Na jaké VŠ obory chodí nejméně holek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2902
20.10.23 14:10
@andelka83 píše:
Prosím tě najdi si to na netu. Je tam spousta fakult a oborů, o dolech už to dávno není.

Ale no tak :lol: Tak se tady bavíme, tak jsem se zeptala. Že by mě to až tak zajímalo, abych si to hledala, to zas ne. Takže je to vlastně technická škola. Tak tam asi děvčata budou také, ale asi v menšině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
20.10.23 14:12

Matfyz a jaderná fyzika? I když i tam holky budou. Jen jich nebude tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
20.10.23 14:13
@Semtex píše:
Na různé vojenské?

já znám holek vojand několik. Kamarádka studovala na CVUT dopravní fakultu a tam by se holky v ročníku spočítaly na prstech jedné ruky. Na FELu se nevyskytují téměř vůbec, jak píšeš. Brácha studuje IT a tam těch holek také zas tak moc není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
20.10.23 14:13
@ida007 píše:
Na matfyzu se to taky holkama moc nehemží :)

Tak zrovna na matfyzu na studijnim programu Matematika nas bylo tak pul na pul. Na Informatice uz kluci prevladali a na Fyzice moc holek nebylo. Ale promovala jsem tam pred 15 lety a nejstarsi dite mame jeste na zakladce, takze nevim, jaky je tam aktualni pomer pohlavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
20.10.23 14:14
@andelka83 píše:
Samozřejmě funguje, ale už je to Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Oborů jsou tam mraky, holek asi ale míň než na Ostravské univerzitě vedle. Úplně mnoho holek bych asi nehledala třeba na ČVUT apod.

I na čvut jsou obory, kde holky převažují (nebo jsou minimálně vyrovnané poměry) - fakulta architektury nebo stavební

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
20.10.23 14:16
@Sisika9 píše:
A to sis představovala, že učí kutat na vysoké škole? Protože jakýkoli jiný pracovník dolu, přece může být žena i muž :roll:

OK, tak jsem za blbce, no. Ne, že tam budou kutat, ale spíš, že je to zaměřené, co já vím, na geologii, strojírenství, nebo něco takového. Prostě čistě technické obory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
20.10.23 14:19
@Buba mara píše:
Ale no tak :lol: Tak se tady bavíme, tak jsem se zeptala. Že by mě to až tak zajímalo, abych si to hledala, to zas ne. Takže je to vlastně technická škola. Tak tam asi děvčata budou také, ale asi v menšině.

Ono je toho fakt hodně co se tam dá studovat, to asi nikdo nevyplodi z hlavy. Jedna kamarádka tam studovala ekonomiku a druhá třeba turismus a třetí nějakou kontrolu kvality v průmyslu či co. Je toho fakt hodně, včetně strojírenství, metalurgie, IT.. Určitě obecně tam je převaha kluků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
20.10.23 14:20
@vedma007 píše:
I na čvut jsou obory, kde holky převažují (nebo jsou minimálně vyrovnané poměry) - fakulta architektury nebo stavební

To určitě, u některých oborů jo. To i na té VŠB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
20.10.23 14:30

Když jsem studovala na VUT FIT, tak nás v prváku bylo z celkem cca 700 studentů asi 30 holek. Tipuju, že na elektrotechnice nebo strojárně by ten poměr byl asi ještě o něco nižší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
20.10.23 14:34

Z letecké dopravy a z vojenské školy znám jen holky :D

Ja bych tipla tu elektrotechniku a strojarnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
20.10.23 14:38
@Semtex píše:
Na různé vojenské?

Tomu never, u nas ve meste je Univerzita Obrany a holek vojand je tam hafo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
20.10.23 15:50

Tak teď je ten poměr určitě někde jinde, než když jsem vysokou studovala já, ale studovala jsem matiku na VUT na strojarne a to jsme byly v kruhu 3 holky na 22 lidi v kruhu.

Ale obecně v IT stále převažují muži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
20.10.23 19:50

Strojírenství ve vyšších ročnících :) v prvaku byla hromada holek, postupně to ubývalo, promovali jsme dvě mezi pětatřiceti kluky :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
20.10.23 19:56

No a nejzajímavější na tom je, že celkove už je u nás na VŠ více holek než kluků. I na medicínách!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
20.10.23 20:31

Já mám FEL ČVUT a jestli si to dobře vybavuji, tak v prváku v paralelce jsme byly 3 na cca 300.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze