Zakázané jídlo pro kojící

138
29.6.13 06:41

zakázané jídlo pro mne

Ahoj matky,

chci se vas zeptat..na netu mam trochu procteno jakym jidlum se mam zasadne vyvarovat aby nase Marketka nemela bolesti briska. Chci se ale zeptat, kdyz uz jsem tu chybu udelala (mela jsem smazeny kvetak a okurkovy salat), po jak dlouhe dobe muzu odsat mleko, aby to malicka odnesla co nejmene? Dekuji moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
29.6.13 06:45

Ty máš vyzkoušeno, že jí po květáku bolí břicho? Mým dětem byly takové potraviny šumafuk, u prvního jsem nemohla jen příliš velká množství mléka, u druhého a třetího nic, jedla jsem i čertvý, ještě teplý chleba, ječel nezávisle na stravě. Nic neodsávej, trávicí trakt je vysoce individuální záležitost, normálně nakoj a kdyžtak jí dej pár lžiček fenyklového čaje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101804
29.6.13 06:48

Taky bych se nějakým seznamem nařídila, staršímu vadilo pouze kaše a mladší sýrová cibule, jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
29.6.13 06:52

Ahojda, tak Marketce je 14dni a jsem s ni tyden doma…takze kvetak a salat byl poprve..nemam to zatim vyzkouseno..jen se chci vyhnout prave temto jidlum, co nedoporucuji. Mleko odsavam, protoze mam dost maly bradavky na to, aby se prisala :-( Dekuji za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
29.6.13 07:11

Určitě bych neodsávala mléko…co jí potom dáš? chemické UM? já jsem se to sanžila omezit a sledovat a kromě fazolové polívky v restauraci jsem neměla pocit, že by mu něco echt vadilo…nědy říkají holky, že následně jedly jen starý suchý rohlíky a pak se to zlepšilo…myslim že to taky není dobrý takhle omezovat stravu…a no a nakonec se to zlepší časem všem:):) takže jestli máš pocit že už jsi udělala „dietní chybu“ tak si uvař hodně fenyklovýho čaje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
29.6.13 07:14

@BritChicco - je to hrozně individuální. U mě třeba nejstarší nesnášel normální vodní meloun, měl z něj hrozný bolení. Ale hrušky, květák a podobné trávil v MM bez problémů. Chce to po troškách zkoušet. Některý děti mají bolení snad ze všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
29.6.13 07:18
@Alyss1 píše:
takže jestli máš pocit že už jsi udělala „dietní chybu“ tak si uvař hodně fenyklovýho čaje…

Jo na fenykl jsem zapomněla. Mě se mohli oba kluci zbláznit z nadmutých bříšek, když jsem pila fenykl. Přitom si ho většina maminek chválí.
Dělala jsem si kmínový, ten byl v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
29.6.13 07:19

Haničce vadilo, když jsem jedla čokoládu a vajíčka na tvrdo a pila kafe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
29.6.13 07:23

Myslim, že je to individuální a chce to vyzkoušet - kdyby ses měla držet obecných doporučení tak nejíš zeleninu, skoro ne ovoce, pečivo ne, kořeněný ne, sladký ne a co ti zbyde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.6.13 08:01

No já zezačátku taky jedla opatrněji, pak nás prababička pozvala na kachnu se zelím a malý to bylo šumák, tak jsem jedla opravdu všechno a vařila normálně - cibule, česnek, koření, smažené, kafe, limonády. Já na to zas tak nevěřím, ale je fakt, že v porodnici mi sestra řekla, ať nejím to hroznový víno co mi přinesli, že vadí ty šlupky či co :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
29.6.13 08:04

Jedla jsem všechno, a myslím, že malej opravdu na nic netrpěl. :think: Jo, a denně jsem pila aspoň půl litru fenyklovýho čaje. :palec:

Příspěvek upraven 29.06.13 v 08:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
29.6.13 08:05

Musíš to vyzkoušet, nikdo ti neřekne, jaké jídlo jí bude vadit. Zkusila bych den třeba jenom pít a jíst jogurty (příklad) a když bude ok, pak můžeš zkoušet normální jídlo. Tak poznáš, co jí vadí. POčítej ale s tím, že se může stát, že jí bude vadit všechno respektive bude jedno, co jíš, jí bude stejně bolet bříško. To je normální, musí si zvyknout na běžné trávení.
Pomáhají kapičky, laktobacily, masáže bříška atd. Je tady spousta diskuzí, zadej si to do vyhledávače a pročti si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
29.6.13 08:17

Myslim, ze pokud ma decko kojenecke koliky, tak je fuk co jis, protoze ho proste boli vsechno.Ja osobne jsem se vyvarovala jen tem extra nadymavym…jinak bych fakt skoncila na suchem chlebu. Jinak u me fenyklovy caj decko totalne zabetonoval :nevim: na maleho platil slaby hermankovy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12327
29.6.13 09:10

Je potřeba to vyzkoušet…Já sem postupně nejedla skoro nic a malej trpěl na prdíky až do 6měs, takže sem postupně jedla cokoliv, ale nejhorší byli okurky, brokolice…a teď má 15měs a opět trpí na bříško a zatím nevím z čeho, ale vypadá to že na mléčný výrobky…takže prostě zkoušet a podle toho dělat jídelníček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
29.6.13 09:38

@BritChicco hele nešil - na nějaké seznamy se vykašli a zkoušej, co mimčo snese a co ne. Jsou děti, co nesnesou skoro nic, ale jsou děti (takové byly moje), co snesou vše - čočku, cibuli, česnek, colu… Prostě to vyzkoušej a teprve kdyby byly problémy, tak to jídlo příště vynecháš. Však jsou i mámy, co si dají při kojení decku vína a nic neodsávají. Jsi máma a ne otrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová