím, jakou budu mít za pár měsíců vlastní zkušenost :-)

Přeju hodná miminka a hezké svátky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2178
22.12.08 12:16

Dle meho nazoru, je ze kdybych chovala a hustala kdy si dite rekne, tak mam tady opet to ceho jsem se nyni chtela vyvarovat. U syna jsme byli skoro otroci, nekolika hodinove uhustavani na rukach, aby usnul, uhladkavani, no teror, protoze jsme nemeli cas ani s manzelem sami na sebe.
Ted musim teda zatukat, mala usina sama, dokonce si vylozene vyzaduje svou postylku, kdyz ji polozim, automaticky zavira ocka a spi. Samozrejme, kdyz ma boleni tak se schouli v naruci a usne, to je, ale neco jineho.
Ale myslim, ze asi taky zalezi na povaze ditka, prubehu porodu atp. a urcite se to da do jiste miry ovlivnit, ale tezko se radi, kazdy na to musi prijit sam a urcite kazda mama vi co je pro jeji detatko to nejlepsi :wink:

Nekdy si rikam, ze by nebylo na skodu jim do te male hlavicky nekdy videt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
22.12.08 22:44

Já jsem do roka chovala skoro neustále. Brala jsem to tak, že je to člověk, ne panenka a že ani mě nestačí být najedená nebo suchá. Mimina nemají jinou možnost komunikace než brek - když jim o něco jde… Samozřejmě třeba v noci jsem teda moc chovat nechtěla, ale přes den jo. To, že dítě pozná, že po breku následuje zvednutí z postýlky považuju za znak inteligence, ne vyčůranosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí