Mytí velmi špinavých oken

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27264
25.5.15 12:09

Na silikon lze koupit přípravem na odstranění silikonu. Ovšem jestli lze použít na sklo to nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
25.5.15 12:25

Na sklo můžeš použít škrabku, podobná, né li stejná se prodává na sklokeramické desky. Tím sundáš skoro všechno (brigádničím v úklidové firmě), používáme něco takového:
 http://www.pracky-lednicky.cz/…y-electrolux

Jdou tím většinou dolů i takové ty „ulepence“. Jen je musíš důkladně z té škrabky otírat, jinak se ti to dál matlá po okně. Také tyhle opatlaniny líp pustí touhle škrabkou nasucho - nenamáčet to.
No a finál nejlíp vyleštit W5 z Lidlu, klasický modrý „stříkátko“ na okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
25.5.15 12:45

A neposkrabe se tou skrabkou sklo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4968
25.5.15 13:24

@dajdy Musíš opatrně a ne špičkou, ale hranou. Já na hodně špinavý okna používám klasickou houbičku s „drátěnkou“ na jedné straně a cif. A hodně namočit, několikrát, aby se to odmočilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
25.5.15 13:26

@ProfZav Silikon můžeš namáčet jak chceš, ten se mrcha neodmočí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4968
25.5.15 13:34
@j.a.n.i1 píše:
@ProfZav Silikon můžeš namáčet jak chceš, ten se mrcha neodmočí…

No tak to je jasný, ten se musí oškrabat. Dělala jsem ve sprcháči, je to pěknej vopruz :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
25.5.15 13:54

Takze houbicku s drsnejsi stranou a cif ten jak je na koupelny nebo zluty? No ale abych pak na skle nemela drobne skrabance!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
25.5.15 14:56

Je přípravek na odstranění silikonu a mají ho ve stavebninách, jestli je na okna, tak nevím. Je to tuším z produktové řady - takové bílé hranaté flašky a nějak jako HCG…mají tuto řadu i v OBI. Já to viděla v Kolíně, a tady u nás mají tyto pordukty právě ve stavebninách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
26.7.15 15:34

Holky, když se vás někdo zeptá, jak často umýváte okna, co odpovíte, aby jste nepůsobily jako čuńata? U nás v paneláku se hodně práší a když umeju okno, za pár dnů to není poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.15 15:37

@chipsa zrovna jsme se o tom bavily nedávno se sousedkami. ony myjí okna jednou za 3 měsíce, já 2× za rok.

• Citovat
  • Upravit
3436
26.7.15 15:38
@chipsa píše:
Holky, když se vás někdo zeptá, jak často umýváte okna, co odpovíte, aby jste nepůsobily jako čuńata? U nás v paneláku se hodně práší a když umeju okno, za pár dnů to není poznat.

já umývám leden, únor ne, pak co 2 měs. Když jsou zaprasené i častěji, tchýně co 14 dnů, kámoška co týden(ale ony jsou uklízecí blázni)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
26.7.15 15:39

Já je meju maximálně 2krát za rok, protože tady to stejně nemá smysl mýt častěji, když opadává omýtka, práší se tu, ted tu byl i velký provoz kvůli objíždce, předtím tu zas kopali…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.15 15:40

Dodávám, že je mi jedno, co si o mě kdo myslí kvůli oknům :)

• Citovat
  • Upravit
13331
26.7.15 15:41

Já už jsem dávno rezignovala na to, abych tady umejvala okna každý měsíc. Zrovna dneska před hodinou jsme umývala okna v obýváku a ložnici a jsem zvědavá, jak to dlouho vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
26.7.15 15:42

Děsně mě štve, když k nám přijde návštěva a každý čumí na okna, jakoby to bylo důležitější, než třeba čisté nádobí, nebo čisté podlahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný