Náhlá ztráta MM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13141
29.6.13 22:58

@natyber
když mu to neříhání nedělalo nic s bříškem, přestala jsem to řešit jako problém. Prostě jsem to neřešila. On klidně spal, já taky. Když jsem se ho snažila nechat říhnout v noci, tak jsem si ho spíš probudila. Takže jsem se na to vykvákla. Pak už neříhal ani přes den, to fakt málokdy.
Takže no stress. Některé miminka jsou neříhací.
Byl teda hodně plačtivý, ale nebyl kolikový. Přes den jsem nosila v šátku, v noci jsem ho měla u sebe v posteli. To se mu líbilo a byl v klidu. Možná by jiné maminky tvrdily, že je neklidný k vůli tomu, že neříhá a nutili by ho si říhnout pokaždé, když se dokojí a svádělo to na bříško. Já jsem zjistila, že chce být prostě první 3 měsíce u mě, tak jsem mu to dopřávala a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
30.6.13 08:35

Maličkého uspávám u prsu, i se mnou spí v posteli, odříhávat ani nedávám a problém s tím nemá (neblinká), ale každé dítě je ale jiné. Nevážíme, ale on přibývá (230 g nad porodní váhu za 12 dní). Kdyby nepřibýval, asi bych trochu UM i dala ze stříkačky, jinak je dobře, že kojíš, přikládáš, to vážení akorát stresuje. Jak ho mám u prsu pořád, to bych musela vážit víc než 15× denně i a v noci, v noci spím, nevstávám a kojím v polospánku. Asi bych to vážení dělala tak, že bych vážila vždy před a po přebalování a tak zjistila, kolik za tu dobu vypil (na i víc kojení) a pak to nějak rozdělila. Tak by seděl součet kojení za celý den, což je to co asi je třeba znát a ne že jednou si cucne 20 a potom zase 60 ml. Po jeho delším spánku kojím kojím z obou nastřídačku, z jednoho by mu nestačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.6.13 09:38

Tak jsme včera pořád střídali a cucali, nakonec jsem ji ve 22hod. dala 30 Nutrilonu. Bylo mi ji líto jak měla hlad :,( No vycucla to jako nic. Pak spinkala až do 4hod. ráno. Zkusili jsme opět prsa a vytáhla 70, takže super. Možná, že se mlíčko umoudřilo a začne zase téct. Uvidíme, jak to bude přes den :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
30.6.13 14:15

@omites jj i já to tak měla, bolení bříška je podle mě normální ze začátku miminka si musí zvyknout na přísun potravy a střeva se musí rozběhnout, dávala jsem ze začátku kapky na prdíky, ale bříško ho dle mě bolelo stejně a kupodivu když jsem je přestala dávat zdálo se mi že je to i lepší :nevim: v noci byl v pohodě a přes den normálně občas zaplakal, zacvičila jsem s nožičkama pěkně si poprděl že to bylo slyšet až u sousedů :lol: :lol: a byl zase spokojený vyloženě koliky neměl, nebo že by řval jak tur, pak bych to asi taky řešila ;) @Mirca84 na mlíčko působí náš mozek, jak se přestaneš stresovat mlíčko poteče :palec: v tomto období maminky nejčastěji začnou přikrmovat protože mají strach že má mimi málo, ale většinou je to prý chyba :nevim: někdo kojí i po dvou hodinách ve dne v noci a někdo v noci skoro nemusí, je to individuální a když si malá řekne šoupni jí prso, když pláče po nakrmení tak třeba chce jen být u tebe, já si teď všímám že ten můj vyčůránek :mrgreen: kolikrát pláče a já ho přiložím on párkrát cucne a pak si pěkně podudává a u toho se na mě šklebí a jak mu prso seberu tak spustí pláč jako asi co jsem si to dovolila :lol: prostě mu dělá dobře být přicuclý u zdroje :mrgreen: ale já ho moc nenechávám aby mi tam nevisel celej den :P zkus mrknout na ty stránky co jsem ti posílala o kojení, je tam pěkně vše popsáno a já tam vždy našla dobrou radu, maminky si to chválej, paní tam taky píše že některé děti jsou líné sát a jak jim dáš z lahvičky tak se nemusej tak namáhat a proto to vycucnou rychleji :nevim: nebo zkusit odstříkat do lahvičky a dávat jí to tak :think: to jsem dělala asi pátý den když jsem se bála že mu nic neteče ale přitom jsem za pár minut odstříkala stovku takže mlíčko tam bylo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.13 12:02

:(

Mam mesicni holcicku, za gramatiku adt se omlouvam :) z niceho nic jsem prestala mit mlicko…piju 3lit denne caje, jim pravidelne kazde 4hod…porad stejne jim ci piju…ani zadne stresy nema adt, trosku se rozepisu :) malinka mi roztahala prsicka v nemocnici a uz v nemocnici jsme mely mlicko ale nedarilo se mi moc na prsa uchytit tak pres klouboucek to take ne tak kdyz jsme byly doma nic jineho nezustavalo jen odstrikavat a davat maly lahev, vsechno v poradku odsrtikavala jsem 70ml kazde 4hod jelikoz i mala se tak budi ale od pondeli zmena necitim nalite kozy, odstrikam tak 20ml a v sobotu konecna musela jsem cely den a noc malou krmit umelym jelikoz uz mliko vubec nebylo :( a to jsem si koupila homepatika na tvorbu mlika vubec nic nepomaha :( mala aspon zatim ma jednou denne mliko ode mne a jinak umela mate s tym nedko skusennost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
1.7.13 22:21

@myšička03 ze začátku je mlíčka hodně a proto jsi nastříkala najednou tolik, časem se mlíčko tvoří jen na žádost a tak zkus odsávat častěji třeba po dvou hodinách, před tím prsa nahřej a mlíčko sbírej po troškách jinak jsem sem už dávala odkaz na stránky o kojení kde jsem vždy našla dobrou radu tak zkusím mrknout zda tam je něco podobného pro tebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
1.7.13 22:31

@myšička03 tak tady si zkus pročíst, já v tom ležela hodiny a četla jsem si skoro všechny dotazy :roll: :roll: zatím stále kojím a to jsem kolikrát chtěla sahat po UM, jinak rady tam jsou vesměs stejné, mlíčka není málo jen se změnila jeho tvorba, nahřát prsa, často kojit (v tvém případě odsávat) paní tam píše co dvě hodiny přes den a každé 3 hodiny v noci, no záleží na tobě jak hodně o to stojíš :nevim: no a nejdůležitější je se tím nenervovat :lol: http://www.kojeni.net/databaze.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.13 05:23

@natyber dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
11.11.21 18:37

Ahoj, minuly tyden maly nepribral, tak jsem musela vazit kolik nakojim. Vse vypadalo ok, ale uz vcera jsem si vsimla, ze pije min, tak jsem zacala nabizet i druhe prso. Zacala jsem i odsavat a fakt tam vic neni. Dneska vypije treba jenom 10 ml z jednoho prsu. Ma 1 mesic. Mohla jsem takhle rychle prijit o mliko? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
11.11.21 19:11

@Gigi7 nabízej obě prsa, klidně je prostřídej několikrát během jednoho kojení a prso stláčej, aby mlíko víc stříkalo a malý se u toho „nenudil“. Navyšuj tvorbu - být hodně v kontaktu, kůže na kůži, kojit na požádání a neomezeně.
Mlíko se tvoří hlavně během kojení, odsavat nemusíš. Já neodsaju vůbec nic, odsávačku mám zbytečně a normálně kojím.
O mlíko jsi určitě nepřišla, vážení miminka před a po kojení je přežitek a ještě víc tě to vystresuje.
Sejdi se s laktační poradkyní, nejlépe z Mamily a zatím koukni na mamila. sk
Jinak hlavně nedokrmuj flaškou, ta to kojení ještě víc zkomplikuje. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
11.11.21 19:17
@Gigi7 píše:
Ahoj, minuly tyden maly nepribral, tak jsem musela vazit kolik nakojim. Vse vypadalo ok, ale uz vcera jsem si vsimla, ze pije min, tak jsem zacala nabizet i druhe prso. Zacala jsem i odsavat a fakt tam vic neni. Dneska vypije treba jenom 10 ml z jednoho prsu. Ma 1 mesic. Mohla jsem takhle rychle prijit o mliko? 8o

Mohla, stalo se mi to samé, víceméně z týdne na týden, pak už jsem vysavackou vysavala jen 40-50ml, víc ani ň, takže jsem dokrmovala a následně pak úplně přešla na UM, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.11.21 19:40
@Gigi7 píše:
Ahoj, minuly tyden maly nepribral, tak jsem musela vazit kolik nakojim. Vse vypadalo ok, ale uz vcera jsem si vsimla, ze pije min, tak jsem zacala nabizet i druhe prso. Zacala jsem i odsavat a fakt tam vic neni. Dneska vypije treba jenom 10 ml z jednoho prsu. Ma 1 mesic. Mohla jsem takhle rychle prijit o mliko? 8o

Kdyby ti jen tak zmizelo MM, bylo by to velmi vzacne a vyjimecne.

Ze nic neodsajes je u nekterych zen uplne normalni (ja taky nikdy nic), vubec to neznamena, ze v prsou nic neni.
Odsavacka mi navic prijde opravdu zbytecna, pokud se ti dite normalne na kojeni budi a dobre saje. Zasadni je kojit na pozadani, tj. klidne po pul hodine. Prsa behem kojeni klidne prostridej.

To mnozstvi vypiteho mleka opravdu muze velice kolisat, deti mivaji obdobi, kdy piji hodne a kdy zase malo. Je to normalni.
Pred a po kojeni bych vubec nevazila, extremne to stresuje. Hlidej pocet pocuranych plinek a prevaz si ho treba jednou za tri dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
11.11.21 19:53

@Gigi7 ahoj, rady holiek predomnou su dobre, ale niekde problem bude, ked za tyzden nic nepribral.

Ja by som akurat dodala moju skusenost, ze ta masirka na kojenie je priserna. Ja som z toho bola zdeptana tak, ze syn realne chudol a ja kojila a kojila a kojila a syn plakal a plakal a plakal a ja som sa citila ako najhorsia matka na zemi, lebo vsak sa rozkoji kazda… Pokial dojde na UM, tak sa nic nedeje. Je v poriadku aj kojit a dokrmovat. Je v poriadku aj cisto UM. Skus tu laktacnu, ale hlavne je tvoje zdravie a zdravie dietata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
12.11.21 03:10
@jaia00 píše:
@Gigi7 ahoj, rady holiek predomnou su dobre, ale niekde problem bude, ked za tyzden nic nepribral.Ja by som akurat dodala moju skusenost, ze ta masirka na kojenie je priserna. Ja som z toho bola zdeptana tak, ze syn realne chudol a ja kojila a kojila a kojila a syn plakal a plakal a plakal a ja som sa citila ako najhorsia matka na zemi, lebo vsak sa rozkoji kazda… Pokial dojde na UM, tak sa nic nedeje. Je v poriadku aj kojit a dokrmovat. Je v poriadku aj cisto UM. Skus tu laktacnu, ale hlavne je tvoje zdravie a zdravie dietata.

Konečně tohle někdo řekl :srdce: Taky mi ty laktační teroristky pijou krev. Kojení je skvělé, ale někdy to prostě nejde.

Jinak neodsát mléko je normální. Já mám jednu z nejlépe recenzovaných odsávačkek, spoustu mléka a odsaju pár ml, pokud vůbec něco. Jak píše Lucie, hlídej počůrané plenky a važ jednou za tři dny. Sleduj, jak je miminko spokojené. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
12.11.21 08:41

Holky, moc diky vsem za reakce a podporu :kytka:. Zkousim vse mozne, co i pisete, aby se to mliko rozjelo. Vazim jenom proto, ze zo po mne chce doktorka kvuli tomu, ze nepribral a ptze i dost blindi.. jinak normalne mliko odsaju a na vaze vidim, ze fakt malo pije a pak se mi u kojeni vzteka a breci… no nevim, co se to stalo.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová