Na mateřské jsem "mimo"...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24Martina
17.5.17 12:23

@Alkata to jako vážně? :roll:
Já to sice mám úplně naopak, ale chápu, ze ne kazdej to tak ma. Nejradši bych byla s detma doma az do puberty :lol:

• Citovat
  • Upravit
36556
17.5.17 12:24
@24Martina píše:
@Alkata to jako vážně? :roll:
Já to sice mám úplně naopak, ale chápu, ze ne kazdej to tak ma. Nejradši bych byla s detma doma az do puberty :lol:

Taky mám takové kamarádka. JEdna má čtyři děti (to už je tedy full time job) a po asi patnácti letech doma bědovala, že do práce nechce a chce ještě jedno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.5.17 12:27
@Anonymní píše:
Přesně!!! Ten rok v práci, když už byla malá ve školce, to bylo úplně o něčem jiném, vracela se jí domů šťastná a spokojená maminka, večer plná energie, uvařila večeři a ještě stihla vyprat a uklidit. Teď jsem doma celý den a jak mrtvola poháněná větrem. :zed:
Zaklad.

To víš, lidi jsou různí. Já jsem byla doma zombie.
Normálně jsem workoholička, ale doma depka, nic se mi nechtělo, hrozný.

Pak jsem dala ve dvou letech na den v pondělí dítě do soukromé školky. Celý den jsem se věnovala práci, pak jsem uklízela (věděla jsem, že má deadline - čas vyzvednutí po spa). Odpo spousta energie, šli jsem na hřiště, blbnuli jsme. Vydrželo mi to ještě v úterý.

A ve středu zase depka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
17.5.17 12:27

Jsou extra mateřské typy, mateřské typy a pak ty ostatní (nechci nazývat nemateřské, protože se mezi ně počítám taky a děti mám ráda).

S prvním jsem vydržela doma 2,5 roku, ale od 1,5 chodil do miniškolky na pár hodin. Byli jsme v zahraničí, žádný hlídání a okolo jen matky, které se chtěly bavit o dětech. Zachraňovaly to herny, tam jsem malého vypustila a já měla aspoň chvilku.

Teď s druhým je to další extrém, nastoupila jsem v 5 měsících do práce, jsme v zahraničí a tady se chodí od 4 měsíců a děti buď hlídají chůvy, prarodiče nebo jesle. Tak my máme chůvu, od 1,5 pošupajdí do školky. A musím říct, že se na ty děti a na naše víkendy tak těším. A v práci si to užívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
17.5.17 12:38

Zakladatelko a z jakého důvodu jsi si pořizovala druhé dítě? Když, tě to nebaví. Dotaz neber jako rejpání, opravdu mě to zajímá, :think: Mě bude za chvíli končit mateřská a z návratu do práce mám spíš deprese :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.5.17 12:38

@Bábrdl ja jsem doma s druhým, prahnu po třetím (mrne ma devět měsíců :lol: ) a práce se děsím. A přitom jsem měla dobrou praci na vedoucí pozici, slušný prijem, cestování. Ale nikdy jsem nebyla tak šťastná jako teď. A to nemám ani hlídání a manžel se vrací po sedmé večer

Zakladatelko nenechala bych se buzerovat chlapem - pokud doma takhle trpis, tak dítě do jesliček a ty šup mezi lidi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
17.5.17 12:42

Jak už jsem ale psala v úvodním příspěvku, je to asi i problém naší české společnosti, je tu zažité, že takhle malé dítě má být doma s matkou.

Já to mám jinak, ale o tom nechci psat. Spis k tomu zahraničí a tady tomuhle. Žijeme v Německu a jsou tady fajn některé věci, právě ohledně deti. Rodičovská je rok, pak více méně nic. Skolky jsou pro děti od 4 měsíců a na různe dlouho přes den. Zaměstnavatelé taky hodně pocitaji s tím, že se jim po dětech vrátí maminky na catecne úvazky a tak je to opravdu snazsi. Hlavně pro maminky, které to mají buď jako ty nebo musí z finančních důvodů pracovat.
Ale maličko nesouhlasím s tím, co jsem zmínila nahore. I tady se doporučuje zůstat s dítětem do 3 let doma. Ale nikdo tady nikoho nepranyruje za to, že to tak neni.
Každý to má holt jinak a není fér psát o krkavcich matkach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.17 12:47
@Alušáček píše:
Zakladatelko a z jakého důvodu jsi si pořizovala druhé dítě? Když, tě to nebaví. Dotaz neber jako rejpání, opravdu mě to zajímá, :think: Mě bude za chvíli končit mateřská a z návratu do práce mám spíš deprese :nevim:

Dobrá otázka, ale jednoduchá odpověď… :) Chtěla jsem dvě děti, já i manžel, aby mělo dítě sourozence. Snad si ale nikdo nepořizuje děti jenom proto, že ho to baví na mateřské? Být s dětmi celý den doma? Rozhodnutí, zda budu mít dítě nebo ne, beru s ohledem na celý svůj zbývající život.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Verun83
17.5.17 12:55

Jo tak to mám stejný. možná nejsem tak zpruzelá. uklízím nárazově. nesnáším mateřský centra, nesnáším klábosení s ostatníma matkama, nebaví mě nic podnikat s dětma. muž mi občas říká, že po dětech chci věci, jako by byly velké a rozčilujeme mě, že to nepobírají. no asi jo. a to je miluju, mazlíme se, čteme si. ale třeba nebaví mě si s nima hrát. a nepatřím k těm matkám, co se sbalí a jedou sami s dětma na výlet. za rok mi končí mateřská, mám strach, ale už se strašně těším, až budu mezi normálníma lidma

• Citovat
  • Upravit
17.5.17 13:03
@Anonymní píše:
A jak se ti podařilo, najít práci z domova? Já hledám už dlouho, ale přijde mi, že existují akorát podvody typu kompletace čehosi a pak práce, která je vždy v kombinaci s docházením do firmy, což by u mě připadalo v úvahu v pracovní dny tak od 5-8 večer, a to ještě jen tak 3× týdně, což je na nic…
Zakladatelka

Doucuji obor, ktery jsem vystudovala a pripravuji studenty na zkousky a prijimacky. Jinak bych taky nevedela, jak k praci na doma prijit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1431
17.5.17 13:08

Tak a je nutné se realizovat zrovna v práci? Co kdybys chodila některé dny v týdnu např. cvičit nebo za kámoškama atd. Nebo něco kreativního. Já nevím, jestli zrovna práce = zábava a zvednutí nálady. Já jsem měla práci, co mě bavila, ale z dětí jsem byla jednu dobu taky vyšťavená (kolem toho roku věku, kdy se s nima moc nedomluvíš) a nástup do práce by mi ještě přidal na stresu. Tehdy jsem spíš toužila po nějaké dovolené nebo oddychu a ne si ještě přidat. Záleží, co kdo dělá. Asi by mě stresovalo, že nemůžu v práci zůstat ani o chvíli dýl, když to bude potřeba atd. Že musím věčně chybět, protože jsou děti nemocné atd. atd. A ikdyž mě to taky chvíli nebavilo, nedokázala jsem je nechat někomu jinýmu. Prostě je to moje povinnost a všude jinde jsem líp nahraditelná než jako matka (to je jen můj pocit, někdo to fakt neřeší). Jinak se stýkám víc s dospělými a mám cca 2 zájmy, kterým se věnuju pravidelně, když to jde :mrgreen: a pak ještě další věci nárazově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
17.5.17 13:17
@Anonymní píše:
Dobrá otázka, ale jednoduchá odpověď… :) Chtěla jsem dvě děti, já i manžel, aby mělo dítě sourozence. Snad si ale nikdo nepořizuje děti jenom proto, že ho to baví na mateřské? Být s dětmi celý den doma? Rozhodnutí, zda budu mít dítě nebo ne, beru s ohledem na celý svůj zbývající život.
Zakladatelka

Děkuju za odpověď :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
17.5.17 13:26

@Svistice Před mateřskou jsem měla dobrou administrativní práci, která mě bavila a do té práce se i vracím. Zaměstnavatel o mě stojí, drží mi tři roky moje místo, upraví mi pracovní dobu na 8-14h, přidá mi peníze a já se tam stejně netěšim :lol: Mě ta mateřská utekla jak nic, mě děti baví v každém věku, miminkovský věk miluju a pracovat budu až do důchodu, tak z toho nejsem nějak odvařená, klidně bych rok ještě byla doma, ale zase pak nechci schánět jinou práci, tak holt musim :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1431
17.5.17 13:49
@Alušáček píše:
@Svistice Před mateřskou jsem měla dobrou administrativní práci, která mě bavila a do té práce se i vracím. Zaměstnavatel o mě stojí, drží mi tři roky moje místo, upraví mi pracovní dobu na 8-14h, přidá mi peníze a já se tam stejně netěšim :lol: Mě ta mateřská utekla jak nic, mě děti baví v každém věku, miminkovský věk miluju a pracovat budu až do důchodu, tak z toho nejsem nějak odvařená, klidně bych rok ještě byla doma, ale zase pak nechci schánět jinou práci, tak holt musim :roll: :lol:

Jé, to je hezký. Takže žádná z nouze ctnost, ale starost o děti a podložená tím, že si můžeš vlastně vybrat. Tady v těch diskuzích těžko říct, jak je to ve skutečnosti. Nikdo asi tady nepřizná, že má pak zase jiné problémy, když jde od dítěte v půl roce. Přitom znám takové maminky, ale referují o tom více objektivně než tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2683
17.5.17 13:54

Zakladatelko, mam to stejně, uplně vše, co jsi napsala. Mě ještě ke všemu starší hodně v zimě marodila, takže furt zavřený doma(v paneláku). Venku je ted konečně hezky a děti opět nemocný…Co mě ted trochu drží nad vodou je, že jsme koupili zahradu, takže tam brzy začneme jezdit, na to se těším. Bydlíte v bytě nebo máte zahradu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí