Náhlý úbytek mléka?

126
7.10.24 09:08

Náhlý úbytek mléka?

Ahoj,

chtěla bych poprosit o názor zkušených. Malému je 5 týdnů, od narození plně kojím, vždy jsem měla spíše přebytek mléka, nalitá prsa, samovolně se mi spouštěla laktace.
Teď asi druhým dnem pozoruju, že jsou prsa méně nalitá, když zkusím zmáčknout bradavku, je to spíš pár kapek než že by mléko strikalo (narozdíl od toho jak to bylo predtim).
Malej chce být neustále přisátej, klidně i dvě hodiny v kuse a za hodinu by sosal zase, přijde mi, že nikdy nemá dost. Bohužel už mě z toho pěkně bolej bradavky. Dudlík odmita a usne jen u prsa..

Vím, že by se mohlo jednat o sprut, ale nejde mi do hlavy, jaktoze ze mě to mléko najednou už tak “neteče”. Predtim teklo ať byl malej prisatej jak chtěl..
Ještě mě napadlo, se začátkem kojeni přišel u mě neustále hrozny hlad, doslova bych jedla za dva, což se odrazilo i na váze. Snažím se ted par dni v jídle víc hlídat, ale žádný extrém- jen méně sacharidů a mensi porce.. nemůže to byt tím? Měla bych fakt poslouchat své telo a jist jak zedník kvůli mliku, i když mám po porodu stále 7 kilo navíc?

Omlouvam se, jestli jsem byla v popisu některých věci příliš naturalisticka, ale začínám byt trochu zoufala. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Velryba černá
7.10.24 09:11

@LogLady je to normální, mléko se začne tvořit dle potřeb dítěte a samospádem už ho moc nebude.

• Citovat
  • Upravit
13976
7.10.24 09:32

Jez vyváženě a 7kg po porodu není nic hroznyho, jsi po něm teprve 5týdnů. Tvorba mléka spotřebovává dost energie, takze ano můžes jíst o něco vic než obvykle, ale samozřejmě nic se nemá přehánět.
Jinak do komce šestineděli se tvorba mléka ustaluje, dle potřeb miminka, tudíž je jasné, že to nebude jako na začátku. Jestli miminko, prospívá a má počůrané plenky, tak buď v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8531
7.10.24 09:57

Vždyť jsi přece nedávno porodila, nejde být hned zpět na své původní váze….není to přece to nejdůležitější, nebo ano? Na hubnutí budeš mít pak času až až. Jinak ano, během kojení můžeš mít větší hlad. Hlavně ať je malý spokojený a jestli má dost počůranych plen tak je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
745
7.10.24 10:48

Mleko tolik neteče, protože už ti končí šestinedělí a laktace se už patrně ustálila. Normální prsa při kojení jsou,, prázdná" prsa. Já jsem děti nenechávala vydudávat, když to začalo být nepříjemné, tak prostě konec kojení, většinou jsem vydržela tak deset, patnáct minut. Oni stejně to mléko vypijí za pár minut a pak už se jen tak uklidňují. Pak z toho má akorát člověk ragády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
745
7.10.24 10:56

A rozhodně nebuď zoufalá, zní to, že děláš všechno správně. :) Kila po porodu bych zatím neřešila, jez tak nějak zdravě a vyváženě. Kromě kojení je zpočátku velká spotřeba energie na hojení, zatahování břicha a tak. Nedělala bych si s tím hlavu, ono to možná zmizí postupně samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
7.10.24 11:18

@Kolicek95
Dekuju moc za názor :) Snad je to teda tím, že se to ustálilo. Malej ještě zápasí s prdiky, takže je těžké poznat, jestli ho boli brisko, nebo jestli má hlad. Kazdopadne prso ho vždycky uklidni, tak na mne visí skoro 24/7, když zrovna nespí. Taky bych ho rada po 15 minutách odstavila, ale to by se asi urval. No je to boj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová