Na mateřské jsem "mimo"...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2081
17.5.17 15:54

Zakladatelko, já kvůli stejným pocitům nemám druhé dítě. Bylo to děsný, skončila jsem na antidepresivech. Dceři bude za 3 týdny 9 let a mám to pořad v živé paměti. Tu nechuť cokoliv dělat, únavu, depresi… možná bych to teď snasela lépe - mám auto, do školky můžou děti už ve dvou letech - to za mě nebylo. Ale musím se rozhodnout rychle - bude mi za chvilku 37.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1431
17.5.17 16:37
@j.a.n.i1 píše:
@JohanaK Tak ona ta realizace v práci má oproti tomu co navrhuješ jednu výhodu - je za peníze, místo toho, aby ještě další žrala, tedy pokud někdo vychází taktak, tak to má celkem logiku.

Jo, to máš pravdu. To jo. Jen, že ta práce je závazek. A když Ti dítě onemocní nebo prostě nebude zvládat jesle atd. tak máš hned zas stres. Kdežto nějakou zálibu vypustíš. Myslela jsem to spíš tak, ať si člověk, kterýmu není psychicky úplně ok ještě nezavaří. Peníze navíc jsou samo super. Záleží, jak vychází rodina a jestli to stojí za to. Ještě tak sehnat něco na částečnej úvazek. Někdo ani kvůli smlouvě, kterou má, nemůže nic jiného moc dělat a ještě mu částečnej ani nedají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
17.5.17 16:42

Pracuju z domova v mé původní práci (soukromá lektorka), takže lidi jezdí za mnou, sem tam si střihnu nějaký překlad AJ-NJ-ČJ a dost mi pomáhá, že to takto můžu dělat. Jinak nejsem zrovna typ, co by rád každodenní rutinu. S dítětem si zase vyhraju ráda, to jo, ale musím prostě ještě něco dělat, aby mi „nezplenkovatěl“ mozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1431
17.5.17 17:25

@dalmati Tak to máš zrovna dobrou profesi, u které to je možné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.17 07:58
@zuzukobylka píše:
Zakladatelko, mam to stejně, uplně vše, co jsi napsala. Mě ještě ke všemu starší hodně v zimě marodila, takže furt zavřený doma(v paneláku). Venku je ted konečně hezky a děti opět nemocný…Co mě ted trochu drží nad vodou je, že jsme koupili zahradu, takže tam brzy začneme jezdit, na to se těším. Bydlíte v bytě nebo máte zahradu?

Teď jsi na to kápla, bydlíme v paneláku… :roll: Chatu mají rodiče, takže občas zajedu k nim, ale není to ono, vlastní by se mi líbila, ale zatím se mi nepodařilo najít nic, v naší cenové relaci, tak si raději ještě počkám až začnu pracovat naplno, pak něco pořídíme.
Zaklad.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.17 08:04
@j.a.n.i1 píše:
@JohanaK Tak ona ta realizace v práci má oproti tomu co navrhuješ jednu výhodu - je za peníze, místo toho, aby ještě další žrala, tedy pokud někdo vychází taktak, tak to má celkem logiku.

Takovou mini realizaci už jsem si našla, chodím jednou týdně na kurz AJ, ale jak už tu jednou někdo psal, člověku vydrží dobrá nálada do druhého dne, den další už je to zase stejné… Mě vážně chybí ten pracovní proces, takový ten časový řád. :zed:
zaklad.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.17 08:12
@j.a.n.i1 píše:
Jo, tak pokud je tak striktní, tak ať si to domluví v práci a na 1 den v týdnu je s dítětem on - je taky rodič, tak bych ho sakra rychle hnala, že jako on nesouhlasí s hlídáním od cizího, ale nehne ani prstem… Kdo myslíš, že byl u nás s dítkem od toho půl roku, buď muž, nebo když se to sešlo tak, že nemohl, tak babička, u půlročního by jesle přily brzo i mě, ale v roce a půl do minišloky už v pohodě.

To bohužel není možné, muž pracuje u větší soukromé firmy, homeoffice nemá, je buď v kanceláři nebo jezdí v terénu. No a tedy bohužel nežiji v Praze, Brně nebo Ostravě, aby bylo jednoduché najít práci na takto malý úvazek či vyloženě na doma… Těchto nabídek moc není. Nebo jestli hledám blbě, nevím.
Zaklad.

• Citovat
  • Upravit
1431
18.5.17 08:12
@Anonymní píše:
Takovou mini realizaci už jsem si našla, chodím jednou týdně na kurz AJ, ale jak už tu jednou někdo psal, člověku vydrží dobrá nálada do druhého dne, den další už je to zase stejné… Mě vážně chybí ten pracovní proces, takový ten časový řád. :zed:
zaklad.

Ta angličina je super. To je určitě fajn. No jo. Tak třeba to fakt brzo přejde až budou děti větší. Nebo teda hledat nějakou práci odpoledne, ale to se zas skoro neuvidíte s manželem. Je to těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
28.5.17 22:57

Ahoj mám to uplně stejně jako to…akorát s tím rozdílem že mě to vadí už při první mateřské…malý má 14 měsíců a cítím to stejně. A to mi manžel doma hodně pomáhá…ale nejsem asi maminkovský typ…nebo nevím jak to popsat. Něco jako „mateřská dovolená mě naplňuje“ bych asi nikdy nemohla říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
21.7.17 15:03
@Anonymní píše:
Mám to úplně přesně jako vy… Připadá mi, že jsem zestárla, přibrala, pořád jen praktický věci na sobě, rifle, tepláky, culík, aby mi malej vlasy nevyškubal. Dřív jsem nosila rozpuštěný vlasy, podpatky, šaty do práce, měla ze sebe bezva pocit, a teď si přijdu jak spláchlá do hajzlu. Taky už mě nebaví ta každodenní rutina a těším se zase mezi lidi a do práce.

Tak splachnuta :potlesk: di hajzlu mě plné vystihuje;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.17 21:58

Mam to uplne stejne. Malymu je skoro 10 mesicu a zkousela jsem vsechno mozny - denne vyrazet ven, jezdit po navstevach, vychazky s kamaradkama, venovat se domacnosti, chodit jednou tydne cvicit a na anglictinu…jenze porad se tlucu kazdy den mi prijde stejny, jsem naladova, unavena, nespokojena a citim se jak kul v plote. K tomu nejaky potize s chlapem doma ktery me zrovna spis ignoruje…energie nikde zadna. Zavidim maminkam co si to umi uzit, ja bych sla nejradsi hned zpatky do prace.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.8.17 21:59

Dodavam ze cekam dalsi takze prace se mi vzdalila tak o dva roky :(

• Citovat
  • Upravit
15242
8.8.17 22:10
@Anonymní píše:
Dodavam ze cekam dalsi takze prace se mi vzdalila tak o dva roky :(

A proč teda čekáš další dítě? :think: Já to mám naopak, teď jsem po rodičovské nastoupila po 3letech zpět do práce, ještě skoro o měsíc dřív, protože mě zaměstnavatel nutně potřeboval a vůbec si na ten pracovní režim nemůžu zvyknout. Pořad jsem myšlenkama s dcerou, myslím na to co by jsme právě dělaly kdybych nebyla v práci, přijde mi to takové divné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
8.8.17 22:17
@Anonymní píše:
Dodavam ze cekam dalsi takze prace se mi vzdalila tak o dva roky :(

promin, ale proc si do takove situace porizujete dalsi dite 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
8.8.17 22:20

Jinak abych i odpovedela, tak jsi vetsinu „pomoci“ vyzkousela…pak mi napada jeste psycholog. Nejlepsi by byla kamaradka se stejne starym ditetem. Event zkus krouzky s prckem - plavani napr, tam se muzes i s nekym seznamit. Proste zkusit si naplanovat cas s ditetem tak, aby bavil i tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí