Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky 👋
Mimčo v plánu nemáme ( nebo takhle máme ale spíš tomu necháváme volný průběh ) nic jakože jo teď si uděláme mimčo, buď a nebo nic nehrotíme jsme mladý a jednoho skoro 6 letého fešáka doma máme.
Poslední ms začátek 31.3,ovulka ( nemám potvrzený beru to spíš pocitem ) někdy 13.3-17.3, nechráněný styl byl 12.4 a 21.4. Včera a dnes bolest v podbřišku ( né furt ale přijde a odejde a takhle dokola) na dotek ( lehčí zmáčknutí ) prsa lehce bolí, včera jsem stála na lavičce a měla jsem lehkou závrať ( nikdy při malé výšce nemívám) měřila jsem vag. Teplotu cca v 10:00 měla jsem 37,3. Zítra budu hlídat od rána než vstanu. Je možné těhotenství? Ptám se spíš těch zkušenějších, nebo kdyby kdy jste něco cítili? U prvního prcka jsem to ani nevěděla jen mě boleli prsa ( ale to jsem tenkrát řikala že to mám dostat a ejhle je z něj malej chlap 😅 )
Prosím všechny rejpalky atd ať se nezapojují do konverzace 🙏 jde mi čistě o teoretickou část, nikam nespěchám a beru to prostě buď a nebo. Můj lekář marodí jsem objednaná až k zástupu na 26.5👍
Děkuji za odpověď případně radu👍 ms bych řekla že mám ( dle výpočtu ) 29-32 dní 😇
Samozřejmě test udělám až se bude blížit ms.
@JancaS84 fakt jo? 😅 díky za info jsem nevěděla🤦♀️ 👍 pointa textu je úplně někde jinde ale dobrý 😅 né každý inteligentní 😅
Máš nechráněný sex…můžeš být těhotna…šance při sexu cca v době ovulace (nebo prostě při pravidelném sexu v průběhu celého měsíce) je 20-25% za předpokladu že jste mladi a zdraví což jste podle toho co pises
@Vladusxx jasně ovulku jsem si jen typla👍 😇 nemám to potvrzené spíš zda ty příznaky jsou možné 🙏
Drž se své poslední věty a to nejlépe ještě v upravené verzi - test udělám, až mi vynechá ms
@Milka664 píše: Více
A co čekáš za odpovědi? Melas nechráněný sex..tam je ta možnost vždycky protože jak jsi psala ovulaci si nijak nehlidas, nezjistujes…nezbývá ti než počkat do termínu MS a pak si udělat test…nic jiného ti tu nikdo neporadí…
@Eljasa držím🙏 psala jsem že to nějak nehrotím 🙏 když to vyjde budeme rádi když ne nevadí 🙏 😇 samozřejmě mě to nutí testovat ( ale taky vím že je brzy ) spíš mi šlo o ty příznaky atd zda je vůbec možné něco cítit.
@Milka664 píše: Více
Jj máš pravdu, každý průměrně inteligentní počká jestli dorazí menstruace a pak případně namočí takový papirek do moči a ten ukáže výsledek. Udělala jsem to tak ve všech třech těhotenstvích. Doporučuji.
@JancaS84 tady každej chytrej jak radio 😅 tak jinak jde mi spíš o ty příznáky. Na netu něco píšou pak zase jinak. 😅 tak položím otázku jinak 😅 je možné něco cítit ( nebo cítil někdo něco ) 🤷♀️ lepší pro pochopení mého textu?
@Milka664 hele to ti ale nikdo neřekne prostě.
My se snažili skoro rok a až posledni měsíc, kdy jsem fakt byla těhotná, tak to byl jediny měsíc, kdy jsem žádný příznaky neměla. Do té doby, každý měsíc úplně ukazkove.. Prostě musíš vydržet popr zadej do lupy a je tu milion takových témat..
Já příznaky měla každý měsíc, ale byly to jen poblázněné hormony 🤷🏻♀️
Došla jsem ke slovu ovulka a stačilo.
Hele tys ve škole chyběla, když se to probíralo? Pokud máš nechráněný sex, pak ano. Můžeš být těhotná. ![]()
Nicméně mě zaráží, že to sama nevíš. Když už máš doma 6ti leté děcko. ![]()