Na kolo s dětmi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10713
27.3.11 18:20

Na kolo s dětmi

Všechny nadšené cyklistky sem! :-)

Pojďme si povídat o ježdění s dětmi na kole… Vybavení, tipy na výlety, vychytávky atd :pankac:

My chceme začít letos v létě, budem kupovat vozík za kolo a už se děsně těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
877
27.3.11 18:28

já chci taky kupovat croozer :lol: dcera má 10m, doufám, že ji to bude bavit, protože třeba v autě se po delší době, pokud nespí, vzteká, tak doufám, že tohle bude jiné, co myslí zkušené cyklomamky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
27.3.11 18:32

Ahoj. My máme cyklosedačku a už se taky těším, až vyrazíme. Mája zatím nechodí, takže nakombinovat to s Anežkou, abychom mohli někde zastavit (třeba na hřišti a tak), to moc nejde. A potřebovala bych Anežku naučit, aby na zavolání OKAMŽITĚ zastavila. Když ji chytne rapl, dělá si na kole co chce :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
27.3.11 18:36

jazdievali sme celkom casto a dufam ze aj jazdit budeme ;-). preto sme pre male, ktore sa narodi v maji (kvetnu), kupili vozik. kupili se ho vcera ;-) na vystave. teda rezervovali sme si ho a mame nanho zlavu 15% co je v pohode. vybrali sme si CHARIOT CX1. je to sice trosku drahsi vozik, ale zase kocik sme kupovali s druhej ruky za 2.500 kc, tak nam nevadila investicia do voziku. vzali sme k tomu aj vlozku pre male mimco, pride mi ze tam bude pekne lezat. za 3 mesiace napisem ako sme na tom ;-). no vidim to zo zaciatku na kratsie cesty s prestavkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
28.3.11 10:27

vidim, ze vela mamiciek co jazdia na kole na diskusie nechodi. no ked tak rozmyslam, tak bike a koleckove brusle su asi jedne z mala sportov, ktore sa daju prevadzkovat s mimcom. rozhodne mi to pride super vec, sa trosku odreagovat od beznych starosti ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
28.3.11 11:55

holky nasla som krasne foto, dvojkolo + vozik:
 http://www.dvojkolo.estranky.cz/…ena-na-kole/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
28.3.11 13:08

tak este jeden zaujimavy clanok, su tu moznosti ako jazdit s dietatom:
 http://www.nakole.cz/…ni-kola.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
28.3.11 15:04

My si koupíme asi taky croozer… Akorát nevím, jestli je dost do terénu, nevíte někdo? :think: Někde jsem četla, že se dá přidělat odpružení od nějaké firmy. No snad to do léta sihneme všechno pořešit.

A co helmy, ty do vozíků musí být taky, že? Jaké máte?

My byli na kolech i na svatební cestě, tož je jasný, že budem vozit i děti :dance:

eust: krásné články :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
28.3.11 15:12

my zatial budeme jazit bez priblby, kedze nase male bude mat par mesiacov. ale buduci rok prilbu mam v plane.

inak co sa tyka povinnosti mat/nemat pribu vo voziku, tak nikde to nie je napisane, ze musi mat, ale vyrobcovia to vecsinou doporucuju, aspon co som kukla na zahranicne stranky vyrocov.

k teremu: my sme cestny jazdci. lesne cesty moc nemusim, radsej mam asfalt. manza sa prisposobil ;-). tomu volime ja nase vylety a myslim ze to nebude s vozikom u nas ine. ale presla som vela diskusii a jazdia s vozikmi aj lesne trasy. na odpruzenie zmekcuju gumy. niektory dorabaju odpruzenie. no a s diskusii vyslo ze cim starsie dieta, tym ma otrasy radsej ;-), ze dokonca pohanaju rodicov, nech poriadne slapu a nech to s nimi drnca ;-). u maleho mimca je drcanie neziaduce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
30.3.11 11:45
pomeranca píše:
My si koupíme asi taky croozer… Akorát nevím, jestli je dost do terénu, nevíte někdo? :think: Někde jsem četla, že se dá přidělat odpružení od nějaké firmy. No snad to do léta sihneme všechno pořešit.

My byli na kolech i na svatební cestě, tož je jasný, že budem vozit i děti :dance:

odpružení dělá velo fiala: http://www.quickshop.cz/…viewitem.php?…

vozíky jsou jinde levnější, ale pyl. síťku a odpružení dělají a prodávají jen tady

už mám objednáno, tak jsem zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
30.3.11 14:59
xivi píše:
pomeranca píše:

odpružení dělá velo fiala: http://www.quickshop.cz/…viewitem.php?…

vozíky jsou jinde levnější, ale pyl. síťku a odpružení dělají a prodávají jen tady

už mám objednáno, tak jsem zvědavá

hmmmm zajímavé :think: nasadilas mi brouka do hlavy :roll: Vozík se dá v Brně koupit za 7,5, ale to odpružení by se mi teda líbilo… :nevim: i ta pylová síťka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
30.3.11 15:10

Eust, my máme taky Chariot, ale Ondra už na něj asi bude velký, bylo to vidět i loni, že už ho to moc nebaví. Doku byl miminko, tak to bylo super, ležel v té novorozenecké vložce, spal, občas koukal, byl naprosto spokojený :palec: . Takže si to určitě užijete :)

Ad helmy: do vozíku se helma nedává, dítě by tam pak v podstatě nemohlo být, to je jakobyste mu dali helmu do auta…

Pomeranca: kamarádi mají croozer s odpružením od velofiala, jsou moc spokojení, jen je ten vozík pak dost široký, takže občas na uzounké cestě, kde my projeli, oni museli slézt a vozík trochu jakoby naklonit, aby se protáhli tím nejužším místem. Počítej s tím, že bude širší, než tvoje řídítka, což u chariota není, ten je stejně široký jako manželovo kolo (tedy řídítka), takže kde projede kolo, projede i vozík :palec: . A i tak se nám nevejde do výtahu :(

Odpružení: my jezdíme spíš v terénu, ten chariot je super, Ondra se vůbec nebudil na výmolech, jezdili i přes pařezy, louže, louku bez cesty… Je fakt, že manžel je nadšený cyklista, co by se kola nedokázal vzdát, dokýáže projet snad všechno, takže kolikrát jsem je prostě nechala jet, ať na ně nevidím (bych se zbláznila strahcy) a já jsem si pak slezla a kolo přes ten terén převedla :oops:

Tak přeji hodně spokoječných kilometrů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
30.3.11 16:54

bumbinka
kolko rockov ma maly co ho to uz nebavi? aby som vedela odhadnut, ze koko nam tam mala vydrzi ;-). plan je aby tam vydrzala 2-3 sezony, potom by sme radi dalsie mimco ;-), tak uz by sla na sedacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
30.3.11 16:55

A nemáte někdo zkušenost, jak zvládá croozer bez odpružení lehčí terén (vesnické silnice, lesní asfaltky…)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
30.3.11 17:05
eust píše:
bumbinka
kolko rockov ma maly co ho to uz nebavi? aby som vedela odhadnut, ze koko nam tam mala vydrzi ;-). plan je aby tam vydrzala 2-3 sezony, potom by sme radi dalsie mimco ;-), tak uz by sla na sedacku.

No to by mě taky zajímalo… my chceme další dítě dřív, tak jestli radši nekoupit rovou dvoumístný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová