Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to je hrozná situace, rozhodně nejsi přecitlivělá, taky bych měla strach. Napadá mě jedině nahrávat si to, volat policii, promluvit se správcem domu, jestli o paní nic neví, např. zkontaktovat její rodinu apod. Paní rozhodně není v pořádku. A pravidelně na ní posílat manžela, třeba si na něho tak nedovolí.
Ja bych dalsi jeji vylev natocila a pripadne resila s policii. Tohle neni normalni.
Zavolala bych sanitku, vzdyt je cvakla
Staci rict, ze se sebeposkozuje.
Taky bych to tak řešila…policie. Klidně bych na ní zavolala hned jak by začala.
Zavolala bych na ni policii a co nejvic na ni posilala manzela, na toho si tolik nedovoli. Pani urcite neni v poradku.. chudaku, musi to byt hrozny. Ostatni lidi z domu s ni nemaji problem?
No já bych vylítla z těch dveří a ta by se divila ![]()
Každopádně bych si jí nahrála a zavolala policii.
Mi nekdo nadavat a kopat do dveri, tak volam okamzite pcr a urazky by resil pravnik.. tohle si nenechej libit. Pokud mas male deti, je snad pochopitelne, ze ten uklid neni 100%, ale nechapu, co je tam tak strasne spinave, ze se to musi vytirat 2× tydne..
Možná jsem to špatně napsala. nekope do dveří nám, ale sobě…s tou nahrávkou je to dobrý nápad, to mě nenapadlo.
@LadyTommy píše:
Ja bych dalsi jeji vylev natocila a pripadne resila s policii. Tohle neni normalni.
To není věc pro policii, tím je budete zbytečně zatěžovat to je agenda občansko-právní. Natočila bych to na mobil a pokud se to bude opakovat, věc řešila přes patříčný úsek radnice.
@Anonymní píše:
Možná jsem to špatně napsala. nekope do dveří nám, ale sobě…s tou nahrávkou je to dobrý nápad, to mě nenapadlo.
paní je zjevně dost duševně nemocná.. ![]()
Má viditelně nejou psychickou porchu, takže policie s tím moc neudlá, ale s tou sanitou to není špatnej nápad když se začne mlátit a bouchat o dveře hndka bych volala
asi nemá žádnou lečbu a jedou by se mohla i zabít.
Řešila bych to s domovníkem, a taky bych řešila, proč je tak debilně stanoven úklid…My máme úklid na patře jednou týdně, lidé vždy uklízí o víkendu, a nemáme problém. Velký úklid je vždy popořadě, nám vyjde tak jednou za dva měsíce.
Já jsem zase taková, že bych si na sebe nadávat nenechala, klidně bych se postavila mezi futra a zeptala, co má dnes zase za problém…a třeba ji řekla, že kdyř byla v práci, ty jsi uklízela, to že tě nevidí, je její problém. Je duševně nemocná, časem bych to řešila i městskou policií. A taky bych se na ni přeptala sousedů, jaký mají názor. A schůze v baráku nemáte? Tu bych tam hned přednesla
@Burj Chalifa píše:ři jakémkoliv nežádoucím kontaktu (vyhrožování, osočování přes plot, vulgární napadání apod. ) je třeba obrátit na policii či obecní policii. Výhodou mohou být důkazy, ale např. zvukové nebo obrazové nahrávky (mobil, diktafon, kamera) nemusí být v případném pozdějím soudním řízení brány jako důkaz (protože nahrávané osoby o nahrávání nevěděly) - více k problematice nahrávek jako důkazu vizte zde:
To není věc pro policii, tím je budete zbytečně zatěžovat to je agenda občansko-právní. Natočila bych to na mobil a pokud se to bude opakovat, věc řešila přes patříčný úsek radnice.
Výňatek textu z právní poradny
Ahoj. Potřebuji poradit nebo možná jen nějak utěšit. Mám problémy se sousedkou. Rozčiluje se, že nedělám úklid. Úklid se má dělat úterý a čtvrtek. Je teda pravda, že pokud není úplný nepořádek, tak ten úklid udělám jen jednou týdně a v den, který se mi hodí. Ona každý den přijde a řve na chodbě, že jsem p, že jsem mr*a, kope nám do rohožky, pěstí se mlátí do hlavy, vyplazuje jazyk a pořád řve. Někdy dokonce vezme dveře a těma se mlátí do hlavy. Neotvírám - mám z ní strach. Manžel jednou otevřel, ptž na chodbě zase řvala a zeptal se, kde je problém a ona, že neuklízím, manžel ji to na řekl, že jsem den předtím uklízela a ona, že mě neviděla, že chodí do práce a já se flákám doma ( jsem na rodičovské ). Musím dodat, že její úklid je příšerný. Vezme vodu z pracky a hadrem to ošulí sem a tam…Nějakou dobu byl klid. Teď jsem ani ne týden doma z porodnice a předtím jsem byla týden v porodnici, úklid asi manžel nedělal. A dnes byl na chodbě strašný kravál. Řvala, že jsem p, kopala do dveří. Pak třískla a řvala a kopala stále do těch dveří, tak, že to musel slyšet celý barák…Nikdy jsem to moc neřešila, ale dnes jsem se rozbrečela a řekla, že tu nechci bydlet, že to nebudu snášet. Možná hormony po porodu. Slyší to denně děti. Ptají se proč se tam paní zlobí…mám z ní strach, bojím se někdy chodit ven, abych ji nepotkala…Nevím, co mám dělat..hodit to za hlavu a denně to poslouchat? Mám z ní sevřený žaludek. Dle mého není psychicky v pořádku..co byste dělaly na mém místě?..Děkuji za každou radu