Nabytí právní moci, pokud se oba vzdají práva na odvolání

506
9.7.14 07:19

Nabyti pravni moci, pokud se oba vzdaji prava na odvolani

Ahoj, mám dotaz, který jsem nikde nenašla.

Pri soudu o děti jsme se oba vzdali práva na odvolání, jak je to v tomto případě s nabytim právní moci a platností rozhodnutí? Na dopis s rozsudkem čekám už skoro měsíc a od toho se mi odvíjí další spousta úkonů, které už bych měla jinak dávno vyřešené…

Všem děkuji za radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MarkétkaBeruška
9.7.14 09:14

Každý z vás má právo na odvolání, pokud bylo u soudu řečeno že oba s rozsudkem souhlasíte a nepotřebujete dobu na odvolání rozsudek nabil právní moci hned u soudu, ale to tam řekli ne?

• Citovat
  • Upravit
17050
9.7.14 09:28

Myslela jsem si, že nabude právní moc ihned vzhledem k tomu, že jsme se také oba dva na místě vzdali práva na odvolání. Ale když jsem si vyřizovala doložku o nabytí právní moci, byl tam termín až opravdu ten, kdy si druhý z nás převzal rozsudek na poště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
9.7.14 09:29

Podle mne je to, že se vzdáte práva na odvolání u soudu na místě to, že ten den rozsudek nabývá platnosti, právní moc je ovšem opravdu až po vyzvednutí obou dvou zásilek /či více, to záleží kolik se vás účastní:)/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
9.7.14 10:08

Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
9.7.14 10:17

Když jste se oba vzdali odvolání, tak je právní moc doručením - pokud si jeden převezme rozsudek 10. a jeden 15., bude právní moc 15. :-) Na odeslání rozsudku má soud 1 měsíc od jeho vynesení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.7.14 10:26
@svandova píše:
Ahoj, mám dotaz, který jsem nikde nenašla.

Pri soudu o děti jsme se oba vzdali práva na odvolání, jak je to v tomto případě s nabytim právní moci a platností rozhodnutí? Na dopis s rozsudkem čekám už skoro měsíc a od toho se mi odvíjí další spousta úkonů, které už bych měla jinak dávno vyřešené…

Všem děkuji za radu :-)

my se vzdali práva na odvolání a zapisovatelka nám to hned sepstala, orazítkovala, soudce podepsal, takže to nabytí právní moci jsme měli hned, jak jsme od soudu odcházeli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
9.7.14 14:26
@martina.se píše:
my se vzdali práva na odvolání a zapisovatelka nám to hned sepstala, orazítkovala, soudce podepsal, takže to nabytí právní moci jsme měli hned, jak jsme od soudu odcházeli :think:

Ano, a to proto, že jste si hned osobně rozhodnutí převzali :) poštou už se vám to potom neposílalo, měli jste doručeno při jednání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
9.7.14 14:48

Děkuji ještě jednou za vaše zkušenosti :-) Doufám, že ten papír přijde co nejdřív, už mi z toho trosku hrabe :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32930
9.7.14 15:41

@svandova nám to přišlo 10dní od jednání. Taky jsme se odvolání vzdali, ale stejně běžela lhůta ještě pro odvolání ze strany ospodu. Pak jsem volala na soud, asi za 16dní (tj asi měsíc od jednání) jestli už to nebylo právní moci, abych mohla na podatelnu dát razítko a tam mě šokovali že ještě ne, že tam udělali chybu ve jméně, takže ještě bude opravné řízení a teprve potom, 6 týdnů od jednání přišel dodatek k rozsudku, ta oprava. Zítra tam budu volat znova, jestli už tam tu doložku vyznačili (čekáme i na rozvodový soud, který bez tohoto papíru neproběhne). Takže klidně tam zavolej, na informační službu a poptej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1796
31.7.17 12:16

Holky prosím o radu,

podávala jsem na soudě návrh na exekuci na plat na bývalého skrz alimenty, dnes po třech měsících mi přišlo usnesení, že mu musí zaměstnavatel strhávat peníze a mně je může poslat až po nabytí právní moci.
Mohu se zeptat, jak dlouho to nabytí trvá?
Nebudu muset čekat další tři měsíce na nabytí že ne? Stačí, že si ten zmetek nechal napsat minimální mzdu :?

Dle spisové značky mám 17.7. - napsáno věc se vyřídila.

Edit: on se určitě neodvolá, nepřebírá si poštu, bydlí prý někde jinde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4039
31.7.17 12:41

Právní moc rozsudek nabývá zpravidla 15 dnů od doručení, nebo od fikce doručení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
31.7.17 13:22

Rozhodnuti nabyva pravni moci po marnem uplynuti lhuty k odvolani, ktera je napsana v pouceni rozhodnuti. Nesmi se odvolat zadny z ucastniku, resp. zadny ucastnik opravneny podat odvolani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1796
31.7.17 20:36

Děkuji holky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie