Na kolik vás vyšla pergola?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1101
8.6.14 22:35

@Alex Adrian cena je dle mého ok máme dělenou svépomocí a stala cca 50000kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
8.6.14 22:39

Dodělali jsme nedávno, cena do 50 OOO - ale část materiálu jsme recyklovali z předchozí stavby.
Z toho co jsme zjišťovali a při velikosti vaší pergoly mi cena nepřijde nijak přehnaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
9.6.14 06:26

Dělali jsme pergolu, resp. manžel si ji dělal sám. rozměr 8×3 m (cca), celodřevěná, střecha potažená UV gumou, dřevěná podlaha. Vyšla zhruba na 80tis. Takže cena té vaší nebude přehnaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
9.6.14 14:07

pergola kterou jsme si postavili svépomocí

Ženy, nevím kde na ty ceny chodíte, ale my jsme přesně před rokem stavěli pergolu svépomocí a je krásná a myslím že to stačí. posílám odkaz. http://fr.vogl.sweb.cz/…0pergoly.pdf můj muž je z prostějova, takže někde poblíž by nebyl problém postavit. pergola nás mohla přijít tak cca do 10 000 materiál, ale krom pergoly v tom je zahrnutej i zbytek oprava dvora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.14 14:58

Je velmi těžké odhadovat bez bližších specifikací cenu pergoly. Ale tak ty průměrné ceny budou kolem 25 až 30 tisíc. Beru v potaz to, že asi budete chtít kvalitnější stavbu, když už to budete stavět. Ale dost záleží na specifikaci poptávky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.1.15 20:25

Cena pergoly

Částky 50-70 tisíc za „obyčejnou“ dřevěnou pergolu s pevnou střechou mi také přijdou hodně napálené. Za takové peníze bych si představovala už trochu komfortnější záležitost. Pergola nemusí být levná záležitost -nedávno jsem například našla hliníkovou pergolu za 200 tisíc (bohužel letáček už na stránkách najít nemůžu, ale bylo to na stránkách zde), ale tu dováží z Belgie a zastřešení je slunolam s motorem na dálkové ovládání, pergola má okap a jiný vymoženosti. Výroba klasické pergoly u nějakého místního truhláře nemůže být přece tak nákladná?! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
23.1.15 20:32

@Eneer Manžel je truhlář a naposledy dělal 4 X 3,5 ze smrku bez moření, laku a krytiny za 15.000,– To ostatní už je podle představ jednotlivce - jestli chce šindel, tašky, polykarbonát. To už jsou zase další součásti, který si člověk může koupit v různých kutilských obchodech třeba v akci a udělat třeba sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
28.3.16 10:46

Ozivuji diskuzi. Chtěli bychom pergolu napojeno na barák, asi 3×4m. Nevíte o nějakém schopném truhláři v Praze a okolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
28.3.16 12:16
@janusska píše:
Ahoj, my jsme si nechali udělat takovouhle. Není z žádných „párátek“ jak říká sám truhlář :mrgreen: A vyšla nás na 60 tis. Je velká cca 6×6,5 m a na střeše tašky jak na domě.

hezký! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
28.3.16 12:25

Hele, mi začínáme příští víkend. Ale nakonec tak, že KVH hranoly máme normálně objednané na pile, manžel s mým tátou a ještě jedním chlapíkem to budou dělat sami.

Rozměr dost atypický - 2,6m délka, 8,5 šířka, výška 2,8m. Jen s terasou, dřevo, beton apod. jsme na 10tis. K tomu ještě zastření dle toho, co si vyberete… Sice nám nejde vyloženě o cenu, ale když nám toto nacenili na 70tis., tak jsem řekla, že fakt ne. Manžel má sice jen víkendy, ale potřebuje si odpočinout, což dělá u fyzické práce. Já si to pak na antracit natřu a pohoda.

Chceme vizuálně toto. Akorát si tam dám ještě bambusové roletky a zastřešení. KVH máme 8×8, a bohatě stačí na terasu. Přístavbu z boku k domu, velikost 4,4×5m, ta bude vlastně jako dřevostavba, tam už jsou ty trámy mnohem širší, aby unesly police, lyže, kola apod., hlavně tam bude fakt střecha, i fasáda, aby to bylo jako barák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
28.3.16 12:51

@lupto taky přemýšlíme, že bychom do toho šli sami. Že to určite vyjde levněji. No uvidíme, jak to pujde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
28.3.16 12:58

@lupilka.cz Ono, když znám cenu dřeva, tak mi to přijde síla. A je to jedna sobota a hotovo. Je fakt, že táta má stavební firmu, tak vezme s sebou přímo chlapa, co pergoly apod. dělá. Ale tohle fakt není velký problém to udělat, na pile si nechat nařezat dřevo… ty KVH hranoly jsou kvalitnější, než čisté smrkové apod. dřevo. Taky jsou o maličko dražší… ale fakt pohoda. Natřu to já, jsem s dětmi doma. A klídek. Budou tahle stavět i tu přístavbu/technický domeček (úklid technických věcí, ovládání bazénu apod.) A to počítají, že za jeden víkend bude stát dřevěná konstrukce z trámů a obyté OSB deskami a další začnou polystyren, perlinku, fasádu… strašně už se těším :-D :mrgreen: Včera jsem poprvé grilovali, dneska zase… ale jak tu bydlíme teprve rok (před týdnem přesně), thuje ještě nejsou vysoké a není takové soukromí, tak se nemůžu pergoly dočkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
28.7.17 19:25

Tak to klobouk dolů. Vypadá skvěle. Holt když jsou šikovné ruce, ušetříte za práci, poněvadž ať budujete cokoli, tak v podstatě částka vydaná za materiál se rovná částce za řemeslníka/firmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.17 09:49

Zahradní pergoly můžu za sebe doporučit skládačky, ale pozor!!! Kupte si už naimpregnované hranoly, protože pak je můžete nechat na zahradě ležet a pustit se do stavby kdykoli později. Stejnětak to dřevo déle vydrží, nanejvýš si ho přetřete barvičkou podle sebe. Prostě půl máte hotovo už když vám to přivezou. Cenově to vyšlo do 20 tisíc včetně dopravy a nátěrové barvy, do které jsem to chtěla ladit. Stavebnice dělají někde u Trutnova https://altany-vysinka.cz/…yta-posezeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
30.1.20 11:15

Pergola

Nás tahle vyšla na cca 10 tisíc :) Kdyžtak je od Domky-Delta.cz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí