Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Nějak jsem se při dnešním úklidu kriticky zadívala na dětský pokojík a chtělo by to změnu… Postel má malá pěknou, z masivu. Ale to ostatní je každý pes jina ves. Komoda ze smrku a příliš vysoká, otlučená skříň ikea zděděná po sousedech, stoleček umělohmotný… Ráda bych koupila nábytek, který by si sama obsluhovala, ukládala věci i hračky. Líbí se mi ikea stuva, ale hodně maminek ji kupuje už pro miminka. Tak moje otázky zní - je stuva pro čtyřletou metrovou holku, užije jí ještě? Má cenu kupovat nábytek pro čtyřletou - nebo to dva roky vydržet, třeba jen přikoupit komodu - a pak koupit pěknou dětskou sestavu pro školačku? Jak byste to řešily…
Děkuju za názory.
Nábytek bych nekupovala po částech, ale rovnou všechno- pokud chcete nějaký odstín, přece jen výrobci vyrábí určitou sérii omezený čas a pak nahradí jiným. Pokud myslíte postýlku středí tak tu odhaduji že vydrží minimálně do 9 let dítka. Nedávno v ní ležela má 7 letá dcera a měla tam ještě místo.
@krrrenka Švagrová má Stuvu pro čtyřletého, my pro dvouletého. Vydržet jim oběma bude muset nejmíň do patnácti
Je to normální nábytek, proč by ji neměla užít… Je super, že se dá přizpůsobit přesně tak, jak si přeješ.
Máme stuvu skříň - vlastně 4 ty skříně vedle sebe na jedné zdi - máme od miminek, větší plocha bílá, jen spodek bříza nebo co to má být. ozdobila jsem to velkými samolepkami od fisher price, obě děti to ještě dnes (4 a 5 let) milujou, ale už se smířily, že přijde změna - samolepky půjdou dolů, nalepím jim tam samolepící zrcadla (jen malý), dětskou mapu světa (ještě musíme vyzkoušet, jestli to bude vypadat dobře) a nejspíš využiju nějakou plochu i na bílou tabulovou folii). mimo to vydyndaly na tatínkovi velké samolepky ledového království, tak se obávám, že mapa bude muset ustoupit Anně a Else
- bude to zas pestré a přitom už pro větší děti. náklady kolem tisícovky a až je to omrzí, tak to můžeme zas změnit. doufám, že jim ta skříň s těmihle změnami vydrží minimálně do puberty ![]()
naopak mě by se líbilo přikoupit později i ty vyvýšené postele stuva, ale to až časem, zatím mají ty kratší postýlky a ty jim ještě na nějaký rok vystačí. kromě té skříně mají ještě malm komody, ty bych ráda vyměnila taky za stuvu, ale není to finančně zrovna priorita ![]()
@krrrenka píše:
Ahoj. Nějak jsem se při dnešním úklidu kriticky zadívala na dětský pokojík a chtělo by to změnu… Postel má malá pěknou, z masivu. Ale to ostatní je každý pes jina ves. Komoda ze smrku a příliš vysoká, otlučená skříň ikea zděděná po sousedech, stoleček umělohmotný… Ráda bych koupila nábytek, který by si sama obsluhovala, ukládala věci i hračky. Líbí se mi ikea stuva, ale hodně maminek ji kupuje už pro miminka. Tak moje otázky zní - je stuva pro čtyřletou metrovou holku, užije jí ještě? Má cenu kupovat nábytek pro čtyřletou - nebo to dva roky vydržet, třeba jen přikoupit komodu - a pak koupit pěknou dětskou sestavu pro školačku? Jak byste to řešily…
Děkuju za názory.
Já dětem zařizovala pokojík na postele-postylky.cz, vše v masivu, dá se tam koupit jak celý pokoj, tak jednotlivé části, mají vše natřené eko lakem vhodným pro děti atd…, materiál silný, žádný slabý, a ceny jsou skvělý.
My kupovali Stuva pro 1,5letou, ted ji bude 5 a minimalne dalsich 10 let v tom bydlet bude
Plus pak pridame psaci stul a tak (ted ma maly Ikea stolek s zidlickou). Maximalne vymenim jinou barvu dveri, kdyby o to pozdeji stala, ale je to jednoduche, neskutecne variabilni a pomer cena/vykon/kvalita je bezkonkurencni. Komodu jsme k tomu teda brali takovou tu klasickou Malm, ty Stuva supliky mi prisly dost malinke.
Nejvíc se mi na stuva líbí to, že je opravdu ve výšce dítěte a malá si chce samoszřejmě vybárat trička a sukýnky a některé má vysoko, to stejné s hračkama, dáváme je do krabic ke stěně, takto by je dávala do šuplíků a poliček. Jen prostě nechci teď investovat sedm osm tisíc a za dva roky nanovo.
@holkaZ píše:
Já dětem zařizovala pokojík na postele-postylky.cz, vše v masivu, dá se tam koupit jak celý pokoj, tak jednotlivé části, mají vše natřené eko lakem vhodným pro děti atd…, materiál silný, žádný slabý, a ceny jsou skvělý.
ceny fakt super, v létě budu předělávat.. ale smontovat si to asi musím sama, že? ![]()
@Tamtama píše:
ceny fakt super, v létě budu předělávat.. ale smontovat si to asi musím sama, že?
Smontovat je to jednoduchý, my měli vše předpřipravené, takže jen přiložit k sobě a sešroubovat. Nebo někoho poprosíte, ať vám s tím pomůže, někdo se snad najde
Smontování bylo rychlé a dle návodu to zvládne i děcko, spíš je lepší mít ruce navíc na přidržení a tak… Ale to je asi u většiny nábytku. ![]()
@Tamtama píše:
ceny fakt super, v létě budu předělávat.. ale smontovat si to asi musím sama, že?
Akorát jsem to napsala špatně, je to postylky-postele.cz, ale na to jste už asi přišla ![]()
@holkaZ jako komodu, skříň… to dám v pohodě, ale u patrovky bych měla hodně velký strach to montovat sama..
@Tamtama píše:
@holkaZ jako komodu, skříň… to dám v pohodě, ale u patrovky bych měla hodně velký strach to montovat sama..
Tak to je jasná, já bych to taky skládala měsíc ![]()
@holkaZ já se spíš bojím toho, že to smontuju blbě a rozpadne se to
(dobře, zas tolik to k smíchu není)
@Tamtama píše:
@holkaZ já se spíš bojím toho, že to smontuju blbě a rozpadne se to(dobře, zas tolik to k smíchu není)
Tak pokud to nezraní dítě, k smíchu to je
Bude u toho návod, krok za krokem. Pokud to nesestavíte a nezbyde Vám v ruce hrst šroubů, tak si myslím že by jste to mohla zvládnout
A Vy nemáte na takové věci žádného dobráka co by pomohl?