Na čem doma šetříte? :)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1163
8.12.13 20:02

Tak já jsem třeba tenhle měsíc koupila v Globu taky rýži, je jí 5kg, na doporučení nějaký paní ze vsi co jí kupuje pravidelně, že je dobrá, a stojí právě 129,–.
Dnes jsme ji měli v rizetu a moc dobrá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637

K (ne)šetření na jídle - já kupuji jen tolik, kolik se sní, vyhazuji jen slupky (a ty ne vždycky, máme doma hmyzožravé zvíře, takže občas to házím k červům :P ). Sladkosti nevedu (výjimečně dostanu kvalitní čokoládu), limonády už vůbec ne. Nkupováním polotovarů, ale jen základních surovin se také hodně ušetří (i následně za léky). Trvanlivé potraviny (těstoviny, rýže,…) kupuji v akci do zásoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
@Litta píše:
Aviváž používám jen na něco, nemusí mit všechno vonět jako blázen, u něčeho stačí prášek. Ten nepoužívám podle doporučeného dávkování - to je schválně nadsazené. Stačí to odhadnout tak, aby ještě prádlo vypral a ono trochu vonělo, ale nemusím sypat celý zásobník. Na skvrny dávám žlučové mýdlo - zázrak za pár korun. Mýdlo mám tuhé, to vydrží určitě déle než tekuté, ale nemám zkušenost.
Nevím, co ještě zmínit. :nevim: Šetřit se dá na hodně věcech, já prakticky nic moc nekupuji a žije se mi dobře. :mrgreen: Když něco chci, koupím si to, ale postupem času se to filtruje snadněji, nejsem tak rozežraná. 8)

To s tou aviváží dělám naprosto stejně.. Mám jí doma, ale používám jí výjimečně, když chci provonět nějaké prádlo, jinak ne. :) A taky občas dám jen trochu do zásobníku, podle množství prádla. Mýdlo mám taky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
8.12.13 20:03

@beckie Ano, ano, taky jsem si zamilovala ocet na jakýkoliv úklid. Proč vyhazovat peníze za zbytečnosti, že? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
8.12.13 20:03
@Zirafka11 píše:
Jojo, to je vždy pokoukáníčko, basy piv, rumy, vodky, nějaký masa a konzervy :D

minule to bylo zase ve Výměně manželek nebo kde? Celá rodinka si tam spokojeně hulí a děckám se dá jídlo z konzervy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
8.12.13 20:04

Nepoužívám aviváž a čistící prostředky, vystačím si s kyselinou citronovou, sodou a octem :think: U Číňanů nenakupuji, přijde mi, že ty věci jsou tak nekvalitní, že bych za chvíli stejně musela koupit nové. No a pak takové běžnosti: při čištění zubů nemám puštěnou vodu, stejně tak při mydlení ve sprše, zbytečně nesvítím. Nekupujeme balené vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
8.12.13 20:05

Tak zrovna značka Clever není žádný šunt, stačí se podívat vzadu na výrobce, jejich toaletní papír vyrábí např. firma Kleenex, jogurty se vyrábí taky v Česku, značka Korrekt z Globusu taktéž. Jinak nešetříme na ničem, ale taky nekupujeme blbosti. Co se nám osvědčí, to kupujeme dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
@Adduše píše:
minule to bylo zase ve Výměně manželek nebo kde? Celá rodinka si tam spokojeně hulí a děckám se dá jídlo z konzervy :nevim:

Ty mě dostali!! Měli rozpočet nějakých 35,– na den ne nebo jak to říkala, neskutečný!!! :roll: :| Nejhorší je že ty lidi s tím nic nedělají, hulí na balkoně a pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637

@Zirafka11 Ne ne, tím pomatlám tu skvrnu. Vezme to krásně třeba zaschlou krev (studená voda a mýdlo), dokonce jsem už byla svědkem, kdy jsem to na to dala, nechala působit a když jsem se pak přišla kouknout, bylo po skvrně! A už jsem tím úspěšně vyčistila bílé tričko od černých šmouh z namazaných tyčí od stolního fotbálku - toho jsem se hoodně bála. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
8.12.13 20:06
@sophinka1 píše:
Na sobě a na manželovi :lol:
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
8.12.13 20:07
@Litta píše:
K (ne)šetření na jídle - já kupuji jen tolik, kolik se sní, vyhazuji jen slupky (a ty ne vždycky, máme doma hmyzožravé zvíře, takže občas to házím k červům :P ). Sladkosti nevedu (výjimečně dostanu kvalitní čokoládu), limonády už vůbec ne. Nkupováním polotovarů, ale jen základních surovin se také hodně ušetří (i následně za léky). Trvanlivé potraviny (těstoviny, rýže,…) kupuji v akci do zásoby.

souhlasím :) za limonády, sladkosti, polotovary, atd jsou to vyhožený prachy. zdravější, chutnější a levnější je uvařit. můj přítel vždycky uvidí nějakej sáček s hovadinou ( polívka v sáčku atd.) a hrozně to chce. tak raději nabídnu, že to uvařím a on potom stejně uzná, že je rád, že si to nekoupil. doma to má lepší chuť a může si přidat kolik chce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
8.12.13 20:07

A ještě k tomu, co jsi napsala - že si někdo koupí drahá cigára a k tomu jogurt Korrekt - proč ne? Ty jogurty jsou dobrý a nevidím na tom nic divného, že něco koupím levnější a něco naopak dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
8.12.13 20:08
@Zirafka11 píše:
Ty mě dostali!! Měli rozpočet nějakých 35,– na den ne nebo jak to říkala, neskutečný!!! :roll: :| Nejhorší je že ty lidi s tím nic nedělají, hulí na balkoně a pohoda.

já vím! to je prostě šílený. já niky nevím, jestli je to k smíchu nebo k pláči :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4144
8.12.13 20:08

Já omezila cukroví a hračky dceři..bohužel, ale nejde to jinak jsem samoživitelka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.12.13 20:10
@Ukulina píše:
@beckie Ano, ano, taky jsem si zamilovala ocet na jakýkoliv úklid. Proč vyhazovat peníze za zbytečnosti, že? :)

Přesně tak! Ale není to tak dlouho, co jsem drhla všechno savem. Ale zjistila jsem, že ho nepotřebuju. Vana vydrhnutá sodou a kyselinou citronovou je taky krásně sněhově bílá. A vůbec. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat