Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den,
mám vyvrtnutý kotník. Myslíte, že do týdne budu ready a budu moci skákat a běhat? A cvičit 8-10 hodin denně? Stalo se mi to na procházce, když jsem skákala na nerovném povrchu a blbě došlápla, ale normálně jsem s tím pak ušla 6 km po kamenech do kopce a z kopce, teda pajdala jsem, protože to trošku bolelo. Spíš to bolí, když udělám fajfku. Stalo se mi to včera. Mam suchý led a obinadlo. Ale chodím, až na to, že pajdám, nemůžu vlastně přenést tu váhu na špičku té nohy. Nemáte nějaké tipy jak urychlit hojení? Dekuji moc předem za vaše odpovědi.
@Anonymus875 píše: Více
za týden určitě nebudeš moci cvičit 8 hodin denně, a vyvrtnutý kotník - výron - se léčí klidem, + ten suchý led a obinadlo, hlavně ten klid,
jak urychlit hojení? klidem, někdo by ti doporučil Wobenzyn, ale čím dál častěji se píše, že je to jen podfuk za drahé peníze
@Anonymus875 a ta modřina tam nevypadá úplně dobře, jsi si jistá, že nemáš nic zlomeného? asi bych zítra ráno zajela na traumatologii kvůli rentgenu
Za týden určitě ne. Doktor mi doporučoval 14 dnů na nohu vůbec nedošlapovat, měla jsem berle, ale kvůli malým dětem jsem to ke konci už moc nedodržovala a dodnes tu nohu občas dost cítím než ji třeba po noci rozchodím. ![]()
Za týden v plné kondici určitě nebudeš. Je potřeba ten klid. Ještě doporučuji mazat třikrát denně mastičku Traumaplant. Je volně prodejná v lékárně.
Rozhodně bych si zašla na rentgen. Kamarád měl výron a měl na 14 dní ortézu a berle! A nesměl absolutně vůbec na nohu fakt 14 dní šlápnout. A fakt to dodržel a nohu má ok!!! Ale pak pomaličku na to šel. Ne že hned makat.
@Anonymus875 píše: VíceNe, za týden rozhodnë v pořádku kotník nebude a zvlášť na takovou zátèž zapomeň. Nijak hohu neprocvičuj, snaž se být v klidu a moc na to nešlapat, používej berli nebo hůlku. Hodnë stahuj obinadlem i na noc a kup si nějaou mastičku na vstřebávání. Chce to čas.
Hlavne to nechlad, zpomaluje to hojeni. Dobre je nechat si to zatejpovat, rychleji ten otok ustoupi. A po zahojeni to chce pracovat na stabilite kotniku, aby se ti to nestalo raz dva zas.
@izabe píše: Více
To já nevím, proto se ptám. Neumím si představit důvod, proč někdo 8 až 10 hodin denně cvičí.
@LiduNe píše: Více
Však jo, já taky reagovala na ty hodiny cvičení. To snad ani trenéři ve fitku necvičí tolik hodin denně
proto mě jako první napadla PPP, tam jsou holky schopny tolik cvičit
@izabe píše: Více
Už jen to, jakou má starost o rychlé cvičení, leccos napovídá. ![]()