Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mkmkz píše:
Nemam deti, takze si neviem predstavit, ake to musi byt obtiazne vybavit si pre dieta strazenie. Ale casto uvazujem nad tym, ze by bolo idealne, keby si rodicia mohli dovolit ist nakupovat bez malych deti
ideální by to bylo hlavně v tuto předvánoční dobu, když jdu do jakéhokoli obchodu s 5letou, tak je to šílené, kolik lákavých věcí, figurek, čokolád a hraček všude je - to se těžko řeší ![]()
@stinga píše:
ideální by to bylo hlavně v tuto předvánoční dobu, když jdu do jakéhokoli obchodu s 5letou, tak je to šílené, kolik lákavých věcí, figurek, čokolád a hraček všude je - to se těžko řeší
Viem si to predstavit:)
Bývám ověšená bundou svojí i obou dětí
V autobuse jsem trpěla, tam mi bylo vždycky vedro, tak jsem ihned odkládala svršek.
Jinak v prodejně, kde jsem chvíli pracovala bylo cca 23 stupňů, podlahovka, takže byly nutné přezůvky (jako zaměstnanec) a i tak jsem večer co večer mazala nohy chladivým gelem.
A nyní, tak máme mini kancelář, kde je přímotop. Kolegyně je zimomřivka, takže ho má u sebe pod židlí a já zase kvůli přísunu vzduchu větrám ![]()
Otevřeme vrátka od toho našeho kutlochu a jsme rázem venku, i cestou na wc nebo k umyvadlu či do kuchyňky. Sice pod střechou, ale v otevřené hale
Mam zkusenosti ze 3 obchodnich center. V prvnim OC 22 stupnu, prijemne, pri vetsim pohybu se clovek lehce spoti, ale ne nejak moc. Lze fungovat jen v tricku s kratkym rukavem (kdyz chodi zakaznici, jinak je to na mikinu, ale neni vylozene zima).
2. OC - 21 stupnu, ale u dveri jen 16 stupnu a priserny pruvan. 4 vrstvy obleceni nestaci, kor kdyz tam treba hodinu nikdo neni… pruvan je takovy, ze odfoukava uctenky ![]()
3.OC - opet kolem 20 stupnu, ale na prizemnim podlazi opet 16-17 stupnu a zima a pruvan z garazi..
Specializovane obchody (reznictvi, syrarny apod) maji kolem 16 stupnu. Problem to neni, kdyz chodi zakaznici a clovek se hybe.. jinak je zima i ve 2-3 vrstvach…
Takze ne, opravdu se v obchodnich centrech na 30 stupnu netopi… kdo by pak platil ty energie?? To, ze je zakaznikum v bunde horko je logicke, zkuste takhle chodit doma a horko vam bude take.
30 je samozřejmě blbost. Už z hlediska skladování potravin, kdy je u většiny trvanlivých do max 25 *C. U nás je 21 a vzhledem k provozu na prodejně, kdy se neustále otevírají dveře, táhne ze skladu a šetří se na energiích, tak tu běžně je třeba 18 -21.
@Janli píše:
A ty by jsi byla v pohodě s tím, že by jsi měla v práci 15stupňů a makala v mikině? Jen kvůli tomu, aby se někdo, kdo ti tam přijde na pět minut náhodou nespotil?
Proč 15 stupňů? Stačilo by normálně 21. Zaměstnanci měli trika s krátkým rukávem. Tak by byl fajn kompromis, kor když tam nemají háčky a je jasné, že zákazník přijde z ulice v bundě.
@Bábrdl píše:
To mi přijde sobecké. Aby tam ten čllověk mrznul, když je tam osm hodin a nemůže se pořádně hýbat.
Nevím, kdysi jsem brigádničila v supermarketu. Člověk se stejně hýbal, v zimě jsme měli prostě dlouhý rukáv nebo i vestu. A bylo. Zrovna v tom hračkářství měli opravdu kratičký rukáv a teplotu odhaduji na 26 stupňů. Když jsem byla chcíplá i bez bundy.
@Dobrej_tym píše:
Proč 15 stupňů? Stačilo by normálně 21. Zaměstnanci měli trika s krátkým rukávem. Tak by byl fajn kompromis, kor když tam nemají háčky a je jasné, že zákazník přijde z ulice v bundě.
V obchodě určitě na více jak 22 stupňů netopí.
@Dobrej_tym píše:
Nevím, kdysi jsem brigádničila v supermarketu. Člověk se stejně hýbal, v zimě jsme měli prostě dlouhý rukáv nebo i vestu. A bylo. Zrovna v tom hračkářství měli opravdu kratičký rukáv a teplotu odhaduji na 26 stupňů. Když jsem byla chcíplá i bez bundy.
To by přišel majitel brzy na buben, kdyby vytápěl na 26 stupňů…
@Dobrej_tym píše:
Napriklad ja by som pri 21 stupnoch v tricku s kratkym rukavom urcite nechodila:) tepelna pohoda ma subjektivny charakter:)
@Nicole 1234 @Bábrdl Hele, stalo se mi to poprvé. Když jdu do supermarketu, do OC, kolikrát si jen rozepnu bundu. Takže jsem přesvědčená o tom, že museli mít opravdu hodně přetopeno.
Proto taky ten krátký rukáv. To zase s krátkým rukávem snad pracovat nikdo nemusí.
Totéž v MHD. Pokud je řidič oddělený a je mu teplo, nevidím důvod vytápět na chcípnutí ![]()
@Dobrej_tym píše:
Nejsi v prechodu?
a nebo si mohla mit navaly
jako na 26 stupnu se nikde v obchode netopi! Vis jak drahy je ten provoz?? Navic v prodejne, kde ten vzduch porad luftuje, takze vytopit ho na 26 stupnu by znamenalo mit topeni alespon na 30 a to opravdu nikdo takhle topit nebude. V OC je ta teplota dost hlidana, vsude jsou cidla a prisne predpisy a nejde si jen tak ve svem krame pritopit, kdyz je ti zima.
Spis to opravdu vidim na ty navaly, ja kdyz byla nedavno nemocna (lehka ryma), tak jsem se pres den potila tak, ze mi nevadilo jit venku v mikine a kratkem rukavu. A to je co rict, kdyz jsem zmrzlik ![]()
@Kacenka.k8 Ale já píšu, že to nebylo v OC. Tam se mi tohle nestává. Je to malá kamenná prodejna přístupná z ulice, konkrétně to bylo Sparkys, jestli to teda potřebujete vědět ![]()
@Dobrej_tym píše:
Ale tam je 21 stupňů. Nebo myslíš, že obchody jsou tak velkorysý, že vytápí na tropy? ![]()
Já mám v krámě 16,5°, víc ani prd, a to ještě ve vedlejší místnosti, kam nikdo nechodí, čili se tam ani pořád neotviraji dveře. Mám na sobě tlustý ponožky, zimní boty, tlustý svetr, vestu, na krku šálu, a když zrovna moc nechodí lidi, tak bych tam zmrzla.