Náhle problém s usínáním

1176
11.4.10 20:17

Náhle problém s usínáním

Máme klidného pohodového téměř dvouleťáka. Od narození to nebyl žádný mamánek, usínal od čtyř měsíců sám ve svém pokojíčku, stačilo položit do postýlky, pohladit a spal. Nutno říci, že jsem trpěla docela poporodní depresí, takže na nějaké mazleníčko jsem začala být až tak půl roku po porodu, takže mrně ani nevědělo o co přichází a tím pádem mazlení a nějaké vyplakávání ani nevěděl co je. Ovšem asi v roce a půl poté co jsme si prošli několika obdobími vzdoru a kdy mladý pán pobral trochu více rozumu, si začal vyřvávat věci nejen přes den (protože se asi nějak podvědomě snažím nahradit mu první půlrok života, tak mu moc neodolávám, i když se myslím zlepšuju, protože rozmazlínek není mým snem), ale hlavní problém je večerní uspávání. Nezabírá Estivil (umí vylézt z postýlky, takže si prostě přijde k nám), nezabírá upohádkování, nic kromě toho, že s ním zůstanu v pokojíčku než usne - hodinu a více. To ale dělat nechci, za chvilku se nám má narodit druhé dítko a nevím jak bych zvládala hodinové uspávání (muže nechce). Na vyřvání nemám nervy, vydržím pět minut maximálně a ani to moc nejde, protože si prostě pak vyleze a přijde. Takže teď babo raď. Trvá to v téhle míře asi tak měsíc a i když to pro nás zatím není až tak velký problém, tak při narození druhého by to určitě chtělo už nějaké kratší uspávání.
Za všechny rady děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13794
11.4.10 21:02

Ahoj,
tak my měli podobný problém. Malý spal do roka uplně skvěle, suprově, fakt byl milionové miminko, furt jen spal a to že jsem ho dala do postýlky, pohladila, odešla a usnul. Po roce se to samo od sebe nějak zlomila, začal řvát, spal u nás (neměla jsem na to ho nechat vyplakat), ale asi před měsícem se to ve mě zlomilo, když mi babičky a dědečkové vyprávěli, jak když spí u nich, že ho dají do postýlky, jdou pryč a on spí. Tak jsem ho prostě nechala vyřvat. Trvalo to tři dny, kdy plakal než usnul a v noci se vzbudil kolem druhé - třetí a řval i hodku a pul… chodila jsem tam po určité době, pohladila a vysvětlovala, že tam spí maminka s tatínkem a že on musí spát v jeho postýlce. Musim říct, že to bylo hodně drsný a občas jsem myslela, že to nevydržim Vydržela na štěstí za opory přítele a malý sám chodí do postýlky a spí krásně i dopoledne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
11.4.10 21:20

No jo, jenže když on už mi z té postýlky právě vyleze :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21585
11.4.10 21:29

sheelle, asi ti opravdu nezbyde nic jiného, než trpělivě a důsledně vracet do postýlky. Estivill se dá použít i v době, kdy je dítě v samotné posteli, prostě když vyleze a přijde, vezmeš ho a odvedeš zpátky, uložíš a jdeš. ale je to o nervy… bohužel pokud jste ho už zkoušeli, tak si asi zjistil, že si dokáže věci vyřvat. o to to bude teď složitější a delší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
11.4.10 22:05

Asi jsem úplně mimo, ale můžu se zeptat, co je to Estivill? Náš malej (20 měs) spal od mala naprosto šíleně, asi do 3 měs nespal skoro vůbec (třeba 3 hod v noci, přes den vůbec), obrat k lepšímu nastal cca od 7.měs, teď už spal úplně v pohodě - dáme ho do postýlky s flaškou mlíka a on usne sám. Během tohohle týdne už se mi ale podruhé stalo, že ječel, dokud jsme ho nevyndali. Pekně se bojím, že je to nějakej novej trend. Každej den chodí spát kolem 19.00 hod a dneska se zadařilo až před chvilkou s tím, že když jsem ho zkoušela nechat vyřvat, tak ječel tak, že se ve finále pozvracel a zvratky byly až 2 metry od postýlky!!! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
11.4.10 22:25

přesně jak tu píše, tak prostě vzít a odnést, vim, že to bude hrozný, fakt jsem si tim také prošla, ale dělat to takhle dokola, nebude to trvat dýl jak čtyři dny… musíš vydržet a hlavně být dusledná a neustoupit, fakt nesmíš ustoupit ani když budeš padat na hubu… a i pokud chodí spát dopoledne - odpoledne, tak pořád do postýlky a trvat na tom, že se spí tam… zkoušet jestli nechce hračku, at si tam vleze sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
11.4.10 22:37

Dobry vecer, omlouvam se, ze neporadim, ja jsem spis zvedava, jestli nekdo neco poradi. Mame podobny problem. Tobik jeste na zacatku ledna usinal behem peti minut sam v postylce. Pak chytl nejaky mama syndrom a zacal byt hystericky a naprosto nestastny. Kdyz ho necham vecer samotneho v postylce, tak se behem asi minuty pozvraci, protoze je jasne, ze ho z te postylky pak vyndat musim. Uspavam u nas v posteli (coz by mi nevadilo, i driv s nama casto spal), ale usina hodinu. Des. Snazim se to nehrotit, zacal celkem mamovat i pres den. Co to proboha je??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
11.4.10 22:48

Teda nestraš!!! Doufám, že to taky nezavede jako způsob, jak nás přilákat. Já jsem od začátku byla striktně proti tomu, chodit za ním do ložnice, když už jsme ho jednou dali spát. Jdeme tam výjimečně, když má takovej zvláštní naléhavej pláč a to stačí ho většinou pohladit nebo pochovat a je klid. V posteli s námi nikdy nespal, prvně až právě tenhle týden… Teda to mam pěkně nahnáno, že na nás zkouší nějaký nový móresy! :think: Mám totiž odstrašující příklad v rodině, ségra má stejně starýho chlapečka a ten nejen že chodí spát až třeba v 21-22.00 hod, ale ještě s nim ségra musí třeba hodinu ležet v posteli (ve svojí postýlce ještě nikdy nespal)a takhle bych to teda nerada dopracovala. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
12.4.10 15:32

Tak u nás se možná naskytlo řešení. Malý má v pokojíčku kromě dětské postýlky ze které stále leze také velkou postel na které jsem spávala, když jsem ho zvykala v pokojíčku a je tam v podstatě jen tak uskladněná a dneska jsem ho zkusila dát spát přes den do ní a nejen že krásně usnul sám, ale spal v ní téměř tři hodiny v kuse. Sice tedy po usnutí vše vyraboval z poliček atd, ale čert to vem :) Takže zkusíme dát spát do velké postele i na noc a uvidíme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
12.4.10 21:07
teredes píše:
Dobry vecer, omlouvam se, ze neporadim, ja jsem spis zvedava, jestli nekdo neco poradi. Mame podobny problem. Tobik jeste na zacatku ledna usinal behem peti minut sam v postylce. Pak chytl nejaky mama syndrom a zacal byt hystericky a naprosto nestastny. Kdyz ho necham vecer samotneho v postylce, tak se behem asi minuty pozvraci, protoze je jasne, ze ho z te postylky pak vyndat musim. Uspavam u nas v posteli (coz by mi nevadilo, i driv s nama casto spal), ale usina hodinu. Des. Snazim se to nehrotit, zacal celkem mamovat i pres den. Co to proboha je??

Ahoj Teredes, tak nějak je to u nás asi dva měsíce. Dříve jsem položila do postýlky, max. šla dát dudlíka, když vypadl, pustila kolotoč, odešla a malej usnul. Teďka ho tam dám, on si hned stoupne, začne řičet a do cca 10min. se pozvrací, takže vyndat, převléknout jeho, postýlku a pak ještě další půl hodinu uklidňuju. Takže zatím jsme na tom tak, že malého necháme úplně vyblbnout a když je cca kolem osmé hodiny večer úplně hotovej, dám si ho na klín, pošišmu, dám napít a šoupnu ho do postýlky a usne, jinak ne. Taky nevím co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
13.4.10 11:00

Vis Laky, u nas je problem ten, ze kdyzbych ho nechala blbnout, tak vydrzi bez problemu do deseti. A ja chci mit vecer taky trochu klidu. Zajimave je, ze po obede spi u sebe v postylce, usne behem tech peti minut. Sice tam s nim musim byt, ale to me teda nezabije. Proc ma vecer tu hysterozu netusim. Ja jsem spis takova, ze to nechci lamat pres koleno, kdyz jsem to zkusila, tak se mu rozhodilo i to odpoledni spani a v postylce rval. Tak cekam, az ho to prejde. No, snad se dockam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
13.4.10 13:59

Takže řešení s velkou postelí vydrželo přesně jeden den. Večer už usínal zase hrozně dlouho a s pláčem, i když ve velké posteli a opět za mé asistence. Zjišťuji, že prostě nemám na to ho každou minutu až dvě odvádět zpátky do pokojíčku a ukládat a tohle vykonávat více než hodinu bez efektu, takže nakonec jsem stejně zase lehla k němu a uspala takhle (to trvá necelých 45 minut). A i teď jsem právě uspala na odpolední spánek po perném dvouhodinovém boji. Začínám si zoufat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
16.4.10 23:00

My už teď vesele řveme hodinu a půl. V 8 usnul, ale pak se probral a rozhodl se, že už spát nechce. Má tvrdou hlavu. Ale nejhorší na tomhle všem je, že stačí sebemenší chybička (třeba jednou nakojit nebo vzít si děcko k sobě do postele nebo prostě cokoli) a ti malí tyrani naberou novou sílu k tomu nás úplně zničit. Já bohužel sem tam nějakou takovou chybu udělám, nejsem halt tak cílevědomá jak syn, takže mám skoro každou noc teror. Těším se, jestli to někdy skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
3.1.11 13:13

Ahoj, nas ctyrmesicni Marecek najednou ze dne na den zacal mit problem s usinanim. Vzdy jsem ho polozila do postylky, dala dudlu, pohladila a za chvilku spinkal.
Ted uz tretim dnem, jen ho polozim na prebalovak, ze ho zavinu, zacne plakat, dudlu odmita. Kdyz ho polozim do postylky, rev. Zatim jsem to vydrzela 10minut a pak ho uchovala.
Pomaha ted to, ze si s nim sednu na mic a houpu a kdyz uz vidim, ze zabira a neodmita dudlu, polozim ho do postylky a odejdu. Pak uz usne sam. Je to tak pres den i vecer, jen v noci zvlada sam (zatim).
Myslite, ze to jen prechodne obdobi nebo si tim, ze ho uspavam „zadelavam na problem“ do budoucna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí