Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Na silikon lze koupit přípravem na odstranění silikonu. Ovšem jestli lze použít na sklo to nevím
Na sklo můžeš použít škrabku, podobná, né li stejná se prodává na sklokeramické desky. Tím sundáš skoro všechno (brigádničím v úklidové firmě), používáme něco takového:
http://www.pracky-lednicky.cz/…y-electrolux
Jdou tím většinou dolů i takové ty „ulepence“. Jen je musíš důkladně z té škrabky otírat, jinak se ti to dál matlá po okně. Také tyhle opatlaniny líp pustí touhle škrabkou nasucho - nenamáčet to.
No a finál nejlíp vyleštit W5 z Lidlu, klasický modrý „stříkátko“ na okna.
@dajdy Musíš opatrně a ne špičkou, ale hranou. Já na hodně špinavý okna používám klasickou houbičku s „drátěnkou“ na jedné straně a cif. A hodně namočit, několikrát, aby se to odmočilo.
@ProfZav Silikon můžeš namáčet jak chceš, ten se mrcha neodmočí…
@j.a.n.i1 píše:
@ProfZav Silikon můžeš namáčet jak chceš, ten se mrcha neodmočí…
No tak to je jasný, ten se musí oškrabat. Dělala jsem ve sprcháči, je to pěknej vopruz ![]()
Takze houbicku s drsnejsi stranou a cif ten jak je na koupelny nebo zluty? No ale abych pak na skle nemela drobne skrabance!
Je přípravek na odstranění silikonu a mají ho ve stavebninách, jestli je na okna, tak nevím. Je to tuším z produktové řady - takové bílé hranaté flašky a nějak jako HCG…mají tuto řadu i v OBI. Já to viděla v Kolíně, a tady u nás mají tyto pordukty právě ve stavebninách.
Holky, když se vás někdo zeptá, jak často umýváte okna, co odpovíte, aby jste nepůsobily jako čuńata? U nás v paneláku se hodně práší a když umeju okno, za pár dnů to není poznat.
@chipsa zrovna jsme se o tom bavily nedávno se sousedkami. ony myjí okna jednou za 3 měsíce, já 2× za rok.
@chipsa píše:
Holky, když se vás někdo zeptá, jak často umýváte okna, co odpovíte, aby jste nepůsobily jako čuńata? U nás v paneláku se hodně práší a když umeju okno, za pár dnů to není poznat.
já umývám leden, únor ne, pak co 2 měs. Když jsou zaprasené i častěji, tchýně co 14 dnů, kámoška co týden(ale ony jsou uklízecí blázni)
Já je meju maximálně 2krát za rok, protože tady to stejně nemá smysl mýt častěji, když opadává omýtka, práší se tu, ted tu byl i velký provoz kvůli objíždce, předtím tu zas kopali…
Já už jsem dávno rezignovala na to, abych tady umejvala okna každý měsíc. Zrovna dneska před hodinou jsme umývala okna v obýváku a ložnici a jsem zvědavá, jak to dlouho vydrží.
Děsně mě štve, když k nám přijde návštěva a každý čumí na okna, jakoby to bylo důležitější, než třeba čisté nádobí, nebo čisté podlahy.