Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tamtama píše:
Já mám v krámě 16,5°, víc ani prd, a to ještě ve vedlejší místnosti, kam nikdo nechodí, čili se tam ani pořád neotviraji dveře. Mám na sobě tlustý ponožky, zimní boty, tlustý svetr, vestu, na krku šálu, a když zrovna moc nechodí lidi, tak bych tam zmrzla.
Jak to souvisí?
Prosím pěkně u nás je v zimě od 11 - 15 stupňů, ráno když přijdeme. Nemáme přístup k centrálnímu vytápění, takže si představte, že občas ty prodavačky opravdu nemají mikiny jen tak z plezíru.
Máme jeden jedinej přímotop na 190m2 za pokladnou. Přes den se to zvládne vytopit tak na 20, ale od nohou je zima jak blázen a nesmíme nosit kozačky.
Navíc to tam každou chvíli luftuje z venku, jelikož máme dveře na pohybový senzor. Takže všichni máme na sezónu nakoupené termo prádlo a ponožky, i tak je to ale k uzoufání. Když si stěžujeme, přijde provozní a laserovým teploměrem zaměří strop, kde je 19 stupňů. A vše je v naprostém pořádku, i když mu oponujeme, že u stropu opravdu nelétáme.
Takže takhle u nás. Vám co je v obchodech vedro, doporučuji bundy rozepnout už před vchodem a uvnitř třeba přehodit přes ruku, vozík. Dělám to tak taky. Nikdy by mně nenapadlo ječet jak trapak, aby mě každý slyšel, že je tam vedro na zdechnutí. ![]()
My sice nekolabujeme, ale v zimě je to peklo, pokud třeba v obchoďáku nejste autem, nemáte si kam odložit bundu, mikinu, tak je to děs. Když jedu busem, tak to je fakt děsný. Byť jsme převážně zimouřivá, tak v zimě v obchodech trpím pokud si nemám kde odložit. Já myslím, že konkrétně v těch OC to tam vytápí i ty reklamní nápisy a tabule, kolem, plus davy lidí, tak to je pak očistec
Když se ale jde jen v tričku tam, to je paráda ![]()
@Anonymní píše:
Prosím pěkně u nás je v zimě od 11 - 15 stupňů, ráno když přijdeme. Nemáme přístup k centrálnímu vytápění, takže si představte, že občas ty prodavačky opravdu nemají mikiny jen tak z plezíru.Máme jeden jedinej přímotop na 190m2 za pokladnou. Přes den se to zvládne vytopit tak na 20, ale od nohou je zima jak blázen a nesmíme nosit kozačky.
Navíc to tam každou chvíli luftuje z venku, jelikož máme dveře na pohybový senzor. Takže všichni máme na sezónu nakoupené termo prádlo a ponožky, i tak je to ale k uzoufání. Když si stěžujeme, přijde provozní a laserovým teploměrem zaměří strop, kde je 19 stupňů. A vše je v naprostém pořádku, i když mu oponujeme, že u stropu opravdu nelétáme.
Takže takhle u nás. Vám co je v obchodech vedro, doporučuji bundy rozepnout už před vchodem a uvnitř třeba přehodit přes ruku, vozík. Dělám to tak taky. Nikdy by mně nenapadlo ječet jak trapak, aby mě každý slyšel, že je tam vedro na zdechnutí.
Proč nesmíte mít kozačky? To nechápu. Nikdy jsem nekoukala prodavačkám a lidem na kasách na obuv.To přece nemůže zákazníkům vadit, co nosí prodavačky? Nebo je nesmíte mít kvůli bezpečnosti práce, nebo kvůli podlahám samotným?
Ono se tam zase tolik nevytapi ale teplo dělají i lidé sami a a taky někde kde je to hodně nasvícené i světla
@sharunka03 píše:
My sice nekolabujeme, ale v zimě je to peklo, pokud třeba v obchoďáku nejste autem, nemáte si kam odložit bundu, mikinu, tak je to děs. Když jedu busem, tak to je fakt děsný. Byť jsme převážně zimouřivá, tak v zimě v obchodech trpím pokud si nemám kde odložit. Já myslím, že konkrétně v těch OC to tam vytápí i ty reklamní nápisy a tabule, kolem, plus davy lidí, tak to je pak očistec![]()
Když se ale jde jen v tričku tam, to je paráda
Mám stejnej pocit s těma světlama v krámech a taky z lidí prostě sálá nějaké to teplo. Jsem překvapená, že tu píšete tak nízký teploty, já bych opravtu tipla, že minimálně těch 25 tam prostě bude. Jak říkám, nejradši chodím v mikině, po obchodě se pohybuju chůzí a stejně se peču, někdy upřímně nad těma prodavačkama co tam kmitaji v mikině kroutím hlavou
. Ale já celkově takový ty neustálý zmrzliny nechápu (nemyslim to ve zlým).
Jo a v autobusem to samý peklíčko, to souhlasím taky.
@Anna766 Ano, kvůli bezpečnosti práce. Což se dá pochopit. Ale v praxi už je to o nemoc.
Nikoho z nás by nenapadlo si vzít kozačky na podpatku, ale mě neprošly ani Mustangy a ty mají pěkně pevnou špičku.
Ono moc nepomáhá ani to termo prádlo a fusekle, ale lepší než nic. A když mi do obchodu přijde někdo v bundě s kožíškem, čepicí, rukavicích, šálou až pod oči a zahlásí, že Tady maji ale hnusný vedro, z toho by jeden chcíp (a to říkám ještě slušně
), tak už nezbývá skoro nic jiného než se smát a poradit, že se můžou alespoň rozepnout.
Jeee, jak nám by se líbilo, chodit tam alespoň v té bundě ![]()
@Quinn7 píše:
Mám stejnej pocit s těma světlama v krámech a taky z lidí prostě sálá nějaké to teplo. Jsem překvapená, že tu píšete tak nízký teploty, já bych opravtu tipla, že minimálně těch 25 tam prostě bude. Jak říkám, nejradši chodím v mikině, po obchodě se pohybuju chůzí a stejně se peču, někdy upřímně nad těma prodavačkama co tam kmitaji v mikině kroutím hlavou. Ale já celkově takový ty neustálý zmrzliny nechápu (nemyslim to ve zlým).
Jo a v autobusem to samý peklíčko, to souhlasím taky.
Vcera som sa schvalne pozorovala a ten pocit tepla trva len par minut po tom, co vstupis do oc. Rozopla som si bundu a o chvilu mi uz horuco nebolo.
@Mkmkz píše:
Vcera som sa schvalne pozorovala a ten pocit tepla trva len par minut po tom, co vstupis do oc. Rozopla som si bundu a o chvilu mi uz horuco nebolo.
Přesně tak. Když jedu autem, jdu do OC v mikině. Tu si obvykle sundám a za pár minut zase nandám, i když nechávám rozepnutou. 25 stupňů tam určitě není.
To vedro v obchodech je dáno respiratorem, který musí být. Normálně mi vedro nebývá, ale jak mám respirator, tak mi během chvilky teče pot po obličeji.
@mado píše:
To vedro v obchodech je dáno respiratorem, který musí být. Normálně mi vedro nebývá, ale jak mám respirator, tak mi během chvilky teče pot po obličeji.
Ano, aj to k tomu prispieva. Mas pravdu. Ale zase v tej zime vonku ten respirator tak prijemne hreje:)
Tak v obchodech určitě 25 stupňů není… Já klidně chodím v zimní bundě, max. si jí rozepnu a sundám šálu a čepici. Možná může být vedro u vstupu, kde fouká teplý vzduch. Jinak ale ne.