Na kolik cm jsem otevřená - samovyšetření

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.5.25 13:35

@Pe.M.1 ahoj, tady zakladatelka. Já bych upřímně v té nemocnici byla ráda klidně hned, co bych začala rodit, aby bylo vše v pořádku. Na predporodnim vyšetření mi řekli, že pokud nebudu při příjmu aspoň na 3 cm, nebo odtekla voda, tak mě domů prostě otočí a z toho mám fakt strach… Nechci jezdit tam a zpátky dlouhou cestu a ideálně ani nechci čekat někde na lavičce před porodnici, protože se bojím, aby bylo vše ok a neporodila na cestě. Jiná porodnice vzhledem k bydlišti nepřipadám bohužel v úvahu.
Takže to není nijak o mé pohodlnosti, ale o strachu, aby bylo vše ok.
S tím samovyšetření mi to řekli přímo v porodnici, že přece poznám, že už je čas, nebo že jsou metody, podle kterých to sama poznat můžu. Proto jsem se tady pak ptala a dostala za to tu bídu…

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
2.5.25 13:39
@Anonymní píše: Více

Jako jo, nahmátneš to, problém je, že nikdo není schopen predikovat dynamiku konkrétního porodního procesu. Takže doma najdeš ty tři cenťáky, což ale neznamená, že mimino nemůže být za dvacet minut venku.

• Citovat
  • Upravit
16479
2.5.25 13:50
@Pe.M.1 píše: Více

Známá při prvním porodu chodila hodiny kolem porodnice, stejně se to táhlo a nepostupovalo to. Podruhé teda čekala na ten „správný čas“, co se vždy doporučuje. A než si stihla vzít boty, že už pojedou, volali sanitku, protože už lezla ven hlavička a porodila doma :nevim: Takže ty základní informace, jak často kontrakce, po kolika minutách a hlavně musí být pravidelné, je to jen velice obecná ráda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
2.5.25 21:12

Co to je za voly? Že tě otočí, když nebudeš na min. 3 cm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
2.5.25 22:05

Proboha, co to je za porodnici? Nemuzes jet nekam k rodicum nebo jinym pribuznym, a jet porodit jinam? Rict mi tohle, nemela bych absolutne zadnou duveru v personal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77497
2.5.25 22:11

to je tvá nejbližší porodnice? 50 minut jízdy? to bydlíte někde na horách?
a i kdyby byla, tak tam bych teda rodit nechtěla, nejsou třeba v těch 50 dojezdových minutách vstřícnější porodnice, třeba obráceným směrem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
2.5.25 22:11
@JezinkaBezinka píše: Více

Přesně tak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
3.5.25 23:40