Náhlé nadměrné pocení - o co jde?

Anonymní
29.6.24 07:55

Náhlé nadměrné pocení - o co jde??

Zdravím. Nevíte, o co by se mohlo jednat?
Pár dní dozadu jsem se začala šíleně potit - jak v noci, tak přes den. A jsem z toho fakt zoufalá.
Nejsem pod stresem, ani nic podobného.
V noci, než jdeme spát, tak si větráme a pouštíme i větrák. V místnosti je pak tak okolo 20 stupňů. Ale během pár minut se hned zapotím - a to způsobem, že ze mě vyloženě TEČE. Dnes jsem se vzbudila ve 2 ráno, byla jsem totálně durch a promočená. Partner, který spal vedle mě - ani náznak potu a to spal ještě přikrytý. Mě vzbudila strašlivá žízeň.
To stejné přes den. Na brigádě se potím snad jako jediná, úplně ze mě padají kapky - a z ostatních nic.
Tak já nevím, co se děje…je to až posledních pár dní. Zaskočilo mě to, protože jsem s pocením problém nikdy neměla - spíš naopak 8o do toho samozřejmě velká žízeň, vypiju tak 4-5 litrů, furt mám pocit žízně. Ale jsem z toho fakt špatná. Včera mě k tomu začala bolet i hlava na levé straně a při jídle se mi klepe levá ruka :roll: způsobem, jak u starých lidí.
Jak jsem psala, psychicky jsem v pohodě, stres nemám, popravdě mě ani nic netrápí… :think:
Nepřijde mi, že by to bylo počasím, protože i večer, když máme studeno - tak ze mě také teče. Dnes jsem propotila i celé pyžamo. Partnerovi si furt stěžuji, jaké je vedro a on mi s klidem řekne, že není - a ono opravdu není, jinak by byl zpocený také.
Je to fakt náhlé…nenapadá vás, o co by se mohlo jednat?
Děkuji moc a anonym - zdravotní informace a nechci, aby si mě s tím někdo spojoval.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36065
29.6.24 08:19

Napadá mě cukrovka. Běž k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.24 08:27

@JancaS84 cukrovka mě nenapadla 8o myslíš, že s tím souvisí i to nadměrné pocení?

• Citovat
  • Upravit
1580
29.6.24 08:28

Cukrovka? nebo možná menopauza - záleží kolik ti je.
Zajdi si k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
29.6.24 08:30

S cukrovkou souvisí i nadměrné pocení a hlavně ta velká žízeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.24 08:32

@jamik1416 menopauza neee, věk jsem zapomněla udat. Je mi 20.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.24 08:34

@jamik1416 děkuji. Já myslela, že jen žízeň, ale je pravda, že jsem tomu nepřikládala tak velkou váhu.
A může se to tedy předpokládám objevit takto náhle? :(
Jej, no, tak jsem se podívala na nějaké příznaky a píšou tam i tmavé skvrny. Ty se mi objevily na tříslech, dole u kotníků a v podpaží jsou taky trochu a zdá se mi, že i v oblasti krku. Achjo :(

• Citovat
  • Upravit
1580
29.6.24 08:53
@Anonymní píše: Více

Zajdi si k praktikovi, nech si udělat vyšetření a krevní testy a uvidíš.
Držím palce, ať se příčina brzy objeví, určitě to není nic příjemného a je třeba to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.24 09:08

@jamik1416 a nepotřebuji žádnou žádanku, ne? Moje obvodní…je, no..docela dost neochotná :roll: a nedivila bych se, kdyby mě poslala s tímto do patřičných míst…
Děkuji ti moc :*

• Citovat
  • Upravit
65345
29.6.24 09:12

no k té obvodní máš jít, ta udělá testy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.24 09:23

@vokishka Joo, takže ji stačí pouze můj podnět…Bojím se, aby po mně nechtěla nějakou zprávu, např. že mě posílá gynekolog udělat tyto testy. Ona je v tomto šílená totiž :oops:

• Citovat
  • Upravit
16
29.6.24 09:33

Měla jsem něco podobného: začalo to pocením (asi z úbytku tekutin jsem měla neustále žízeň), začala jsem hubnout a nemohla jsem přibrat, následoval třes rukou (hlavně po fyzické námaze), mnohem později se objevila občasná arytmie (především v klidu, třeba v posteli mi najednou hrozně začalo bušit srdce a ještě nepravidelně) a jedno oko se jakoby zvědčovalo, nakonec mi diagnostikovali vysokou funkci štítné žlázy a beru prášky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65345
29.6.24 09:37

no já myslela hlavně ty testy na cukrovku, případně třeba štítnou žlázu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois
29.6.24 09:42

Cukrovka nebo štítná žláza se kontrolují i na prevenci, takže by žádné námitky mít neměla. Popiš příznaky a ona udělá vyšetření.

• Citovat
  • Upravit
1883
29.6.24 10:15
@Alinois píše: Více

No bohužel ne všichni nechávají dělat z krve i tyto testy. Až od určitého věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí