Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dnes jsme se doma bavili, na kolik stupňů se v obchodech asi tak vytápí. My jsme doma všichni horkokrevní, během minuty v krámě „kolabujeme“. Vždycky mě to zajímalo, tak bych se chtěla zeptat, jestli tu někdo pracuje v obchodě a ví to. Já chodím do obchodu (jakéhokoli) jen v mikině a přesto odcházím durch zpocená a na pokraji zhroucení
Pocitově je v těch obchodech tak 27-30 st.
Prosím, berte téma jen na odlehčenou, prostě mě to jen zajímá, vím že prodavačky to neovlivní, zřejmě jde o nějaké nařízení dané společnosti.
Moje známá to samé, jakmile vejde do prodejny, tak letí kabelka na zem a strhává ze sebe teatrálně bundu a svetr, pak mi nezapomene povyprávět, co všechno má kde spocené a že z toho bude určitě zase nemocná. Já teda vejdu do obchodního centra a sundám si hned na začátku svetr, šálu, jako normální člověk, nepotřebuju na celý obchod vykřikovat, že je tam na zdechnutí.
@stín katedrál píše:
Moje známá to samé, jakmile vejde do prodejny, tak letí kabelka na zem a strhává ze sebe teatrálně bundu a svetr, pak mi nezapomene povyprávět, co všechno má kde spocené a že z toho bude určitě zase nemocná. Já teda vejdu do obchodního centra a sundám si hned na začátku svetr, šálu, jako normální člověk, nepotřebuju na celý obchod vykřikovat, že je tam na zdechnutí.
já pro jistotu chodím rovnou v té mikině, nejlépe v tričku (pokud jedu autem). Známou chápu ![]()
@Quinn7 píše:
já pro jistotu chodím rovnou v té mikině, nejlépe v tričku (pokud jedu autem). Známou chápu
Právě autem nejezdí, takže se holt musí obléci adekvátně tomu, že bude někde v zimě stát na zastávce MHD, pak třeba nějaký spoj dobíhá, jde rychlou chůzí přes město a pak vejde do obchodu a konec, musí okamžitě do trička a do toho nadává, že má zamlžené brýle a nic nevidí. Fakt jí nezávidím, musí to být peklo.
@Quinn7 a v čem by měly být oblečené prodavačky, kdyby v obchodě bylo 8 stupňů, aby zákazníkům nebylo horko?
jak by asi pracovaly v rukavicích a tlustých bundách?
No tuhle jsme byli v hračkářství, já v nosítku mimino. A teda asi by ti prodavači mikiny mít mohli. Protože i se sundanou bundou jsem byla opocená a myslela, že zhebnu ![]()
@Dobrej_tym píše:
No tuhle jsme byli v hračkářství, já v nosítku mimino. A teda asi by ti prodavači mikiny mít mohli. Protože i se sundanou bundou jsem byla opocená a myslela, že zhebnu
To mi přijde sobecké. Aby tam ten čllověk mrznul, když je tam osm hodin a nemůže se pořádně hýbat. ![]()
@stín katedrál píše:
Právě autem nejezdí, takže se holt musí obléci adekvátně tomu, že bude někde v zimě stát na zastávce MHD, pak třeba nějaký spoj dobíhá, jde rychlou chůzí přes město a pak vejde do obchodu a konec, musí okamžitě do trička a do toho nadává, že má zamlžené brýle a nic nevidí. Fakt jí nezávidím, musí to být peklo.
mám to uplně stejně, taky právě nejezdím pokaždé autem. Když vím, že půjdu z venku do krámu snažím se omezit oblečení, žádné šály, čepiče nic. Ale jakmile vlezu do krámu, tak v té bundě je do pěti sekund prostě k nevydržení. ![]()
Ano, v kabatu je mi tam taky teplo, no tak si kabat rozepnu a preziju to. Pokud jedu autem, jdu do obchodu ve svetru.
A bohuzel tam nikdy nebude nastavena teplota, ktera je idealni pro vsechny.
Příspěvek upraven 27.11.21 v 15:57
Ono se to jenom zdá. Zkuste si z té zimy a v té bundě dojít dom, kde je třeba 22 a chvíli doma něco dělat. Budete spoceni taky
@stinga píše:
@Quinn7 a v čem by měly být oblečené prodavačky, kdyby v obchodě bylo 8 stupňů, aby zákazníkům nebylo horko?
jak by asi pracovaly v rukavicích a tlustých bundách?
no podle mého pocitu je v krámech 28-30 (uznávám, že to asi je jen můj pocit). Pokud by se ale topilo například na 20, z lidí také sálá nějaké teplo, takže by tam nakonec bylo třeba 22 a to je normální tričková teplota, to by prodavačkám rozhodně zima nebyla. No škoda, že zatím nenapsala žádná paní prodavačka, která by prozradila kolik tedy stupnů tam reálně je.
@Bábrdl píše:
To mi přijde sobecké. Aby tam ten čllověk mrznul, když je tam osm hodin a nemůže se pořádně hýbat.
Myslim, ze vacsina z nich tak ci tak mrzne, vsimnite si, ako su „zabalene“ pokladnicky. Sedia tam 8 hodin bez pohybu a akurat tak na ne taha z kazdej strany.
S tím nemám problém, když je mi extra teplo, rozepnu si bundu. Když z venku přijdu domů, když je zatopeno, taky je mi teplo.
@Quinn7 píše:
no podle mého pocitu je v krámech 28-30 (uznávám, že to asi je jen můj pocit). Pokud by se ale topilo například na 20, z lidí také sálá nějaké teplo, takže by tam nakonec bylo třeba 22 a to je normální tričková teplota, to by prodavačkám rozhodně zima nebyla. No škoda, že zatím nenapsala žádná paní prodavačka, která by prozradila kolik tedy stupnů tam reálně je.
Skus si brigadu v obchode. Urcite sa to da a zistis na vlastnej kozi.
Když jsem dělala v drogerii, topili jsme na 23°C. Ono když jste cely den na kase vedle dveří, které se furt otvírají a je dost průvan, tak i těch 23 je malo. Takže u přes to, že jsem měla triko s dlouhým rukavem a teplou bundu, tak byla zima.