Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Z OCD si nic nedělej, je fajn, že s tím pracuješ, mám v práci kolegu kterého to potkalo také a udělal v čase obrovský posun a je to naprosto skvělý člověk.
Udělej si test, bude negativní, a máš jasno.
Tyy jo, chápu, že takový myšlenky dokážou být fakt otravný 😶. Hele zkus se třeba zabavit něčím, co tě baví, jít na procházku, vypnout pořádně tu palici. A ten negativní test by ti mohl dát i klid. Dej si time, zkus se uklidnit a soustředit na něco pozitivního 😊!
Nesmysly v hlavě dovedou fakt hrát s nervama! Jestli chceš klid, zavolej tam znovu a zeptej se pro jistotu. Možná, že je to tím, že se celkově bojíš změn, pokud plánujete rodinu? 🧐 Každopádně, najdi něco, co tě fakt baví, a zabav mysl, ideálně venku! 🌞
Jasně chápu, jak se cítíš. ♀️ Nějakou formu OCD zažilo mnoho lidí a vím, jak dokáže zamotat hlavu. Možná zkus si připomenout, kolikrát jsi se cítila takhle předtím a pak to nakonec bylo v pořádku. Jestli máš možnost, mluv o tom se svým terapeutem, nebo s osobou, které důvěřuješ — opravdu to pomůže vyjít z toho bludného kruhu myšlenek. 💪 ✨
Ahoj, trpím OCD a vtieravými myšlienkami. No nastala situácia kde sa po dlhšom čase znova objavili zle myšlienky. Včera som volala na gynekologiu ohľadom výsledkov HCG a pani sestrička mi v telefóne oznámila, že sa tehotenstvo nepotvrdilo a mne sa v ten moment uľavilo. Problém nastal až o cca 3-4 hodiny neskôr kedy mi v hlave prebleskla myšlienka, že čo keď som zle počula a povedala, že tehotenstvo sa potvrdilo? Lenže viem, že ak by sa potvrdilo tak hádam by mi nepoužila telefon a postupovali by sme ďalej alebo nie? Som úplne stratena v myšlienkach. Ako zahnať tieto myšlienky?. Ak by sa potvrdilo tak by mi navrhla sestrička postup ďalej alebo nie? Mam pocit, že keď si urobím test ráno a bude negativny tak viem, že krv bola negativna ale na druhej strane zasa by som bola v rozpakoch. Tieto myšlienky mam pri viac veciach, nie len ohľadom tehotenstva. Liečim sa, už je to lepšie ako kedysi ale stále neviem čo s tým. Prečo sa myšlienky po dlhšej dobe ozvali znova?.
Viem, že mi tu asi nepomôžete, pripadne sa vysmejete ale ani pre mňa to nie je ideálne