Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
dosud jste nikdy nemyli okna? no wtf ![]()
takže manžel už neviděl přes okno za 3 roky, tak ho musel umýt, poděkuj mu, aspoň někdo ve vaší domácnosti má rozum
@Kníže Ignor píše: Více
také jsem čekala nějaký takový dotaz - jako že by bylo nebezpečné, že by to dítě mohlo z toho okna vypadnout,
ale že ze zakladatelky vypadne taková hloupost, to mě fakt nenapadlo
@stinga To ne, samozřejmě že myjeme okna, ale vždy byl s dítětem někdo venku..
Opravdu všichni normálně používate takové čističe i když jsou děti doma? Jen mě napadlo tohle, že by to mohlo být zdraví nějak škodlivé?
kdyby to bylo zdraví škodlivé, tak by asi byl zákaz prodeje takového přípravku
Samozřejmě, že používáme všechny čističe když sou děti doma. Kolikrát mi to i seberou z ruky a čistí okno sami.
A dospěli jsou proti tomu imunní, že zmiňuješ jen děti? ![]()
A jak už tu bylo zmíněno - nevím, jestli vyvádíš i z takového smog, prach nebo smradu z výfuku aut nebo cigaretového kouře
Ty toxicke cistice nejsou echt a nic zdraveho ani pro dospele. Mrkni na nontoxic pripravky. Napr. ceska znacka Natuty, Sonett, Almawin… Je toho na vyber dost. A plati, ze se toho dava mene nez komercnich, takze to nevyjde ani draz. A nontoxic prani existuje taky. ![]()
I kdyby to umyl savem tyvado, měla bych hlavně radost že je umyl (nesnáším mytí oken)
Myslela jsem, že dotaz bude znít: „Jak mám umýt bezpečně okna tak, aby se dítěti nic nestalo, když jsem otočená zády a leštím, nebo jak udělat, aby mi dítě v nestřežené chvíli neproklouzlo k otevřenému oknu a nevypadlo..“ A ono ejhle. Asi tak: ultra zdravé to nebude, ale ono se vlastně během mytí i průběžně větrá, tak to asi vůbec neřeš a prostě žij. A nech žít.
Já jsem čekala, že - bydlíme v 7. patře, děcko na mně pořád visí jak svatý Václav na klice, jak mám proboha umýt okna. A ona další ptákovina.
Půlka emimina si stěžuje, že se může doma strhnout a chlap si drbe koule na gauči. No kdyby někdo vychyloval, že jsem umyla okna, tak to bylo naposledy, co jsem sáhla na hadr. Já se některým těm chlapům fakt vůbec nedivím, že pak na vše kašlou. 90 % chlapů vůbec nemá buňku na to, aby si všimli, že je okno třeba umýt a z těch 10 % co to vidí, nemá polovina tu druhou buňku, aby to šlo vyřídit.
@Kunikula Strhana To je práce, kterou muj muž opravdu nikdy neudělal. Ale žíly mi to netrhá.
1. Holky, vám doma manžel děkuje za umytý okna, že to radíte zakladatelce? Absolutně nechápu, proč by zrovna ona měla děkovat za to, že chlap udělá půl domácích prací.
2. Evidentně ty čističe vliv mají. Dnešní rodiče jsou potomci těch, co tohle neřešili a vidíte jaký to má vliv v podobě přehnaných úzkostí.