Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@truelly píše:
Budeš za stejnou svi.ni, jako je on, pokud ona se dozví, žes o tom věděla…
Chtela bych od bratra jasně vědět, jestli jde o jednorázový úlet a jak to hodlá dál řešit. Pokud jednorázovka a bude si sypat popel na hlavu a přítelkyni na rukou nosit…budou spolu plánovat společný život a rodinu…no tak dejme tomu. Neříkat.
Pokud přítelkyni po pěti letech vztahu zas až tak moc nežere, budoucnost s ní neplánuje…tak ona s ním jedině ztrácí čas a v tom případě není vo čem.
Muze být. Ale raději budu držet s vlastní rodinou, než s cizí ženskou. Protože když ji to řekneš, budeš za svini před vlastní rodinou.
@Lucy75 píše: Úplně všichni jste se shodli (spíš všechny shodly), že „švagrové“ neříkat, ALE zažily jste někdy takovou situaci??? že s ní pak večer sedíte x hodin u jednoho stolu, něco se vypije a vy tím, že držíte basu s bráchou vlastně lžete jí?v rodině jsme nevěru řešili (ona se nakonec přiznala manželovi sama, ustáli to a jsou spolu dál), ale zůstala ta pachuť - proč jste NIKDO NIC NEŘEKL, když jste to věděli a jen já nic netušil a byl za de-bila, idi-ota a paroháče..
Chápete, že ten podváděný je tím přístupem nevidím-neslyším vlastně obelhán:
ALE ano, volili jsme ho všichni v okolí, tím „poslem špatných zpráv“ nechtěl být nikdo a taky jsme si říkali, že je to JEJICH VĚC.. Ovšem nakonec trvalo několik LET, než se vztahy zas daly mezi všemi „aktéry“ do pořádku…
Nezažila. Ale stejně bych nechtěla být ta, která to bude té holce říkat. Maximáln bych nutila bratra, aby toho nechal, že se nedokážeš s jeho přítelkyní scházet a dělat, že se nic neděje. Na rozdíl od NĚJ.
@karkarka píše:
Muze být. Ale raději budu držet s vlastní rodinou, než s cizí ženskou. Protože když ji to řekneš, budeš za svini před vlastní rodinou.
Proč za svini? On je prasák.
@karkarka píše:
Muze být. Ale raději budu držet s vlastní rodinou, než s cizí ženskou. Protožekdyž ji to řekneš, budeš za svini před vlastní rodinou.
Tak to snad záleží na té rodině, ne? U nás by byl jako svině vnímaný ten, který si dovolil chtít po ostatních se přetvařovat a lhát ![]()
Jsou určité morální hodnoty, které se neopouštějí ani ve jménu rodiny, obzvlášť v tomto případě, kdy to fakt nemá žádné opodstatnění.
@karkarka píše:
To je fakt ale,.. Ta hlavní svině je ten brácha. ![]()
Vy všichni tady píšete, ať mlčí a je to bratrova věc. Hmm.. Já bych si bratrem rázně promluvila, ať máme vztah dobrý nebo špatný. Tohle prostě je věc, do které mi teda něco je. Přítelkyně bratra, je-li s ním spokojená, jistě počítá s tím, že jejich vztah má budoucnost. A ona, po pěti letech, už do té rodiny tak nějak patří. Pokud by se mi bratr neozýval, zašla bych si za ním sama, soukromě. Důrazně mu řekla svůj názor na jeho chování, vyslechla si ho a doporučila, ať to jakýmkoliv způsobem řeší. Z reakcí člověka se dá odhadnout, jestli lituje, je mu to jedno,… Nenutila bych ho, ať to přítelkyni řekne v případě, že by chtěl ve vztahu pokračovat. Znovu mu zopakovala, že co udělal/dělá je sviňa*a největšího kalibru a pokud hodlá dělat dál z partnerky blbku, tak jí to prostě řeknu. Taky bych takovou věc chtěla vědět.
Pro koho bych jako já, JÁ, měla být ta špatná, kdybych jí to řekla? Pro něj? Možná. Ale měla bych čisté svědomí, že jsem z někoho nenechala dělat blbce. Pro ní? Že jsem ji řekla, že z ní někdo blbce dělá?
Pro ostatní členy rodiny? To jako, že by oni drželi hubu, aby hříšník chudáček netrpěl rozchodem? Jako pardón?
Kdo jak s čím zachází…
@Hotaru píše:
Vy všichni tady píšete, ať mlčí a je to bratrova věc. Hmm.. Já bych si bratrem rázně promluvila, ať máme vztah dobrý nebo špatný. Tohle prostě je věc, do které mi teda něco je. Přítelkyně bratra, je-li s ním spokojená, jistě počítá s tím, že jejich vztah má budoucnost. A ona, po pěti letech, už do té rodiny tak nějak patří. Pokud by se mi bratr neozýval, zašla bych si za ním sama, soukromě. Důrazně mu řekla svůj názor na jeho chování, vyslechla si ho a doporučila, ať to jakýmkoliv způsobem řeší. Z reakcí člověka se dá odhadnout, jestli lituje, je mu to jedno,… Nenutila bych ho, ať to přítelkyni řekne v případě, že by chtěl ve vztahu pokračovat. Znovu mu zopakovala, že co udělal/dělá je sviňa*a největšího kalibru a pokud hodlá dělat dál z partnerky blbku, tak jí to prostě řeknu. Taky bych takovou věc chtěla vědět.Pro koho bych jako já, JÁ, měla být ta špatná, kdybych jí to řekla? Pro něj? Možná. Ale měla bych čisté svědomí, že jsem z někoho nenechala dělat blbce. Pro ní? Že jsem ji řekla, že z ní někdo blbce dělá?
Pro ostatní členy rodiny? To jako, že by oni drželi hubu, aby hříšník chudáček netrpěl rozchodem? Jako pardón?
Kdo jak s čím zachází…
Ale oni mohou mít klidně volný vztah po těch pěti letech. Jít a vycinkat to té holce, abych ulevila svému svědomí? Opravdu?
@Russet píše:
Ale oni mohou mít klidně volný vztah po těch pěti letech. Jít a vycinkat to té holce, abych ulevila svému svědomí? Opravdu?
Tak pokud to tak mají, tak řekne holka s úsměvem na tváři „jo, my máme volný vztah, ale je to blbounek, že se nechá takhle nachytat, prosím tě, ostatním to radši neříkej, nechceme tím vyvolávat nějaké pozdvižení…“ a jede se dál s čistým štítem, ne?
Nebo v čem by se jako na ni měli zlobit?
@Russet Kdyby měli volný vztah, tak by pro bratra, při našem rozhovoru neměl být problém mi to říct, ne?
I o takové možnosti jsem uvažovala, ale předpokládala jsem, že kdybych na něj takhle vlítla, tak by mi to řekl. ![]()
@Anonymní píše:
Prosim o anonym. Dneska se mi stala silena vec a jsem z ni v soku.!Mam o tri a pul roku starsiho bratra, je se svoji holkou uz skoro pet let, je to fajn holka ikdyz hodne na nasi rodinu introventka, ale beru ji jako super kamosku.
.pred nedavnem jsem se se svym pritelem prestehovala z bytu, ktedy patri nasim rodicu do sveho.. dnes jsem si tam sla pro postu, porad jsme si ji nezaridila domu..s tim ze se skocim podivat nahoru, zda tam nejsou nejake nabijecky a prodluzky..a no nacapala jsem spiciho nahyho brachu v posteli s cizi holkou!!
Bracha ma stale klice, obcas tam prespi, kdyz ma ve meste skoleni. Spadla mi brada a utekla vycouvala jsem… bratr mi vytipl kdyz jsem to trosku rozdychala telefon a na smsku nereaguje… nevim co ted mam delat,
v nedeli jsme meli rodinou akci a bratr se ke sve pritelkyni mel jak k princezne, i jsme trosku zacali planovat zimni dovolenou, a dnes toto? Vubec nevim jak se mam zachovat?? Drzet basu s brachou? Rict to „svagrove“ netusim, kdyz se bratr odmita nechat zkontaktovat
Osobně bych se do toho nemíchala, neví nikdo, jak to v tom jejich vztahu je, jestli funguje sex, jestli to nemá povolené…
Jejich věc.
Jinak se divím, že si brácha nenechal klíče v zámku, aby někdo musel případně zazvonit, když to je rodinný byt a taky, že se Ti chce hned začerstva psát na E-mimi…
@Hotaru píše:
@Russet Kdyby měli volný vztah, tak by pro bratra, při našem rozhovoru neměl být problém mi to říct, ne?I o takové možnosti jsem uvažovala, ale předpokládala jsem, že kdybych na něj takhle vlítla, tak by mi to řekl.
Tak jak bych v šoku, že byl načapán, že prostě pletl páté přes deváté.
@Russet píše:
Bratr neřekl nic, zakladatelka vycouvala. Později telefon zakladatelce vytípl a na sms neodpověděl viz úvodní příspěvek ![]()
@Russet Já to brala z pohledu zakladatelky - Byl načapán, zakladatelka vycouvala, snaží se bratra kontaktovat… Nenalítla bych na něj už v tom bytě, v té chvíli bych pravděpodobně byla v šoku taky a odešla beze slova.
@Russet píše:
Ano, proto bych mu dala 1-2 týdny (kratší dobu jen v případě, že by třeba za dva dny byla plánovaná velká rodinná oslava), ať si to rozmyslí a dá mi vědět. Pokud by mi za ten týden řekl, že se odhodlává k rozchodu, ale není to tak jednoduché a čeká např. až skončí přítelkyni zkouškové období/nastoupí do nové práce atd., tak bych to respektovala a neběžela to hned vyslepičit.
Mám dva sourozence, s manželem od ségry tak blízký vztah nemám (ale brácha jo), s manželkou od bráchy si já i ségra rozumíme opravdu moc, a bereme ji jako třetí ségru. Kdyby brácha blbnul, neumím si představit dělat ze švagrové blbce a mlčet. Ne, fakt bych to nedala, usmívat se na ni, hlídat jim děti, a vědět, že si brácha vodí někam nějakou ženskou. Snad nás to nikdy nepotká.
Ale třeba můj manžel se svým sourozencem dobré vztahy nemá, a já taky ne, tam by mi to bylo ukradený, skoro se nevídáme a těch pár oficiálních návštěv u rodičů bych přežila.
@ivašot. tak zase kdyby monžá zaklepala, nemusela tam vlitnout a vidět bratra, tím nic neumlouvám, ale kdyby tam byl sám nahý.. Unás se teda klepe, když se někde jde..
Možná dkyby o ni věděli, tak o ničem neví a nemusí řešit co a jak.. na druhous tranu si stejně myslím, že by to měla nechat na mě, jak se k tomu postaví..
A jestli by mi to bylo trapné, nebylo, zažila jsem dvě situace, kdy tito lidi co to mysleli dobře, pak z toho vyšli jako největší lháři, ti co šmírují a závidi, po zkušenosti co měla kamarádka a má má, mám pravidlo, že vztah o o dvou ne o dvou a kolí co chce řešit jejich problémy