Náchod a okolí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1854
20.2.09 13:48

Ja taky v Nachode a taky si nemuzu stezovat :) Sice jsem porodila obri dite (nejvetsi za rok 2008 co se tam narodilo vaginalne, trumfnul nas jen jeden petikilovej cisar :) ) ale i tak mam na porodnici moc hezky vzpominky :) Lezela jsem teda na nadstandartu (mama dela na gynde a ve smlouve maji, ze rodin. prislusnici maji nadstandart zdarma) takze docela pohoda, a sestricky na me byly fakt moc hodny :) Navic porodnice je moooooc kraaasna :)

TAdy taky porad chumeli :( Asi dnes nikam nepujdem, jen sjedeme do Penny, malemu pred 14ti dny pichali ousko :( tak se ted strasne bojim, aby se to neopakovalo :( Zase zacal po uternim plavani nudlit, tak s nim nechci moc ven, dokud ma takovou rymu…

No a v tom Pekle bydlis jak dlouho?? Od malicka? Nebo jste bydleli nekde jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
20.2.09 15:17

Tak toho pětikilovýho císaře znám :) Kamarádka si fakt užila. Jak se rodí takový obříci a navíc se říká že chlapečci mají větší hlavičky. Taky jsem byla na nadstandardu - na tom růžovým :) - bylo to super až na ty termixy každej den - já je děsně nerada :lol: . V tu dobu tam skoro nikdo nebyl - bylo po malování. Já tam sestřičky a paní doktorku co mě rodila vychvaluju do nebes - jsou tam opravdu moc příjemný.

Tady snad chumelit ještě nepřestalo - a to když jsem ráno jela do Náchoda k mamce tak jsem myslela že cestáři někde zaspali - celý Nový Město pod sněhem.
Anička taky trochu chrochtí - ale snad z toho moc velká rýma nebude. Taky to vypadá že se rozleze … a budu mít po klidném miminku :) Je jak torpédo ale pořád lepší než když by seděla jako buchta :)

V Pekle jsme teď třetím rokem. Jinak jsem bydlela od mala ve Velkém Poříčí.

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
20.2.09 17:09

Fakt v Porici? 8O Ha, jestli my se nezname..... :) Byvala jsem tam pecena varena (teda jen na letisti).

No tak ted jsi me uplne zaskocila s barvou toho nadstandartu :D Kazdopadne byl to ten prvni za rohem :) (a za nim je jeste jeden).

Tak muj prdolka mel 4765 gramu :lol: Kdyz mi to prili na sal rict, malem to se mnou slehlo :lol: Kdyz me chodili na sal pred prodem vysetrovat, porad rikali, ze ma nejakou velkou hlavu (to jsme jeste netusili, ze byl velkej celej). No a hlavicka obvod nakonec 38 cm :) a hrudnicek 36.

Takze ten cisar, to byla kamaradka, ju? :) a to byl planovanej ? (Jako jestli vedeli, ze bude mimi tak veliky) Nebo az pri porodu?

My teda strasne dlouho nesedeli, malej nejdriv stal nez sedel :lol: Takze taky kdyz padal, tak misto na zadek padal hned na hlavu… :roll: :lol:
Sedet zacal az nejak po devatym mesici… :) Ted uz tady fakt lita jak motorova mys, zatim teda po ctyrech ale za jednu ruku uz obchazi stul a gauc… :) No, brzy bude chodit :) Vsak uz ma na case, za tyden mu bude rok… :)

Muzu se zeptat, kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
20.2.09 20:47

No tak vidíš … znáš to v Pořiči a na letišti k tomu. Když někomu říkám že Pořič má letiště tak na mě koukaj jak na tele :)

Jo tak já taky byla ten první za rohem - před tím pořád parkovali to pojízdný lehátko a mě se tam děsně blbě vyjíždělo s vozítkem pro mimi :lol:

Tak ten 5ti kilovej císař nebyl plánovanej - to až při porodu - nějak to nepostupovalo takže ji po 13 hodinách udělali císaře.
Ten tvůj ale taky nebyl žádnej drobek - my měly 3 345 :)

No každý dítko je jiný … některý nechodí ani v roce a půl a nevadí jim to :) Dolezou si kam potřebujou a jsou spokojený … Anďa seděla nějak kolem vánoc sama - zdálo se mi to nějak brzo - ale zase se loudá s tím lozením :) - ona už jako pídě nebyla ráda na bříšku takže jak miminka mají ty fotky jak pasou hříbátka tak to jsme vesele propásly :lol:

Mě bude příští měsíc 28.

Hezký večer, pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
21.2.09 17:33

A jezdila jsi nekdy na let.? Ja se tam totiz ucila litat.
Tak to jsme asi byli na stejnym pokoji :) Jo ten byl perfektni :) Ale ten vozik tam byl taky :D:D Akorat ze ja moc s malym ven na chodbu nejezdila, pac jsem nemohla chodit :? Vis, pri porodu se mi rozjela stydka spona a ja musela chodit o berlich, takze byl maly na sesterne a vozili mi ho jen na jidlo… :(

No tak to teda chudak holka, to ji lituju :( Ja teda nakonec porodila po 12,5 hodinach a vsichni na sale se shodli, ze me „zachranil“ epidural. On tedy kontrakce moc neztlumil, ale mel takovy zvlastni ucinek, ze mezi kontrakcemi jsem byla strasne v pohode a mohla odpocivat a nic jsem necitila. Sice jsem je mela po trech minutach, ale i tak to strasne pomohlo a asi me to zachranilo :) Jinak uz se taky na sale mluvilo o CS…

Malej se cca od pul roku plazil po brise :) a na kolinka sel nejak v 8-9 mesici, ted presne nevim… Ale sedet proste ne :lol: No dnes uz se zacal pomalicku poustet, kdyz se natahoval od stolu ke gauci, tak myslim, ze se brzy pusti a budeme mit ten prvni krucek :)

No vidis, a ja jsem piskle, jsem jeste „maly pivo“ :oops: Vcera mi bylo 22 :P :oops: :lol:

Joo a snad se nebudes zlobit, kdyz trochu poupravim svoje prispevky na prvni strane, mam tu par smiraku vis :( a nechci aby si neco precetli a poznali me…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
22.2.09 15:01

Halo haloo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
22.2.09 20:24

ahoj Dany,

tak já dnes byla u tety na oběd - svíčková - mňam. A odpoledne se stavil děda … vyházel mi sníh a přinesl dřevo ke krbu - hodnej.

No a dnes Anička špatně usínala … všichni mi říkali že už by mohla usínat sama že už je na to dost velká - no ale ten řev a zvracení a vůbec mi za to opravdu nestojí - to ji radši budu chovat když vím že za 10 minut spinká - než ji nechat 20 m ječet a pak ji hodinu utěšovat. Ach jo. :cry:

Měj se krásně,pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
24.2.09 12:40

Ahojda :)
My dneska jdeme na rocni prohlidku, jsem zvedava, kolik ten muj obrik bude vazit… :)
Vcera jsem pekla poprve v zivote dort - piskotovej korpus, dnes budu dodelavat a zdobit a zitra mame oslavu..... :) Korpus se povedl, krasne vylezl, coz je na moji premieru fakt uspech :lol:

Malej usinal do peti mesicu strasne, ale pak jsem pritvrdila a na:,–(ila Estivilla - rika ti to neco? Rika se tomu Metoda kontrolovaneho place, proste nechas par dnu pres veskerej rev usinat dite samo, no a u nas bylo behem 14 dnu uz tak natrenovano, ze jsem ho ulozila a spal do peti minut :) a funguje to dodnes :) Prvni tri dny teda byly peklo, to malej vydrzel rvat fakt i dve hodiny v kuse, prvni den jsem ho zvedla a pochovala a on mi po tech dvou hodinach rvani usnul behem dvou minut na ruce...... Porad jsem k nemu chodila, hladila, utesovala, ale pravidlo bylo NEZVEDAT, tak dalsi dny uz asi vedel, co ho ceka tak nakonec usnul sam… :) Bylo to fakt drsny, ale dodneska mame s uspavanim klid… :)
Ale zase je fakt, ze nikdy nezvracel, to bych ho asi taky nenechala rvat :(

Tak zase papa, jdem se pripravit k dr. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
24.2.09 20:07

ahoj Dany,

tak jak jste dopadly u MUDr ? Hrozně to utíká co … nedávno se narodil a je mu rok :)
Gratuluju k tomu dortíku - že se povedl a určitě bude i všem chutnat. Užijte si oslavu a ať má malej radost.

Anička právě do 6 měsíců usínala jak andílek a spala 5-6 hodin v kuse - pak měla hroznou rýmu a kašel a asi si zvykla na to že jsem ji chovala protože se ji tak líp dýchalo a uklidnila se. No a tak teď před spaním chováme :) Jo o Estivillovi jsem četla … a tak když tak ječela tak jsem chtěla vydržet a chodit k ní ji jen pohladit a tak - a pak zase pryč - ale když mi začala zvracet - tak to jsem už nevydržela :(

No tak uvidíme - necháme to osudu a třeba to někdy bude lepší :)
Z lahve se nakonec taky tu kaši naučila pít :) - a že to byl boj - nechtěla nic lahev … hrneček … doma mám výbavu jak v obchodě jak jsem zkoušela různý lahve a zabrala až lahev od MAM.

Měj se krásně - pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.2.09 18:04

Ahojda, moc se omlouvam, posledni dobou vubec nestiham..... :)

Tak na rocni kontrole jsme meli necelych 12 kg a 80 cm :) Celej ten den (26.) jsem prorvala… :) Hlavne vecer, kdyz byl klid… :)

Jj ja bych to asi taky nevydrzela, kdyby zvracel, to je jasny… :( Dnes mi poprve usnul bez flasky i po obede, jinak takhle pres den byl zvykly usinat jen u Sunaru..... :)

Tak ja zase letim, fakt se omlouvam, tedka je trochu frmol… :)

Ze jsem se ani nestihla prihlasit...... :oops:

Danylea

• Citovat
  • Upravit
6069
1.3.09 19:49

ahoj Dany,

v pohodě - až budeš mít klid a volněji tak zase napiš.

To jsou krásný míry pro rok.
Jak to že jsi brečela ? :?

Anička přes den usíná v kočárku - 5 minut vozím a pak 2 hodiny spinká … jsem zvědavá jaký to bude až se do něj nevejde :)

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
4.3.09 16:36
Fish píše:
ahoj Dany,

v pohodě - až budeš mít klid a volněji tak zase napiš.

To jsou krásný míry pro rok.
Jak to že jsi brečela ? :?

Anička přes den usíná v kočárku - 5 minut vozím a pak 2 hodiny spinká … jsem zvědavá jaký to bude až se do něj nevejde :)

Pa

ahojky :)

Brecela jsem, pac na me dopadla takova ta nostalgie, vis..... :) jak mi to detatko za rok vyrostlo… :)

My mame od pul roka sportak, pred tydnem jsem ho zkousela jen na spani narvat do hlubokyho a nemela jsem sanci :D

Tak my zase letime dale, papa :)

Jo a chtela jsem se optat, takze takhle po novaci jezdite hodne? ja jen obcas koukam, jestli nekde nahodou nejedete zrovna vy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
4.3.09 20:18

ahojda,

jo tak to chápu … Aničce bude 9 měsíců a jak vyrostla a co všechno se naučila je neuvěřitlný … kde jsou ty doby kdy to byl ten malej uzlíček co jen spinkal a papal :)

My máme ten hlubokej jen na spaní … ale to už jen tak asi poslední měsíc .. pak už se tam nevejde :) Pak přejdem na sporťák a větší sedačku.
Taky teď uvažuju nad golfkama … kvůli cestování a tomu že se pak asi bude hodit rozkládat kočárek jednou rukou :roll: :lol:

Teď jsem v Nováči nebyla dlouho - jen tak se projet - ale v létě jsem tam byla hodně - na náměstí mají nepřekonatelnou vanilkovou zmrzlinu - mňam.

Měj se krásně, pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
22.3.09 15:50

Ahojda, to jsem ale ostuda co :oops:
Mame za sebou dost slusny marodeni, ale uz jsme ok… Malej desne zvracel, pak i ja, no strrevajzna jak blazen..... ale uz jsme snad ok..... :)

A co u vas, vsechno ok? :) Nejaky novinky? My mame za sebou prvni krucky :) Zkousi se poustet ale jeste se dost boji…ale uz se tesim, az budeme moct vyrazit na prochazku jentak, bez kocarku :) Jjinak mluveni stale vazne, zasekl se nekde na CICI a na vsechno dela TETE, jinak nic :D

Tedka uz se budu ukazovat castejc, slibuju :) :P a jak s tim plavanim, zkusite to? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
23.3.09 09:42

ahoj Dany,

tak to je dobře že tu chřipajznu máte za sebou - brrr - nezávidím.

Já musím zaťukat - jsme zdravý.

U nás novýho … no máme už 4 zuby - a pokud ji nevyrostou i jedničky nahoře tak s těma dvojkama bude vypadat jak upírek :lol: Všude se staví - takže počítám za chvilku bude chtít jen stát a chodit - to ji asi v sedě neudržím. Leze rychlostí blesku - hlavně v případech pokud vidí něco zakázanýho - psí granule - hračky - ovladače atd. :)
S mluvením to máme podobně - všechny zvířátka jsou čiči - má ráda kočky tak myslí že kočka je všechno. Pak říká táta - to je nespravedlivý :wink: A jinak si zvesela zpívá - a na to bych potřebovala slovník :)

O plavání jsem přemýšlela - koukala jsem i na jejich webovky a teď nevím zda ji mám ještě přihlásit do plavání od 6 měsíců a nebo počkat až ji bude rok :roll: A který den chodíte vy ?

Měj se krásně a doufám že brzy bude lepší počasí - to dnešní teda nic moc, pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová