Na čem doma šetříte? :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Tak já jsem třeba tenhle měsíc koupila v Globu taky rýži, je jí 5kg, na doporučení nějaký paní ze vsi co jí kupuje pravidelně, že je dobrá, a stojí právě 129,–.
Dnes jsme ji měli v rizetu a moc dobrá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K (ne)šetření na jídle - já kupuji jen tolik, kolik se sní, vyhazuji jen slupky (a ty ne vždycky, máme doma hmyzožravé zvíře, takže občas to házím k červům
). Sladkosti nevedu (výjimečně dostanu kvalitní čokoládu), limonády už vůbec ne. Nkupováním polotovarů, ale jen základních surovin se také hodně ušetří (i následně za léky). Trvanlivé potraviny (těstoviny, rýže,…) kupuji v akci do zásoby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta píše:
Aviváž používám jen na něco, nemusí mit všechno vonět jako blázen, u něčeho stačí prášek. Ten nepoužívám podle doporučeného dávkování - to je schválně nadsazené. Stačí to odhadnout tak, aby ještě prádlo vypral a ono trochu vonělo, ale nemusím sypat celý zásobník. Na skvrny dávám žlučové mýdlo - zázrak za pár korun. Mýdlo mám tuhé, to vydrží určitě déle než tekuté, ale nemám zkušenost.
Nevím, co ještě zmínit.Šetřit se dá na hodně věcech, já prakticky nic moc nekupuji a žije se mi dobře.
Když něco chci, koupím si to, ale postupem času se to filtruje snadněji, nejsem tak rozežraná.
To s tou aviváží dělám naprosto stejně.. Mám jí doma, ale používám jí výjimečně, když chci provonět nějaké prádlo, jinak ne.
A taky občas dám jen trochu do zásobníku, podle množství prádla. Mýdlo mám taky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beckie Ano, ano, taky jsem si zamilovala ocet na jakýkoliv úklid. Proč vyhazovat peníze za zbytečnosti, že? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zirafka11 píše:
Jojo, to je vždy pokoukáníčko, basy piv, rumy, vodky, nějaký masa a konzervy
minule to bylo zase ve Výměně manželek nebo kde? Celá rodinka si tam spokojeně hulí a děckám se dá jídlo z konzervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepoužívám aviváž a čistící prostředky, vystačím si s kyselinou citronovou, sodou a octem
U Číňanů nenakupuji, přijde mi, že ty věci jsou tak nekvalitní, že bych za chvíli stejně musela koupit nové. No a pak takové běžnosti: při čištění zubů nemám puštěnou vodu, stejně tak při mydlení ve sprše, zbytečně nesvítím. Nekupujeme balené vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zrovna značka Clever není žádný šunt, stačí se podívat vzadu na výrobce, jejich toaletní papír vyrábí např. firma Kleenex, jogurty se vyrábí taky v Česku, značka Korrekt z Globusu taktéž. Jinak nešetříme na ničem, ale taky nekupujeme blbosti. Co se nám osvědčí, to kupujeme dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adduše píše:
minule to bylo zase ve Výměně manželek nebo kde? Celá rodinka si tam spokojeně hulí a děckám se dá jídlo z konzervy
Ty mě dostali!! Měli rozpočet nějakých 35,– na den ne nebo jak to říkala, neskutečný!!!
Nejhorší je že ty lidi s tím nic nedělají, hulí na balkoně a pohoda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zirafka11 Ne ne, tím pomatlám tu skvrnu. Vezme to krásně třeba zaschlou krev (studená voda a mýdlo), dokonce jsem už byla svědkem, kdy jsem to na to dala, nechala působit a když jsem se pak přišla kouknout, bylo po skvrně! A už jsem tím úspěšně vyčistila bílé tričko od černých šmouh z namazaných tyčí od stolního fotbálku - toho jsem se hoodně bála. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta píše:
K (ne)šetření na jídle - já kupuji jen tolik, kolik se sní, vyhazuji jen slupky (a ty ne vždycky, máme doma hmyzožravé zvíře, takže občas to házím k červům). Sladkosti nevedu (výjimečně dostanu kvalitní čokoládu), limonády už vůbec ne. Nkupováním polotovarů, ale jen základních surovin se také hodně ušetří (i následně za léky). Trvanlivé potraviny (těstoviny, rýže,…) kupuji v akci do zásoby.
souhlasím
za limonády, sladkosti, polotovary, atd jsou to vyhožený prachy. zdravější, chutnější a levnější je uvařit. můj přítel vždycky uvidí nějakej sáček s hovadinou ( polívka v sáčku atd.) a hrozně to chce. tak raději nabídnu, že to uvařím a on potom stejně uzná, že je rád, že si to nekoupil. doma to má lepší chuť a může si přidat kolik chce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě k tomu, co jsi napsala - že si někdo koupí drahá cigára a k tomu jogurt Korrekt - proč ne? Ty jogurty jsou dobrý a nevidím na tom nic divného, že něco koupím levnější a něco naopak dražší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zirafka11 píše:
Ty mě dostali!! Měli rozpočet nějakých 35,– na den ne nebo jak to říkala, neskutečný!!!![]()
Nejhorší je že ty lidi s tím nic nedělají, hulí na balkoně a pohoda.
já vím! to je prostě šílený. já niky nevím, jestli je to k smíchu nebo k pláči ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já omezila cukroví a hračky dceři..bohužel, ale nejde to jinak jsem samoživitelka..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ukulina píše:
@beckie Ano, ano, taky jsem si zamilovala ocet na jakýkoliv úklid. Proč vyhazovat peníze za zbytečnosti, že?
Přesně tak! Ale není to tak dlouho, co jsem drhla všechno savem. Ale zjistila jsem, že ho nepotřebuju. Vana vydrhnutá sodou a kyselinou citronovou je taky krásně sněhově bílá. A vůbec. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit