Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj potrebuji poradit, bohuzel se mi nevytvorilo mlicko a musim maleho krmit umelou vyzivou jen me zajima kolik by mel vypit a jak casto davat? na krabici je psane 90tka…dekuji za rady
Krmila jsem cca po 3 hodinách (i v noci) a v 6 dnech měl cca 50ml? 5.den když jsme přišli z porodnice pil 30ml a pomaličku jsem navyšovala ![]()
Jak kdy někdy vypil jen 70ml někdy i 110ml… pil cca každé tři hodiny. Nechala jsem to na něm, podle toho jak zakňučel, tak jsem dala. Standartně jsem dala 90ml vody 3 odměrky UM a bylo z toho 100ml mlíčka. Co zbylo jsem vylila. ![]()
Není moc mimin co by v 6ti dnech vypilo 90tku
ani moje pažravé přežravé mimino
ale je dobré dělat trošku víc aby si dítě mohlo samo říct kolik potřebuje…když by mělo ve flašce méně dopije a ty nebudeš vědět že je ještě hladové a bude se ti budit častěji na jídlo než by plně najezené vyžadovalo
Moje malá nebyla nikdy kojená a nikdy ty tabulky na nás neseděli, někdy vypila jen 70 někdy 120, v noci se vůbec nebudila takže zaspala krmení takže jsem dávala tak prostě dokud pila tak jsem dala plus mínus jsme fakt začínali na těch 90-120 ty první dva týdny. dávej i jiné tekutiny vodu/čaj, moje malá měla zácpy myslela jsem že je to kvůli typu umělka ale bylo to málo tekutin, když jsme začali dávat i vodu a čaje tak zácpy přestaly.
množství neřeš, kdybys kojila víš prd kolik vypije
Tak me mala sesty den po porodu (dokrmovala jsem taky hned, bohuzel) vypila po tech 3 hodinach cca 50 - 60ml, jak kdy… a krmila jsem i v noci… (ted jsem koukala do zapisku, ja si to totiz vsechno zapisuji…
- ne, nejsem silena, jenom drobet)…
vic (cca od 60ml do 80ml na jedno krmeni) zacala pit az 14-ti denni…
A pak se to navysovalo podle jeji potreby… ![]()
Kdybys potrebovala, tak muzu napsat vic, ale to vysledujes u sveho mimca… proste jednoho dne zacala po nakrmeni plakat, ze ma malo (zacala rvat, ona je hrozny zrout) a tak dalsi krmeni jsem dala o neco vic (o jednu odmerku) a cekala, jestli vypije vic nebo ne…
A kdyz ano, tak dobry a kdyz ne, tak taky dobry… ![]()
Ahoj skoda, ze to kojeni nejde. Moje mala pulrocni ma treba problem vypit 120, takze je to individualni, tak zkus davat vic, tech 90 treba a za par dni zjistis… a zadne jine tekutiny tak malymu drobkovi nedavej, bohate staci mlicko. Pokud by byl nejaky problem, spis bych vymenila UM. A ta laktace uz by nesla rozjet? Laktacni poradkyne by jiste pomohla…
@janajelinkova9 píše:
Ahoj skoda, ze to kojeni nejde. Moje mala pulrocni ma treba problem vypit 120, takze je to individualni, tak zkus davat vic, tech 90 treba a za par dni zjistis… a zadne jine tekutiny tak malymu drobkovi nedavej, bohate staci mlicko. Pokud by byl nejaky problem, spis bych vymenila UM. A ta laktace uz by nesla rozjet? Laktacni poradkyne by jiste pomohla…
tak nase princezna treba ma 5 mesicu a uz pije 160ml bezne a na noc i 200ml. ale je pravda, ze je rozezrana hrozne a je to buclik a v noci nepije vubec… jenom 5× denne… ![]()
Malý teda byl na odstříkaném MM, ale vypil max 50 ml, pil co tři hodiny pravidelně.
@pelikan21 Jo to je fajn, moe mala kdyby nepila v noci, tak tech 150 treba da taky
Zatim si to rozlozila i na noc
Ale uplne maly mimco tolik nevypije, mozna ti zrouti
ale rozpis na krabici nesplnujeme ani nahodou ![]()
@janajelinkova9 píše:
@pelikan21 Jo to je fajn, moe mala kdyby nepila v noci, tak tech 150 treba da takyZatim si to rozlozila i na noc
Ale uplne maly mimco tolik nevypije, mozna ti zrouti
ale rozpis na krabici nesplnujeme ani nahodou
tak to my „bohuzel“ splnujeme tabulky na krabici naprosto… dokonce obcas pije i vic..
Je to proste takovy zroutik.. ![]()
ale treba muj starsi kluk vypil mene nez davaly tabulky na krabici a taky to bylo v pohode… ![]()
Každé dítě pije jinak starší porodní 3660g mi pila max 60 celé šestinedělí a pak se rozežrala na 9kg v 6m. Mladší 3980g mi už v porodnici pila 70ml (sestra jí šla 2× převážit
) Teď v necelých 6m má 7kg. Zkusila bych 60ml a pokud je vypije tak 100ml kolik si dá, abys to zbytečně nevyhazovala přece jen to stojí korunky ![]()
Moc dekuji za rady..a krmit teda po 3 hodinach? jsem teprve 2 den doma s porodnice a vubec si nevim rady
kojila jsem co to slo, ale porad mi plakal dokazal celou noc proplakat az dneska jsem zkusila um tak uvidime…po prvni davce asi 30tka mi spal 3 hodiny a pak vyzahl 90tku skoro celou ted se vzbudil a place a ja nevim co mu je je prebaleny najezeny… ![]()