Náboženství u vás v obci

Anonymní
28.12.23 13:54

Náboženství u vás v obci

Hezký den, předem prosím o zachování anonymu. Je to pro mě citlivé téma (dítě). Žijeme pátým rokem v malé obci. Začínám mít pocit, že je tu až fanatický řešeno náboženství. Abych to upřesnila. Dítě nastoupilo do školy, hodina náboženství je v době výuky, tzv. čtvrtou vyučovací hodinu. Ve škole je vytvořena motkutebni místnost, se vším všudy (kříž, lavice). Děti navštěvující náboženství, musí chodit několikrát týdně velmi brzo ráno na bohoslužbu. Pote do školy. Všechny kulturní akce, je předskokan :lol: farář s dlouhou motlitbou. Starosta musí být věřící, i zastupitelé. Pokud toto vše nesplnujete, nedejboze dítě nenavštěvuje náboženství jste vyloučení ze společnosti
Neberte mě zle, jsem věřící, ale toto je na mě naprostý fanatismus. Zajímalo by mě tedy, zda je to i v jiných obcích? Je to norma? :kytka: Ptám se hlavně kvůli dítěti, značně pociťují, jak ji to dávají spolužáci „sežrat“ že nejsme zapojení do tohoto směru

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
5593
28.12.23 13:59

No twl. 8o
To snad ani není možný v dnešní době :? prosím Tě to jste nějaký odříznutý kraj světa a vesnice o 50ti lidech, co jsou v podstatě všichni příbuzní?
Jinak se tomu dá snad těžko uvěřit.

• načítám...
Tala20
28.12.23 14:00
@Anonymní píše:
Je to norma?

Ne, není to norma. Rád jsem Ti to objasnil.

• Upravit
Anonymní
28.12.23 14:03
@prokr píše:
No twl. 8o
To snad ani není možný v dnešní době :? prosím Tě to jste nějaký odříznutý kraj světa a vesnice o 50ti lidech, co jsou v podstatě všichni příbuzní?
Jinak se tomu dá snad těžko uvěřit.

No :lol: to příbuzenství bych i řekla, že tu je :lol: ale vesnice je celkem velká, blízko města. Já jsem zde provdaná, z jiné obce a jsem stále mírně v šoku a bohužel každým rokem, mám větší chuť změnit trvalé bydliště.

• Upravit
74217
28.12.23 14:03
@Anonymní píše:
Hezký den, předem prosím o zachování anonymu. Je to pro mě citlivé téma (dítě). Žijeme pátým rokem v malé obci. Začínám mít pocit, že je tu až fanatický řešeno náboženství. Abych to upřesnila. Dítě nastoupilo do školy, hodina náboženství je v době výuky, tzv. čtvrtou vyučovací hodinu. Ve škole je vytvořena motkutebni místnost, se vším všudy (kříž, lavice). Děti navštěvující náboženství, musí chodit několikrát týdně velmi brzo ráno na bohoslužbu. Pote do školy. Všechny kulturní akce, je předskokan :lol: farář s dlouhou motlitbou. Starosta musí být věřící, i zastupitelé. Pokud toto vše nesplnujete, nedejboze dítě nenavštěvuje náboženství jste vyloučení ze společnosti
Neberte mě zle, jsem věřící, ale toto je na mě naprostý fanatismus. Zajímalo by mě tedy, zda je to i v jiných obcích? Je to norma? :kytka: Ptám se hlavně kvůli dítěti, značně pociťují, jak ji to dávají spolužáci „sežrat“ že nejsme zapojení do tohoto směru

Sama dobře víš, že žádná taková norma není. U nás v republice ne.

• načítám...
Anonymní
28.12.23 14:05
@Kelsey píše:
Sama dobře víš, že žádná taková norma není. U nás v republice ne.

Mně fakt upřímně jen zajímá, jestli je to i v jiných obcích. Nebo ty které znám já, to normální není. :think:

• Upravit
1341
28.12.23 14:15

Nic takového norma není a nikdo to nemůže vyžadovat. Jsem věřící, nepokřtěná, církrevní společenství drben nepotřebuji, moje víra je ve mně. A jsem ráda, že dneska už faráři a církev nemají moc o něčem rozhodovat. A že to u nás v městečku, spíše vesnici bylo. Děti neznabohů byly ve škole mláceny do roztrhnutí kůže- moje maminka a obě tety a když maminka prodávala v obchodě, tak si od ní někdo nevzal chleba, že mu neznabožka na Boží dar sahat nebude..Kdybych v něčem takové žila, zvažovala bych a to silně, změnu bydliště.

• načítám...
13874
28.12.23 14:19

No nene, prosím tě alespoň okres?

U nás do kostela v 500 členem obci dojde 20 lidi. V 5000 městě vedle jich je asi 70. To by to moc neslo. 😁

• načítám...
33566
@Anonymní píše:
Neberte mě zle, jsem věřící, ale toto je na mě naprostý fanatismus. Zajímalo by mě tedy, zda je to i v jiných obcích? Je to norma? :kytka: Ptám se hlavně kvůli dítěti, značně pociťují, jak ji to dávají spolužáci „sežrat“ že nejsme zapojení do tohoto směru

Tak tohle není norma ani omylem 8o

• načítám...
8864

Jižní Morava?

• načítám...
21311
28.12.23 14:21

Osobně bych dítě z takové školy stahla. Součástí komunity fanatiků skutečně byt nechci, takže ať mají kecy jaké chtějí.

• načítám...
7690
28.12.23 14:21

Tak já jsem z kraje, kde vždy ve volbách měli nejvíc hlasů lidovci. Ale bydlela jsem v okresním městě a moje rodina věřící není takže to co popisuješ neznám, to je jak někde ve středověku 8o

• načítám...
Anonymní
28.12.23 14:28
@Dani65 píše:
Nic takového norma není a nikdo to nemůže vyžadovat. Jsem věřící, nepokřtěná, církrevní společenství drben nepotřebuji, moje víra je ve mně. A jsem ráda, že dneska už faráři a církev nemají moc o něčem rozhodovat. A že to u nás v městečku, spíše vesnici bylo. Děti neznabohů byly ve škole mláceny do roztrhnutí kůže- moje maminka a obě tety a když maminka prodávala v obchodě, tak si od ní někdo nevzal chleba, že mu neznabožka na Boží dar sahat nebude..Kdybych v něčem takové žila, zvažovala bych a to silně, změnu bydliště.

Já nechci být úplně konkrétní, ale jsem na tom dost podobně jako tvá maminka. Změnu bydliště silné zvazujeme. Pokud nám to finanční situace dovolí. Máme k tomu dost vážně důvody, právě týkající se ústních fanatiků.

• Upravit
Anonymní
28.12.23 14:29
@Lily-of-the-valley píše:
No nene, prosím tě alespoň okres?U nás do kostela v 500 členem obci dojde 20 lidi. V 5000 městě vedle jich je asi 70. To by to moc neslo. 😁

Jooo tak tady když projíždís autem v neděli ráno, myslím, že by si byla v šoku kolik lidí jde do kostela

• Upravit
Anonymní
28.12.23 14:31
@truelly píše:
Jižní Morava?

Severní

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová