Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja taky v Nachode a taky si nemuzu stezovat
Sice jsem porodila obri dite (nejvetsi za rok 2008 co se tam narodilo vaginalne, trumfnul nas jen jeden petikilovej cisar
) ale i tak mam na porodnici moc hezky vzpominky
Lezela jsem teda na nadstandartu (mama dela na gynde a ve smlouve maji, ze rodin. prislusnici maji nadstandart zdarma) takze docela pohoda, a sestricky na me byly fakt moc hodny
Navic porodnice je moooooc kraaasna ![]()
TAdy taky porad chumeli
Asi dnes nikam nepujdem, jen sjedeme do Penny, malemu pred 14ti dny pichali ousko
tak se ted strasne bojim, aby se to neopakovalo
Zase zacal po uternim plavani nudlit, tak s nim nechci moc ven, dokud ma takovou rymu…
No a v tom Pekle bydlis jak dlouho?? Od malicka? Nebo jste bydleli nekde jinde?
Tak toho pětikilovýho císaře znám
Kamarádka si fakt užila. Jak se rodí takový obříci a navíc se říká že chlapečci mají větší hlavičky. Taky jsem byla na nadstandardu - na tom růžovým
- bylo to super až na ty termixy každej den - já je děsně nerada
. V tu dobu tam skoro nikdo nebyl - bylo po malování. Já tam sestřičky a paní doktorku co mě rodila vychvaluju do nebes - jsou tam opravdu moc příjemný.
Tady snad chumelit ještě nepřestalo - a to když jsem ráno jela do Náchoda k mamce tak jsem myslela že cestáři někde zaspali - celý Nový Město pod sněhem.
Anička taky trochu chrochtí - ale snad z toho moc velká rýma nebude. Taky to vypadá že se rozleze … a budu mít po klidném miminku
Je jak torpédo ale pořád lepší než když by seděla jako buchta ![]()
V Pekle jsme teď třetím rokem. Jinak jsem bydlela od mala ve Velkém Poříčí.
Pa
Fakt v Porici?
Ha, jestli my se nezname.....
Byvala jsem tam pecena varena (teda jen na letisti).
No tak ted jsi me uplne zaskocila s barvou toho nadstandartu
Kazdopadne byl to ten prvni za rohem
(a za nim je jeste jeden).
Tak muj prdolka mel 4765 gramu
Kdyz mi to prili na sal rict, malem to se mnou slehlo
Kdyz me chodili na sal pred prodem vysetrovat, porad rikali, ze ma nejakou velkou hlavu (to jsme jeste netusili, ze byl velkej celej). No a hlavicka obvod nakonec 38 cm
a hrudnicek 36.
Takze ten cisar, to byla kamaradka, ju?
a to byl planovanej ? (Jako jestli vedeli, ze bude mimi tak veliky) Nebo az pri porodu?
My teda strasne dlouho nesedeli, malej nejdriv stal nez sedel
Takze taky kdyz padal, tak misto na zadek padal hned na hlavu…
![]()
Sedet zacal az nejak po devatym mesici…
Ted uz tady fakt lita jak motorova mys, zatim teda po ctyrech ale za jednu ruku uz obchazi stul a gauc…
No, brzy bude chodit
Vsak uz ma na case, za tyden mu bude rok… ![]()
Muzu se zeptat, kolik ti je?
No tak vidíš … znáš to v Pořiči a na letišti k tomu. Když někomu říkám že Pořič má letiště tak na mě koukaj jak na tele ![]()
Jo tak já taky byla ten první za rohem - před tím pořád parkovali to pojízdný lehátko a mě se tam děsně blbě vyjíždělo s vozítkem pro mimi ![]()
Tak ten 5ti kilovej císař nebyl plánovanej - to až při porodu - nějak to nepostupovalo takže ji po 13 hodinách udělali císaře.
Ten tvůj ale taky nebyl žádnej drobek - my měly 3 345 ![]()
No každý dítko je jiný … některý nechodí ani v roce a půl a nevadí jim to
Dolezou si kam potřebujou a jsou spokojený … Anďa seděla nějak kolem vánoc sama - zdálo se mi to nějak brzo - ale zase se loudá s tím lozením
- ona už jako pídě nebyla ráda na bříšku takže jak miminka mají ty fotky jak pasou hříbátka tak to jsme vesele propásly ![]()
Mě bude příští měsíc 28.
Hezký večer, pa
A jezdila jsi nekdy na let.? Ja se tam totiz ucila litat.
Tak to jsme asi byli na stejnym pokoji
Jo ten byl perfektni
Ale ten vozik tam byl taky ![]()
Akorat ze ja moc s malym ven na chodbu nejezdila, pac jsem nemohla chodit
Vis, pri porodu se mi rozjela stydka spona a ja musela chodit o berlich, takze byl maly na sesterne a vozili mi ho jen na jidlo… ![]()
No tak to teda chudak holka, to ji lituju
Ja teda nakonec porodila po 12,5 hodinach a vsichni na sale se shodli, ze me „zachranil“ epidural. On tedy kontrakce moc neztlumil, ale mel takovy zvlastni ucinek, ze mezi kontrakcemi jsem byla strasne v pohode a mohla odpocivat a nic jsem necitila. Sice jsem je mela po trech minutach, ale i tak to strasne pomohlo a asi me to zachranilo
Jinak uz se taky na sale mluvilo o CS…
Malej se cca od pul roku plazil po brise
a na kolinka sel nejak v 8-9 mesici, ted presne nevim… Ale sedet proste ne
No dnes uz se zacal pomalicku poustet, kdyz se natahoval od stolu ke gauci, tak myslim, ze se brzy pusti a budeme mit ten prvni krucek ![]()
No vidis, a ja jsem piskle, jsem jeste „maly pivo“
Vcera mi bylo 22
![]()
Joo a snad se nebudes zlobit, kdyz trochu poupravim svoje prispevky na prvni strane, mam tu par smiraku vis
a nechci aby si neco precetli a poznali me…
ahoj Dany,
tak já dnes byla u tety na oběd - svíčková - mňam. A odpoledne se stavil děda … vyházel mi sníh a přinesl dřevo ke krbu - hodnej.
No a dnes Anička špatně usínala … všichni mi říkali že už by mohla usínat sama že už je na to dost velká - no ale ten řev a zvracení a vůbec mi za to opravdu nestojí - to ji radši budu chovat když vím že za 10 minut spinká - než ji nechat 20 m ječet a pak ji hodinu utěšovat. Ach jo. ![]()
Měj se krásně,pa
Ahojda ![]()
My dneska jdeme na rocni prohlidku, jsem zvedava, kolik ten muj obrik bude vazit… ![]()
Vcera jsem pekla poprve v zivote dort - piskotovej korpus, dnes budu dodelavat a zdobit a zitra mame oslavu.....
Korpus se povedl, krasne vylezl, coz je na moji premieru fakt uspech ![]()
Malej usinal do peti mesicu strasne, ale pak jsem pritvrdila a na:,–(ila Estivilla - rika ti to neco? Rika se tomu Metoda kontrolovaneho place, proste nechas par dnu pres veskerej rev usinat dite samo, no a u nas bylo behem 14 dnu uz tak natrenovano, ze jsem ho ulozila a spal do peti minut
a funguje to dodnes
Prvni tri dny teda byly peklo, to malej vydrzel rvat fakt i dve hodiny v kuse, prvni den jsem ho zvedla a pochovala a on mi po tech dvou hodinach rvani usnul behem dvou minut na ruce...... Porad jsem k nemu chodila, hladila, utesovala, ale pravidlo bylo NEZVEDAT, tak dalsi dny uz asi vedel, co ho ceka tak nakonec usnul sam…
Bylo to fakt drsny, ale dodneska mame s uspavanim klid… ![]()
Ale zase je fakt, ze nikdy nezvracel, to bych ho asi taky nenechala rvat ![]()
Tak zase papa, jdem se pripravit k dr. ![]()
ahoj Dany,
tak jak jste dopadly u MUDr ? Hrozně to utíká co … nedávno se narodil a je mu rok ![]()
Gratuluju k tomu dortíku - že se povedl a určitě bude i všem chutnat. Užijte si oslavu a ať má malej radost.
Anička právě do 6 měsíců usínala jak andílek a spala 5-6 hodin v kuse - pak měla hroznou rýmu a kašel a asi si zvykla na to že jsem ji chovala protože se ji tak líp dýchalo a uklidnila se. No a tak teď před spaním chováme
Jo o Estivillovi jsem četla … a tak když tak ječela tak jsem chtěla vydržet a chodit k ní ji jen pohladit a tak - a pak zase pryč - ale když mi začala zvracet - tak to jsem už nevydržela ![]()
No tak uvidíme - necháme to osudu a třeba to někdy bude lepší ![]()
Z lahve se nakonec taky tu kaši naučila pít
- a že to byl boj - nechtěla nic lahev … hrneček … doma mám výbavu jak v obchodě jak jsem zkoušela různý lahve a zabrala až lahev od MAM.
Měj se krásně - pa
Ahojda, moc se omlouvam, posledni dobou vubec nestiham..... ![]()
Tak na rocni kontrole jsme meli necelych 12 kg a 80 cm
Celej ten den (26.) jsem prorvala…
Hlavne vecer, kdyz byl klid… ![]()
Jj ja bych to asi taky nevydrzela, kdyby zvracel, to je jasny…
Dnes mi poprve usnul bez flasky i po obede, jinak takhle pres den byl zvykly usinat jen u Sunaru..... ![]()
Tak ja zase letim, fakt se omlouvam, tedka je trochu frmol… ![]()
Ze jsem se ani nestihla prihlasit...... ![]()
Danylea
ahoj Dany,
v pohodě - až budeš mít klid a volněji tak zase napiš.
To jsou krásný míry pro rok.
Jak to že jsi brečela ? ![]()
Anička přes den usíná v kočárku - 5 minut vozím a pak 2 hodiny spinká … jsem zvědavá jaký to bude až se do něj nevejde ![]()
Pa
Fish píše:
ahoj Dany,v pohodě - až budeš mít klid a volněji tak zase napiš.
To jsou krásný míry pro rok.
Jak to že jsi brečela ?Anička přes den usíná v kočárku - 5 minut vozím a pak 2 hodiny spinká … jsem zvědavá jaký to bude až se do něj nevejde
Pa
ahojky ![]()
Brecela jsem, pac na me dopadla takova ta nostalgie, vis.....
jak mi to detatko za rok vyrostlo… ![]()
My mame od pul roka sportak, pred tydnem jsem ho zkousela jen na spani narvat do hlubokyho a nemela jsem sanci ![]()
Tak my zase letime dale, papa ![]()
Jo a chtela jsem se optat, takze takhle po novaci jezdite hodne? ja jen obcas koukam, jestli nekde nahodou nejedete zrovna vy ![]()
ahojda,
jo tak to chápu … Aničce bude 9 měsíců a jak vyrostla a co všechno se naučila je neuvěřitlný … kde jsou ty doby kdy to byl ten malej uzlíček co jen spinkal a papal ![]()
My máme ten hlubokej jen na spaní … ale to už jen tak asi poslední měsíc .. pak už se tam nevejde
Pak přejdem na sporťák a větší sedačku.
Taky teď uvažuju nad golfkama … kvůli cestování a tomu že se pak asi bude hodit rozkládat kočárek jednou rukou
![]()
Teď jsem v Nováči nebyla dlouho - jen tak se projet - ale v létě jsem tam byla hodně - na náměstí mají nepřekonatelnou vanilkovou zmrzlinu - mňam.
Měj se krásně, pa
Ahojda, to jsem ale ostuda co ![]()
Mame za sebou dost slusny marodeni, ale uz jsme ok… Malej desne zvracel, pak i ja, no strrevajzna jak blazen..... ale uz jsme snad ok..... ![]()
A co u vas, vsechno ok?
Nejaky novinky? My mame za sebou prvni krucky
Zkousi se poustet ale jeste se dost boji…ale uz se tesim, az budeme moct vyrazit na prochazku jentak, bez kocarku
Jjinak mluveni stale vazne, zasekl se nekde na CICI a na vsechno dela TETE, jinak nic ![]()
Tedka uz se budu ukazovat castejc, slibuju
a jak s tim plavanim, zkusite to? ![]()
ahoj Dany,
tak to je dobře že tu chřipajznu máte za sebou - brrr - nezávidím.
Já musím zaťukat - jsme zdravý.
U nás novýho … no máme už 4 zuby - a pokud ji nevyrostou i jedničky nahoře tak s těma dvojkama bude vypadat jak upírek
Všude se staví - takže počítám za chvilku bude chtít jen stát a chodit - to ji asi v sedě neudržím. Leze rychlostí blesku - hlavně v případech pokud vidí něco zakázanýho - psí granule - hračky - ovladače atd. ![]()
S mluvením to máme podobně - všechny zvířátka jsou čiči - má ráda kočky tak myslí že kočka je všechno. Pak říká táta - to je nespravedlivý
A jinak si zvesela zpívá - a na to bych potřebovala slovník ![]()
O plavání jsem přemýšlela - koukala jsem i na jejich webovky a teď nevím zda ji mám ještě přihlásit do plavání od 6 měsíců a nebo počkat až ji bude rok
A který den chodíte vy ?
Měj se krásně a doufám že brzy bude lepší počasí - to dnešní teda nic moc, pa