Kojení a přisátí

Anonymní
29.6.13 11:13

kojeni a prisati

Ahoj, chtela jsem se zeptat, co delate, aby se mimco prisalo. v porodnici jsem nemela problem, ale mala se ted semnou trosku pere a chvilku to trva, nez se prisaje a to i kdyz je hladova! vzdycky si cucne a pak se odtahne a chvilku to trva, nez zacne poradne sat. a hlavne neji dlouho, vzdycky tak deset minut, jsem z toho nestastna, pripadam si jako hrozna matka!!!mela bych zkusit odsat a dat z lahve??? male je teprv tyden, nechci riskovat, ze si na lahev zvykne a nevezme prso do pusy :/

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
29.6.13 11:19

Možná jí štve, že to neteče hned.. Zkus nejdřív sama trochu zapumpovat (odstříkat ;) ) a až ti poteče, tak jí prso nabídni. Ono to někdy chvilku trvá, než se mlíko spustí (já to vždy poznala, prsa začala brnět/bolet). Hlavně ať má co nejvíc bradavky i dvorce v pusu, nesmí žužlat jen bradavku. Nebo ti to naopak teče až moc a jí to zahlcuje - ale to by bylo vidět, že je mlíko všude, nicméně recept je podobný - nejdřív trochu odstříkat. Jinak deset minut jí klidně může stačit - pije z jednoho nebo z obou? Myslím při jednom kojení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
29.6.13 11:19
@Anonymní píše:
Ahoj, chtela jsem se zeptat, co delate, aby se mimco prisalo. v porodnici jsem nemela problem, ale mala se ted semnou trosku pere a chvilku to trva, nez se prisaje a to i kdyz je hladova! vzdycky si cucne a pak se odtahne a chvilku to trva, nez zacne poradne sat. a hlavne neji dlouho, vzdycky tak deset minut, jsem z toho nestastna, pripadam si jako hrozna matka!!!mela bych zkusit odsat a dat z lahve??? male je teprv tyden, nechci riskovat, ze si na lahev zvykne a nevezme prso do pusy :/

pokud přibírá a nemá jiné problémy tak bych to asi neřešila, ona je ještě maličká a časem se to zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.6.13 11:20

Proč bys jí měla dávat láhev? 8o Asi se mlíko nespouští tak snadno nebo se naopak spustí moc snadno a teče to moc rychle, tak se pustí nebo teda rozladěním, že to neteče, je to normální, zatím je malá a teprve se učí. Druhorozený pil taky krátce a přibýval stejně raketově jako jeho bratr, který visel na prsu minimálně dvakrát tak dlouho, pokud má dítě počurané plínky a vysloveně neřve hlady, tak o úspěšnosti kojení je vypovídající pouze dlouhodobé sledování přírůstků (které ale může být skokové, takže může být, že dítě přibere málo a příště to dožene).
Na pomalu se spouštějící mléko je dobré prso před kojením nahřát (stačí třeba peckový polštářek z mikrovlnky), na rychle se spouštějící a stříkající je dobré mít po ruce plínu a jak se pustí, tak to do ní nechat chvíli samovolně odtéct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
29.6.13 11:21

Zkus změnit polohu při kojení a před kojením se napít něčeho teplého nebo si prsa trochu nahřát teplou vodou např. ve sprše, mléko pak líp teče. Neboj, ještě se spolu s miminkem sžíváte, všechno se upraví, chce to čas! Hlavně se nestresuj, zalez si s miminkem do peřin, nech si od patrnera nosit jídlo a hlavně pití a nech miminko sát jak potřebuje, možná se po desíti minutách unaví a potřebuje si odpočinout, nebo ho trápí bříško. Láhev bych nedávala, když už dokrm tak stříkačkou a lžičkou, ale myslím, že to nebude třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.13 11:37

Aha :/ to bude tim, ze mam hodne mlika! mala manuz od zacatku plnou pusinku… u doktora nas pochvalili, ze vahovej ubytek je malickej a cura casto, ale doktor prave rikal, ze by mela jist min. 30 minut, jinak se snazim prsa neatridat, aby mela to zadni mliko :nevim: Snad to bude fajn, je pravda, ze to kolostrum tolik neteklo, tak pila i vic, jak 30 minut.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
29.6.13 11:46

Doktor říkal :roll: Řiď se podle malý, jinak to kojení děláš dobře, pokud je dost mlíka, je lepší, že se dostane i k tomu zadnímu, jak píšeš.. Z obou se má kojit spíš pro nastartování laktace, vypadá to, že s tím problém nemáš ;) Tak zkus nejdřív odstříkat, ať to neteče proudem, neboj, to vychytáte :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.13 11:49

@gabriela82 dekuju moc, hned se citim lip :) zkusim to, snad se do toho brzo dostanu!!!

• Citovat
  • Upravit
31594
29.6.13 12:02
@Anonymní píše:
Aha :/ to bude tim, ze mam hodne mlika! mala manuz od zacatku plnou pusinku… u doktora nas pochvalili, ze vahovej ubytek je malickej a cura casto, ale doktor prave rikal, ze by mela jist min. 30 minut, jinak se snazim prsa neatridat, aby mela to zadni mliko :nevim: Snad to bude fajn, je pravda, ze to kolostrum tolik neteklo, tak pila i vic, jak 30 minut.

No pokud máš hodně mléka a silný spouštěcí reflex, tak 30min kojením bys docílila akorát toho, že se přepije a bude blít. Některým dětem tohle upouštění přebytků nevadí, ale některým to vadí, brečej. Množství mléka se upravuje celé šestinedělí, je možné. že vás potkají růstové spurty a najednou budeš mít pocit, že chce pít pořád a že máš málo. Nech to na miminu, ví co dělá, jestli máš doma flašku nebo dokonce UM, tak je ukliď hodně hluboko do skříně a nevytahuj, dokud k tomu vážně nebude důvod. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.13 12:10

@Gladys to se mi vazne ulevilo!!! :/ no ja koupila odsavacku, tak bych mohla treba to mliko odsat a dat do mrazaku oro vsechny pripady ze??? jinak UM ani nahodou, kdyz kojit muzu, to jsem fakt rada, dekuju moc za rady a uklidneni!!!

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
29.6.13 12:14
@Anonymní píše:
@Gladys to se mi vazne ulevilo!!! :/ no ja koupila odsavacku, tak bych mohla treba to mliko odsat a dat do mrazaku oro vsechny pripady ze??? jinak UM ani nahodou, kdyz kojit muzu, to jsem fakt rada, dekuju moc za rady a uklidneni!!!

A bolí tě prsa? Já teda za ty první týdny odstříkavala parkrát do úlevy, protože jinak by asi vybouchla, mrazila jsem to, nikdy to nebylo potřeba.. Já bych teda ty prsa moc nedráždila - nech to na miminu ;) Čím víc budeš odsávat, tím víc se ho bude tvořit. Asi bych to nechala nejdřív ustálit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.13 12:24

@gabriela82 no po kojeni je to uleva a jinak boli, nejsem na to zvykla… a prsou A/B mam najednou dve DD a to mliko tece i samo, nestiham menit vlozky :D me zaclo uz asi v patym tect hodne kolostra, ale vsichni rikalu, ze to neznamena, ze budu mit dost mlika! no mas pravdu, jsem fakt rada, ze se to zlepsi, mam asi poporodni splin, tak jsem to kojeni dost orvala!!!

• Citovat
  • Upravit
6141
29.6.13 12:27

Ahojky, mě se malá při kojení děsně vztekala a nechtěla se přisát a měla jsem z kojení už v porodnici hrůzu. Mám velká prsa a hodně mléka a ještě kojíme přes kloboučky. Takže jsem „zápasila“ s malou, prsem a ještě držet klobouček. Teď už to šílené šestinedělí máme za sebou. Malá saje jak ďas :lol: Produkce mléka už je taky akorátní, už ani nenosím prsní vložky, prostě teče jen u kojení, ač je ho stále dost. :) A to ze mě ze začátku hodně teklo. Na odsávačku bych se vybodla, jak už tu někdo psal nebo budeš mít mléka moc. :pankac: Ono se to srovná, uvidíš. :kytka: A nevzdávej to, ten začátek je boj, ale teď mi nekojící kamarádky závidí, jakou máme pohodu. A navíc ty nekojící kamarádky mají s prominutím pěkně vykrmené děti, což se mě osobně nelíbí, malá přibývá tak akorát a je roztomilá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6141
29.6.13 12:31

Jo a ještě k délce kojení…Trošku nechápu, kde vzal Tvůj Dr., že musí kojení trvat aspoň 30 min., nám trvá někdy i hodinu, ale z toho jí tak max. těch 10 min., pak už je žužlá a mazlí se…A bylo tomu tak vždy. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.6.13 12:33
@Anonymní píše:

pokud se ti nalévají prsa do bolesti, tak bych neodsávala, odsávačka simuluje zvýšenou poptávku dítěte a prsa po pár dnech vytvoří zvýšenou nabídku. Z toho pak může být začarovaný kruh. Odsát maximálně do úlevy. Mimochodem odsávačka může pěkně zrasit bradavky, brala bych ji jako opravdu nouzové řešení, třeba když si dítě trochu přispí a potřebuješ odpustit přetlak.
A pokud neplánuješ někam odcházet, tak mi přijdou zásoby na mražáku zbytečné, akorát to pak svádí k dokrmům při spurtech, což je pro množství mléka spíš kontraproduktivní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová